![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Problem z vdr
Cześć.
Mam mały problem a mianowicie gdy wczytuje plik *.vdr do TMPGEnc wyskakuje mi takie info: "file xyz.vdr can not open or unsupported". O co tu chodzi i co mam zrobić żeby poszło normalnie?? Dodam jeszcze że pare dni temu robiłem formata dysku i to zaczeło wyskakiwać mi dopiero po formatowaniu bo przed przerabiałem tez duzo filmów i nigdy z tym sie nie spotkałem, wszystko bylo ok. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Po pierwsze zmienić ustawienia 'Directshow codec reader' w Option->Environmental settings->VFAPI plug-in. Zaznaczyć DirectShow Multimedia File Reader i prawym przyciskiem myszy zmienić priorytet na 1 lub 2, tak aby plug-in znalazł się na samej górze listy.
Można także spróbować zmienić rozszerzenie pliku nazwafilmu.vdr na nazwa filmu.avi Jeśli to nie pomoże należy przed kompresją przekonwertować audio do formatu WAV (VirtalDubMod, Nandub albo AVI2WAV), lub wogóle dźwięk robić osobno (poza TMPGEnc) i później łączyć z video, lub sprawdzić czy AVI nie jest uszkodzone (ewentualnie próbować naprawić). Jeśli i to nie poskutkuje należy sprawdzić czy mamy zainstalowany właściwy dekoder dla filmu (Divx, Xvid, Mpeg-2 lub DV kodek), aby sprawdzić jaki dekoder potrzebujemy należy użyć np. GSpot'a
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Dzięki za chęć pomocy, zrobiłem to co napisałeś w pierwszym akapicie ale nie działa nadal
![]() A co do braku kodeka to chyba odpada bo jeżeli film ten moge obejrzeć to odpowiedni kodek jest. Zresztą mam teraz wszystkie te same co przed formatem i tak samo poinstalowane. Próbowałem zrobić film który już zrobiłem i też nic ![]() aleee mnie to wkurzaaaaa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
a próbowałeś ponownie zainstalować Handlera z VirtualDub'a
Jest to plik Aux.setup czy jakoś tak (drugi exe obok Virtual Dub'a) Robi się to tylko raz ale po formacie jest to konieczne pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |