![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Problem z VCD.
Przetwarzam DivX w programie TMPGENC do mpeg i wypalam w Nero6 w kompilacji VCD. Sprawdzam na kompie - jest OK ! Ale jak wrzucę do stacjonarnego DVD to pojawiają się artefakty (w dużych ilościach) i dźwiek się tnie. W czym tkwi problem ??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Raven
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
nie bardzo wiem nie pracowalem z tym programem ale jezeli chcesz stworzyc zwykla vcd to polecam do tego program DVDrip jest bardzo intuicyjny pozniej to zakanczasz programem easyvcd i masz gotowe pliczki do wypalenia w formacie *bin ktore na 100% beda poprawnie chodzic w stacjonarnym DVD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Płyta RW więc 2,4 x. Płytka Dysana DVD+RW. Myślisz że to wina płytki ? Chyba nie, inne filmy idą normalnie.A może to wina słabego DivX-a ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
![]() |
@vojt
a to ty całość wypalasz na płycie DVD........to nie tędy droga !!!!!!!!!!!!!!! załatw sobie programik TMPGEnc DVD Author doniego wrzucasz twój przerobiony mpg , tworzysz (lub nie) menu, sceny i postępujesz wdłóg kreatora - wszystko jest kompilowane do vob'ów!!!!!!!czyli na dvd musisz mieć odpowiednią strukturę VIDEO_TS (ten programik ci to zrobi) !!!gotowe VIDEO_TS wypalasz np. w CloneDVD lun nero Chyba nie, inne filmy idą normalnie o co Ci chodzi w tej wypowiedzi ![]() pozdro
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Chwila , nieporozumienie . Jak przetworzyć DivX do DVD to ja wiem, chodzi mi o format VCD z DivX. Prosto i niezawodnie. Aby był odtwarzany na 99,9 % odtwarzaczy stacjonarnych.( ![]() A w wypowiedzi -"Chyba nie, inne filmy idą normalnie" chodzi o to że inne filmy w formacie VCD na tym samym odtwarzaczu idą normalnie,tym samym programem. Myślę że problem leży w jakości filmu DivX przetwarzanego do VCD. Pozdrowienia
Człowiek całe życie się uczy i , i tak głupi umiera !! Ostatnio zmieniany przez vojt : 01.08.2004 o godz. 23:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() |
kurcze chyba sie nie rozumiemy..wiec jeszcze raz:
1.przerabiasz divx na vcd za pomocą 2.następnie wrzucasz plik wynikowy mpg (VCD) do nero i nagrywasz - z twojej wypowiedzi wynika że nagrywasz na DVD+RW - czyli kompilacje VCD nagrywasz na płycie dvd(czy nagrywasz na cd-r - bo już się pogubiłem) ![]() ![]() ![]() chodzi o to że inne filmy w formacie VCD ....... no tak inne chodzą ale one są nagrane na zwykłych cd-r ![]()
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Tak, na zwykły CD-R . Sąsiad chce na zwykłej płytce (na DVD już dawno bym zapomniał) Sprawdzałem oczywiście na RW i nie wiem co zaś ?? Spróbuję innym programem do tworzenia VCD. Choć skłaniam się do opcji że to odtwarzacz DVD ma problem.
Pozdrowienia.
![]() |
|
|