Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.08.2004, 21:38   #1
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Problem z DVD ReBuilder

Kombinuję już 2 tyg. i nic, problem jest taki że podczas pracy DVD ReBuilder
zawiesza kop lub wywala błędy.

Ale od początku:

Zainstalowałem DVD ReBuilder'a i ustawiłem wszystko w/g art. Duet DVD
Poczym bezproblemowo z pomocą CCE przerobiłem 2 filmy,
dodąd kożystałem z transkoderów więc jakość mnie powaliła
,
ale potem zaczęły się problemy.
Następny film zapuściłem na wieczór by rano cieszyć świetną kopią,
ale niestety po włączeniu rano monitora zobaczyłem znane okienko
"błąd ochronny w module CCE" .
Przeskanowałem komp antyvirem, wyciołem niepotrzene rezydenty
i puściłem jeszcze raz, nast. ranka miałem zawieszony komp tak na
jakieś 80% 1 etapu "analizy". Następnie m.in żąglowałem koderami MPEG2DEC.dll, MPEG2Dec3.dll, MPEGDecoder.dll, zainstalowałem
inne CCE v.267.00.10 przedtem było v.266.
EclCCE 1.81 przeinstalowałem na taki sam ale z innego źródła,
to samo z AviSynth. No i za każdym razem wyskakiwało
"błąd ochronny w module CCE" ale w różnych
miejscach np. po 34% , 56%, 78% itd.
Raz był wyjątek jak w CCE z 6pass zszedłem na 3pass to CCE przeszło OK,
ale ReBuilder zawiesił sie na 3 kroku " Rebuild" , było jakieś 80%


W końcu miałem dość CCE i postanowiłem spróbować QuEncoder, no i sukces
2 filmy gotowe !

Tak z innej beczki to czy to normalne w QuEnc że każda
pierwsza klatka sekcji jest fatalna , druga lepsza a trzecia OK ?
Przy oglądaniu tego nie widać , ale jak się szuka kwadratowych jaj ......

Na 3 filmie QuEnc się wysypał dając komunikat "Out of Memory".

Próbowałem jeszcze kilka razy ale wywalało w różnych miejscach.
Pomyślałem że może to RAM więc zapodałem MemTest-86 v3.0
ale wyszedł OK.

Nie pozostało mi nic innego jak napisać :

P O M O C Y !!!!!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.08.2004, 22:10   #2
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Kombinuję już 2 tyg. i nic, problem jest taki że podczas pracy DVD ReBuilder
zawiesza kop lub wywala błędy.

Ale od początku:

Zainstalowałem DVD ReBuilder'a i ustawiłem wszystko w/g art. Duet DVD
Poczym bezproblemowo z pomocą CCE przerobiłem 2 filmy,
dodąd kożystałem z transkoderów więc jakość mnie powaliła
,
ale potem zaczęły się problemy.
Następny film zapuściłem na wieczór by rano cieszyć świetną kopią,
ale niestety po włączeniu rano monitora zobaczyłem znane okienko
"błąd ochronny w module CCE" .
Przeskanowałem komp antyvirem, wyciołem niepotrzene rezydenty
i puściłem jeszcze raz, nast. ranka miałem zawieszony komp tak na
jakieś 80% 1 etapu "analizy". Następnie m.in żąglowałem koderami MPEG2DEC.dll, MPEG2Dec3.dll, MPEGDecoder.dll, zainstalowałem
inne CCE v.267.00.10 przedtem było v.266.
EclCCE 1.81 przeinstalowałem na taki sam ale z innego źródła,
to samo z AviSynth. No i za każdym razem wyskakiwało
"błąd ochronny w module CCE" ale w różnych
miejscach np. po 34% , 56%, 78% itd.
Raz był wyjątek jak w CCE z 6pass zszedłem na 3pass to CCE przeszło OK,
ale ReBuilder zawiesił sie na 3 kroku " Rebuild" , było jakieś 80%


W końcu miałem dość CCE i postanowiłem spróbować QuEncoder, no i sukces
2 filmy gotowe !

Tak z innej beczki to czy to normalne w QuEnc że każda
pierwsza klatka sekcji jest fatalna , druga lepsza a trzecia OK ?
Przy oglądaniu tego nie widać , ale jak się szuka kwadratowych jaj ......

Na 3 filmie QuEnc się wysypał dając komunikat "Out of Memory".

Próbowałem jeszcze kilka razy ale wywalało w różnych miejscach.
Pomyślałem że może to RAM więc zapodałem MemTest-86 v3.0
ale wyszedł OK.

Nie pozostało mi nic innego jak napisać :

P O M O C Y !!!!!
Być może nie ma to nic do rzeczy, ale ...

tylko rozważam taką możliwość

Chodzi mianowicie o ciepło

Dni są bardzo gorące - temp. w cieniu ~30st. - to co dopiero w kompie dziać się musi

Zwłaszcza przy obciążaniu proca do 100%


Kiedyś takie objawy miałem przy kodowaniu DVD to Divx - ciągle coś się sypało, a do tego przy nagrywaniu w Nero występował błąd weryfikacji zapisu


I właśnie będą


c na skraju rozpaczy przez przypadek zauważyłem, że w moim trochę kręconym kompie puścił uchwyt mocowania radiatora mostka północnego płyty głównej


Po doprowadzenie tego do porządku - jak ręką odjął


Zauważ, że w twoim przypadku komp się zawieszał jakoś pod koniec - czyli gdy temp. była już spora

Nie wiem jaki masz sprzęt, ale spróbuj normalnie raz jeszcze DVD ReBuilderem, ale popraw przepływ powietrza w obudowie albo np. otwórz obudowę przy kodowaniu


Nie mówię na pewno, że to to, ale warto spróbować


A nóż widelec .....
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2004, 23:48   #3
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dzęki VIZZARD za zainteresowanie ,
śledzę już trochę Forum i mam spory szacunek
do Ciebie. Widzę jak ludzom pomagasz.
Ale w tym przypadku to nie to.
Zaraz jak się te jaja zaczeły dzić rozkręciłem kompa przeczyściłem radiatory
sprawdziłem połączenia bo wiem że "kabelek" może nieźle dać w dupę.
(wszystkie kable mam "okrągłe" hi-end w panceżu. W obudowie jedna klapka (nad DVD)
otwarta, 2 dodatkowe wentylatory, wszystko zgodnie ze sztuką.
Zasilacz mam "nie z obudowy" dałem za niego jakieś 250 zł firmy nie
pamiętam ale bardzo polecał go mój Qumpel serwiasnt (a raczej właściciel serwisu)
Poza tym temp otoczenia nie przekracza u mnie 23-25 st.
Więc to chyba nie to.
Komp to Athlon 2,2 , płyta KT600, 256MB RAM DDR 400, Win 98SE
A i jeszcze jedno :
DVD Decrypter (na początku, czysty system) zczytywał mi płyty a "artafektami"
po zainstalowaniu Cachemana 5.50 zjawisko ustąpiło.
DVD Rebuld próbowałem z Cacheman lub bez niego i nic !
Gdzieś tkwi problem tylko nie wiem czy z RAM , Płytą czy z oprogramowaniem
czy z czymś jeszcze .....
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 00:01   #4
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Dzęki VIZZARD za zainteresowanie ,
śledzę już trochę Forum i mam spory szacunek
do Ciebie. Widzę jak ludzom pomagasz.
Ale w tym przypadku to nie to.
Zaraz jak się te jaja zaczeły dzić rozkręciłem kompa przeczyściłem radiatory
sprawdziłem połączenia bo wiem że "kabelek" może nieźle dać w dupę.
(wszystkie kable mam "okrągłe" hi-end w panceżu. W obudowie jedna klapka (nad DVD)
otwarta, 2 dodatkowe wentylatory, wszystko zgodnie ze sztuką.
Zasilacz mam "nie z obudowy" dałem za niego jakieś 250 zł firmy nie
pamiętam ale bardzo polecał go mój Qumpel serwiasnt (a raczej właściciel serwisu)
Poza tym temp otoczenia nie przekracza u mnie 23-25 st.
Więc to chyba nie to.
Komp to Athlon 2,2 , płyta KT600, 256MB RAM DDR 400, Win 98SE
A i jeszcze jedno :
DVD Decrypter (na początku, czysty system) zczytywał mi płyty a "artafektami"
po zainstalowaniu Cachemana 5.50 zjawisko ustąpiło.
DVD Rebuld próbowałem z Cacheman lub bez niego i nic !
Gdzieś tkwi problem tylko nie wiem czy z RAM , Płytą czy z oprogramowaniem
czy z czymś jeszcze .....
Dzięki za opinię

Z płytami na KT600 mam niestety małe doświadczenie

Sam mam Epoxa 8RDA+ na nForce2 - tu faktycznie były niezłe jaja z doborem pamięci, obsadzeniem banków ażeby Dual chodził, ect., ect. ...

Jeżeli piszesz o Cachemanie - to może faktycznie coś z pamięciami

Albo z ich obsadzeniem w bankach bo nie wiem ile masz kości


Jednak jeżeli to nie wysoka temp. to dalej raczej stawiałbym na hardware niż software


Zobacz jeszcze te pamiątki i ich ustawienia w biosie - wiesz - timingi, FSB, itp.
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 00:59   #5
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Kość mam jedą 256MB
Pierniczę , w poniedziałek wymieniam na 512 MB i zobaczymy !
Dzięki VIZZARD , na razie !
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 01:03   #6
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Kość mam jedą 256MB
Pierniczę , w poniedziałek wymieniam na 512 MB i zobaczymy !
Dzięki VIZZARD , na razie !
W PANCERZU drogi tankisto . Kto jak kto ale Ty z Panzerwaffe powinieneś o tym wiedzieć .

Swoją drogą moze powinieneś spróbować też DVD2DVDR i CCE...Poza tym odinstalować CCE, wyczyścić rejestr dobrze i dopiero zainstalowac na nowo ?

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 01:35   #7
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dzięki Jabba the Hutt !!!
Jakie Panzerwaffe na zdjęciu to Polskie TK-3 !!!
(mój dziadek walczył na Schermanie w 1.Dyw. Gen.Maczka)
Już próbowałem DVD2DVDR lecz wyświetlało mi
że mój dysk nie obsługuje plików 4GB
<dla tego w DVD Rebuld próbuję>

Jak bym miał w h..j czasu to bym się bawił ,
Mam córkę 8 lat + córkę 2 tygodnie , nie mam czasu się bawić
Lubię filmy i chciałbym jakiejś pomocy !
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 09:05   #8
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A masz zaktualizowany BIOS płyty głównej? Wiem, że to zabrzmi może śmiesznie i gdybym sam przez to nie przeszedł to pewnie bym nie uwierzył. Miałem podobny problem (bardzo niestabilne CCE; żeby było zabawniej Procoder i TMPGEnc zachowywały się bez zarzutu). Wszelkie testy pamięci i reszty bebechów wychodziły poprawnie a CCE i tak się waliło na potęgę. Zupełnie przypadkiem wygrzebałem post na Doom9 z opisem podobnego problemu i tam rozwiązaniem był upgrade BIOSu płyty. Faktycznie pomogło. Ja co prawda miałem ten problem z dość starą płytą KT 133 ale może nie zaszkodzi sprawdzić.
Co do jakości pierwszych klatek generowanych przez QuEnc'a to on tak niestety ma (to jest wizualizacja lekko zepsutej kontroli przepływności). Z tego co pamiętam to Nic stwierdził, że poprawienie tego nie jest trywialne i zostawił to developerom ffmpeg'a (a Ci jeszcze tego nie poprawili). Tak przy okazji zerknij na coś co się nazywa FreeEnc (po zmianie nazwy na QuEnc można go swobodnie wykorzystać w tandemie z DVD ReBuilderem). Zaletą FreeEnc'a jest to, że możesz dowolnie zmieniać wszystkie parametry przekazywane do kodeka)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 12:38   #9
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Dzięki Jabba the Hutt !!!
Jakie Panzerwaffe na zdjęciu to Polskie TK-3 !!!
(mój dziadek walczył na Schermanie w 1.Dyw. Gen.Maczka)
Już próbowałem DVD2DVDR lecz wyświetlało mi
że mój dysk nie obsługuje plików 4GB
<dla tego w DVD Rebuld próbuję>

Jak bym miał w h..j czasu to bym się bawił ,
Mam córkę 8 lat + córkę 2 tygodnie , nie mam czasu się bawić
Lubię filmy i chciałbym jakiejś pomocy !
Dysk musi być NTFS a nie FAT 32. Wtedy DVD2DVDR zadziała.

Tak, wiem,że TK3... Mój dziadek musiał zadowolić się Walterem a czasem Mauzerem. No i komary go gryzły w lesie (oraz ganiało SS i NKWD).

Sława Bohaterom !

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 18:07   #10
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
A masz zaktualizowany BIOS płyty głównej? Wiem, że to zabrzmi może śmiesznie i gdybym sam przez to nie przeszedł to pewnie bym nie uwierzył. Miałem podobny problem (bardzo niestabilne CCE; żeby było zabawniej Procoder i TMPGEnc zachowywały się bez zarzutu). Wszelkie testy pamięci i reszty bebechów wychodziły poprawnie a CCE i tak się waliło na potęgę. Zupełnie przypadkiem wygrzebałem post na Doom9 z opisem podobnego problemu i tam rozwiązaniem był upgrade BIOSu płyty. Faktycznie pomogło. Ja co prawda miałem ten problem z dość starą płytą KT 133 ale może nie zaszkodzi sprawdzić.
Co do jakości pierwszych klatek generowanych przez QuEnc'a to on tak niestety ma (to jest wizualizacja lekko zepsutej kontroli przepływności). Z tego co pamiętam to Nic stwierdził, że poprawienie tego nie jest trywialne i zostawił to developerom ffmpeg'a (a Ci jeszcze tego nie poprawili). Tak przy okazji zerknij na coś co się nazywa FreeEnc (po zmianie nazwy na QuEnc można go swobodnie wykorzystać w tandemie z DVD ReBuilderem). Zaletą FreeEnc'a jest to, że możesz dowolnie zmieniać wszystkie parametry przekazywane do kodeka)
Dzięki
O biosie nie pomyślałem !
Na razie wymieniłem pamięć , zapuszczę coś na noc
a rano zobaczymy.
Jak się wysypie to robię upgrade BIOSu .
Muszę się dowiedzieć gdzie diabeł tkwi
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.08.2004, 13:37   #11
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.06.2003
Posty: 14
robboj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=Czołgista]Kombinuję już 2 tyg. i nic, problem jest taki że podczas pracy DVD ReBuilder
zawiesza kop lub wywala błędy.

Ale od początku:

Zainstalowałem DVD ReBuilder'a i ustawiłem wszystko w/g art. Duet DVD
Poczym bezproblemowo z pomocą CCE przerobiłem 2 filmy,
dodąd kożystałem z transkoderów więc jakość mnie powaliła
,
ale potem zaczęły się problemy.
Następny film zapuściłem na wieczór by rano cieszyć świetną kopią,
ale niestety po włączeniu rano monitora zobaczyłem znane okienko
"błąd ochronny w module CCE" .


Witam

Miałem podobny przypadek podczas kompresji jednego z filmów (Siedem) lekarstwem była zmiana wersji CCE na 2.50

Pozdrawiam
robboj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.08.2004, 20:07   #12
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pamięć wymieniłem na nową (512mb)

No i znów porażka

Rano zobaczyłem taki widok







Jutro spróbuję aktualizować BIOS płyty głównej, tylko nie wiem czy
to coś da.
Może ktoś ma jekieś pomysły ?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z DVD ReBuilder-re1.jpg  
Dołączone obrazki
 
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.08.2004, 20:18   #13
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tylko ten komunikat jest błędem DVD RB a nie CCE! Komunikat chyba jest cokolwiek mylący. Zauważ, że wystąpił na etapie rekonstruowania płytki a nie reenkodowania. Spróbuj z nowszą wersją DVD RB (0.56) (jest na www.doom9.org -- forum.doom9.org od paru dni leży). Możesz spróbować 'dokończyć' nową wersją a dopiero jak zawiedzie to przejdź cały proces używając 0.56
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.08.2004, 20:51   #14
czytelnik ;)
 
Avatar użytkownika Michal2004
 
Data rejestracji: 06.02.2004
Lokalizacja: PL
Posty: 159
Michal2004 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@ Czołgista

tak sobie tylko glosno mysle... to raczej na pewno nie to... ale...
napisales, ze masz "Athlona 2,2", a dokladniej? Czy to jest Athlon 2200+ XP czy 2,2 Ghz?
Napisales tez, ze pamieci RAM masz na szynie 400, czyli jesli procesor jest Athlonem 2200+, to jest on na szynie 266, a wtedy pamieci musza zwalniac do jego (procesora) predkosci szyny. Te lepsze plyty glowne sobie z tym radza (jest jakis bufor chyba, az tak sie nie interesowalem), ale w tych "gorszych" jest inaczej. Tez one sobie z taka sytuacja (proc na szynie 266, RAM na szynie 400) radza, ale moze to powodowac ok. 5 % obnizenie wydajnosci systemu. Sam mam Athlona 1800+ (1,53 Ghz, 266) i RAM na szynie 333 (moj blad), na szczescie kodowanie dziala bez bledow (aczkolwiek Rebuilderem sie nie bawilem).
Generalnie powinna byc ta sama predkosc szyny.
Pewnie to nie to sprawia klopoty, ale ......
Michal2004 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.08.2004, 21:13   #15
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Tylko ten komunikat jest błędem DVD RB a nie CCE! Komunikat chyba jest cokolwiek mylący. Zauważ, że wystąpił na etapie rekonstruowania płytki a nie reenkodowania. Spróbuj z nowszą wersją DVD RB (0.56) (jest na www.doom9.org -- forum.doom9.org od paru dni leży). Możesz spróbować 'dokończyć' nową wersją a dopiero jak zawiedzie to przejdź cały proces używając 0.56
Ten błąd DVD RB w ciągu ostatnich około 2 tyg widziałem już 4 razy,
w pozostałych przypadkach wywraca się CCE ,próbuję raz dziennie
(a raczej nocnie ) więc CCE wywaliło mi się już jakieś 10-12 razy przy
reenkodowaniu zgłaszając "błąd ochronny w module CCE" czy jakoś tak.
Właśnie o to mi chodzi że wywala się RB i CCE !
I to tak że na jednym filmie np. wywalił się CCE , puszczam jeszcze raz
no i teraz wywalił się RB, puszczam 3 kolejne razy i z nowu CCE się wywraca.
Przy tych wszystkich próbach zaobserwowałem jedno jak wywraca się CCE
to nigdy w tym samym miejscu, a jak wywraca się RB to zawsze przy 80%
rekonstruowania płytki.

A i jeszcze jedno 3 dni temu bezproblemowo przeszedł mi film prz 3 pass
wszystkie przypadki wywracania się RB i CCE miały miejsce przy 6 pass
ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy.
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO