Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.09.2004, 08:05   #46
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To przycinanie się dźwięku to wada fabryczna DVD RB (nie występuje na wszystkich stacjonarnych odtwarzaczach). JDobbs walczy z tym od dość dawna. Spróbuj może wersji 0.57a
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.09.2004, 23:56   #47
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
To przycinanie się dźwięku to wada fabryczna DVD RB (nie występuje na wszystkich stacjonarnych odtwarzaczach). JDobbs walczy z tym od dość dawna. Spróbuj może wersji 0.57a
Dzięki za wyjaśnienie , 0.57a właśnie testuję, oraz próbuję skontaktować się
z JDobbs , może zapali mi jakąś lampkę nadziei , bo nie powiem ale RB bardzo mi się spodobał (DVD2DVD-R wysiada bo mam winde 98)
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 07:51   #48
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Muszę dodać, że nie mam z tym przycinaniem dźwięku najmniejszych problemów. Wynika z tego, że mam szczęście z odtwarzaczem stacjonarnym (Samsung), ale i na Panasonic-u i innym Sony też nie ma problemów z filmami, które przerobiłem w RB.
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 12:49   #49
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podejrzewam, że gdyby to przycinanie było regułą to JDobbs już dawno by to skorygował. O ile pamiętam problem najbardziej dotyczy Pioneer'a i Philipsa.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2004, 11:24   #50
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.01.2004
Posty: 23
sliniak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
<W pliku .ini jest parametr CCETargetSize i możesz go lekko zwiększyć (opis powinien byc w Readme). Domyślnie jest ustawiona ciut poniżej 4.38G ale za to jest bezpieczna (raz czy dwa miałem przypadek, że po kompresji VIDEO_TS było minimalnie większe niż wielkość płytki)>

Właśnie zrobiłem sobie filmik w DVD Rebuild 0.58 i wyliczył mi 130mb mniej...
Czy ktos mi moze pomóc bo nie moge znaleźć tego pliku .ini z takim parametrem, a moze już jest jakisinny sposób na ten problem?
sliniak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2004, 18:40   #51
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plik .ini jest albo w katalogu w którym rozpakowałeś DVD RB albo w katalogu roboczym. O tym jak ustawić ten parametr poczytaj w README
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2004, 20:58   #52
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przy okazji korzystania z RBOpta , też można zmienić wielkość finalną.
Ale fakt jest faktem że wymaga to sporego wyczucia , polecam metodę "małych kroczków".
Bo jak przegniesz to np. 18h w plecy
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2004, 09:19   #53
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.11.2003
Posty: 11
bacapl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Korzystam z Rebuilder 0.66a i nie znalazlem w tam w plikach parametru CCETargetSize uzywam RBOpta 0.15 ale nie wiem jak tam sie zmienia wielkosc finalna. czy ktos moglby mi pomoc i powiedziec jak sie to robi. pozdrawiam
bacapl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2004, 09:38   #54
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.11.2003
Posty: 11
bacapl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
chyba znalazlem sam to rozwiazanie to jest chyba funkcja ukryta pod przyciskiem global options
bacapl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO