Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.10.2006, 23:40   #1
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z poradnikiem do napisów dvd

witam, próbowałem korzystac z tego poradnikaJak dodać polskie napisy do filmu DVD - CDRinfo.pl, ale mam problem przy plikach *sst i dalej. Zatrzymuje się na MaestroSBT i dalej ni w zab nie rozumiem o co chodzi
poza tym próbowałem dodac nap[isy według tej VIDEOPEDIA.PL - Dodawanie napisów do gotowego materiału DVD porady, ale tu z kolei do programu maestro dvd nie moge wczytac pliku ac3 wyskakuje mi komunikat zawsze przy 60% postępie,że CANNOT LOCATE A FRAME SYNC WORD AT AN EXPECXTED BYTE OFFSET. DATA MIGHT BE CORRUPTED (0X1070042)
Zna ktoś może przyczynę i rozwiązanie?
i jeszcze jedno pytanie. Dodaję napisy do dvd w ten sposób:przegrywam film shrinkiem, rozdzielam obraz i dźwięk VobEdit'em, mam napisy z SubtitleWorkshop w formacie SubRip, dadaje te napisy w DVDLab Pro, zapisuje i kompiluje wszystko razem, potem nagrywam na płyte i jest OK. Teoretycznie, bo te napisy widać w komputerze podczas odtwarzania filmu. Ale jest problem, bo te napisy nie wyświetlają się gdy puszczam film ze stacjonarnego odtwarzacza. Gdy wchodzę w menu są polskie subtitlles'y, ale na telewizorze ich nie widać.
Dzięki za cierpliwość w czytaniu tego posta i za odpowiedź
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2006, 09:53   #2
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czego nie rozumiesz w tym poradniku? Otwórz plik sst w notatniku i zmodyfikuj jego nagłówek zgodnie z instrukcjami.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 11:20   #3
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ok czyli edytuję, ten plik tak jak napisano to w poradniku. apotem jak się używa tego scenarista?
W poradniku jest napisane:
Teraz pozostaje już najprostsza sprawa - dodanie gotowych napisów do filmu.

Tworzymy nowy projekt, np. tak jak opisałem to w tym artykule.
Czyli trzeba przejść to wszystko co jest napisane w tamtym artykule, żeby oddzielić sam film?
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 15:46   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zasadniczo tak.

Ale można zrobić też inaczej - rozłożyć film za pomocą DIF4U, wygenerować za pomocą Scenaid skrypt do Scenarist'a i wczytać go niego. W ten sposób uzyskasz całą strukturę starej płytki do której możesz doczytać własne napisy (jak to opisano w poradniku). Później kompilacja wszystkiego w Scenariście, import starego menu w PGCEdit, uzupełnienie wpisów za pomocą Batch Update Ifo i mamy gotową płytkę z polskimi napisami.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 16:45   #5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Zasadniczo tak.

Ale można zrobić też inaczej - rozłożyć film za pomocą DIF4U, wygenerować za pomocą Scenaid skrypt do Scenarist'a i wczytać go niego. W ten sposób uzyskasz całą strukturę starej płytki do której możesz doczytać własne napisy (jak to opisano w poradniku). Później kompilacja wszystkiego w Scenariście, import starego menu w PGCEdit, uzupełnienie wpisów za pomocą Batch Update Ifo i mamy gotową płytkę z polskimi napisami.
Ha wygląda to rewelacyjnie prosto, jak o tym piszeszAle gdybyś mógł to opisać łopatologicznie byłbym bardzo dźwięczny
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 18:17   #6
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Szczegółowo, łącznie z konfiguracją programów, metoda opisana jest TUTAJ.

Jedna rzecz, którą należy zmienić, to ustawienie w Scenaid opcji 'Use Original Assets' żeby pominąć niepotrzebne w tym przypadku reencodowanie materiału.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 23:03   #7
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeszcze wróce do tego poradnika CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! przy wyodrębnianiu Info editem, mam tylko jeden Vobld zamiast jak napisano w poradniku 25, jak go zaznaczam, żeby go zatrzymać, wyskakuje mi info "failed to open for writing" a gdy nie jest zaznaczone keep, proces się zaczyna VOB VTS_01_5VOB ale pojawia sie na końcu komunikat "No navigation - pack found in VOB files! Looks like you're daling in the invalid VOB files. A moge tylko otworzyć jeden plik VTS_01_0 i jeden VIDEO_TS.
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 23:17   #8
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Primo - wszystko wskazuje na to, że masz skopane źródło. Co to za film? Jakaś własne przeróbka na DVD?

Secundo - po co robisz ten krok z ifoEdit? Musisz zmiejszyć źródło?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 07:24   #9
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale tak mi się dzieje we dwóch filmach;( Jeden to Sahara z którego chce wywalić polskie napisy i podmienić je swoimi a drugi to Kod da Vinci bez polskich napisów, oba w wersji dvd.A krok z info editem robie, po stosuje się do porad z tamtego poradnika CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko!.

Ostatnio zmieniany przez soboliero : 30.10.2006 o godz. 07:26
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 09:22   #10
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czyli uszkodzenie musiało powstać na etapie zgrywania filmu na dysk/usuwania zabezpieczeń.

Spróbuj wczytać go do DVD Remake i później zrobić z niego eksport - może to pomoże.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 18:19   #11
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie były skopane źródła, tylko, że folder docelowy wpisywałem w info edit'cie a powinienem już ten folder wcześniej stworzyć, po wcześniejszym utworzeniu folderu i wskazaniu ścieżki, poszło.
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 10:01   #12
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kolejny problem!!!!!!!!!
W tym miejscu CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! nie mogę wystartować pliku w TMPGEnc, bo pojawia się komunikat Can't load P3ackage.dll
Ja sie chyba zamorduje z dymi napisami

Ostatnio zmieniany przez soboliero : 31.10.2006 o godz. 10:03
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 14:29   #13
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawdź czy masz tą bibliotekę w katalogu TMPGEnc.

Ew. przeinstaluj program...

Jaką masz tą wielkość przerabianego DVD w GB?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 19:07   #14
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja pier..........ja jestem chyba *****em, teraz zaczynam robić to na nowo, po kolei zgodnie z tym poradnikiem CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! wydzielam film, potem pliki wsadoweCDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko!
ale już nie mogę ich tutaj dodać CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! i całkiem zgłupiałem bo nie wiem o co cho a w dvd2avi robi mi jeden plik d2v, rdugiego ac3 dzisiaj mi nie robi
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 19:35   #15
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Prowadzisz tu jakiś monolog?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO