![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2004
![]() |
Problem z VobEdit i dużymi plikami
Witam. Od niedawna zaczłem bawić się w dodawanie napisów do płyt DVD. Głównie były to płyty z serialami - jedna płyta 3-4 odcinki. Zwykle zripowana płytka miała taką strukture : pojedynczy odcinek znajdował sie w pojedynczym pliku VTS_XX_X.VOB, np jeden odcinek VTS_02_1.VOB, drugi w VTS_03_1.VOB i tak dalej. Uzywając VobEdita bez problemu mozna było rozdzielić ścieżke video i audio. Ostatnio trafiłem na płyte która zawierała 4 odcinki i 4 duże pliki *.VOB tyle ze oznaczone kolejno VTS_01_1.VOB, VTS_01_2.VOB, VTS_01_3.VOB, VTS_01_4.VOB. Dodatkowo pierwszy odcinek serialu rozpoczyna się w połowie drugiego Voba, kończy w połowie trzeciego i tak dalej.Uzywając VobEdita przy rozdzielaniu pojawia się jeden plik wynikowy zawierający materiał z 4 vobów a DVDMaestro wczytuje tylko początek tego obromnego pliku. Czy jest jakiś sposób żeby można było dodać do tego napisy i rodzieliść jakoś odcinki a potem to razem zebrać i podpiąc pod to oryginalne meni ??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na 99%
![]() Jedyną znaną mi metodą dołożenia napisów przy multiPGC jest skorzystanie z 'big 3 new' ze Scenaid i w ostatnim kroku zaimportowanie do Scenarista dodatkowych napisów. Sprawdzałem - działa nieźle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dobra, użyłem sobie VobEdita z zaznaczoną opcją 'by Vob ID' i uzyskałem z 25 lików VOB, z których 3 zawierały kolejne 3 odcinki - jeden plik = jeden odcinek. Tylko teraz jak do tego dodac napisy i raze połączyć. Rozumiem ze przy użyciu VobEdita tego sie chyba nie da zrobic i trzeba by od samego początku użyć DoItFast4U i robic tak jak w poradniku Jedi-ego (jeśli sie nie myle) Tylko DoIt.. ma opcje ripowania prosto z płyty a ja u siebie mam juz zripowaną płytke na dysku (płyta sciągnięta z netu - katalog VIDEO_TS z plikami) W tym wypadku musiałbym chyba zrobić obraz płytki, emulować w napędzie i stąd dopiero zripować - tyle ze na to potrzeba z 2-3 razy wiecej miejsca. Czy jest na to jakis sposób. A może pojawił się gdzies dokładniejszy opis edycji przy multiPGC. Cobraverde i DVDMAestro odpada
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trzeba zrobić obraz płytki i podmontować np w deamon toolsach. Konfigurujesz programy wg tutoriala na doom9.org (big 3 new). Pózniej demux via DIF4U by VOB ID, dalej Scenaid, który wygeneruje skrypt do Scenarista. W Scenarist zanim zaczniesz kompilację dostawiasz wcześniej przygotowane napisy w odpowiednie ścieżki. Pózniej jeszcze tylko update plików ifo i gotowe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Scenarist załadował skrypt wygenerowany przez scenaid. Wszystko wygląda ok - ale jak uzyskać podgląd taki jak w DVDMaestro, zeby sprawdzić synchro audio , video i napisów. Próbowałem to zlokalizować lae niestety nie powiodło mi sie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|