![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2003
![]() |
CCE i kompresja filmów z interlace
Witam!
Przerabiam filmy z kamery cyfrowej do formatu DVD (które później zawsze oglądam na stacjonarnym DVD i TV), zgrywam z kamery przez FireWire w rozdzielczości 720x576 i nastepnie kompresuję do MPEG2. Materiał ma oczywiście interlace i tak go kompresuję - na stacjonarnym odtwarzaczu ogląda się to bardzo dobrze. Do tej pory używałem TMPGEnc i ustawień (Setting > Advanced > Video Source setting) Video source type: interlace Field order: Bottom field first (field B) Source aspect ratio: 4:3 I teraz pytanie: Gdzie w programie CCE są opcje odnośnie ustawień interlace? (np. first field) Czy CCE sam stosuje jakiś wbudowany filtr deinterlace? Bo mi akurat pasuje, że mam film kompresowany w trybie interlace -na TV i tak tego nie widać, a różne próby z deinterlace zawsze kończyły się niepomyślnie - nie zadawalała mnie jakość (film jest później taki "miękki"- ostre kontrastowe krawędzie są zmiękczone) Pozdrawiam Piotr W. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|