Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.09.2006, 13:38   #1
siwek
Bywalec

Data rejestracji: 06.12.2003
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przerabianie divx na DVD

Nie chcałbym wyjść na leniwca który nie lubi czytać i oczekuje gotowych odpowiedzi dlatego zapewniam że jestem po lekturze wielu wątków dotyczących tematyki jak w tytule, stąd między innymi moje pytanie. Dotyczy ono poradnika Cobry "Przerabianie divx/xvid na DVD (+ polskie napisy) - Poradnik" (przyklejony) Jest to dość stary temat bardzo rozrośnięty (delikatnie mówiąc) Pojawiają się tam różne alternatywy dla pierwotnej metody (inne programy, inne ustawienia). Dlatego chciałbym zapytać doświadczonych przerabiaczy, czy powinienem szukać nowych rozwiązań czy też uważacie że informacje zawarte w poradniku są nadal aktualne i nie ma potrzeby zmieniać metody, programów zaproponowanych przez CV. Z góry przepraszam tych którzy uważają że nie wypada zadawać takich pytań, zrozumiem wszelkie złośliwości, wystarczy mi w odpowiedzi krótkie "tak" lub "nie poszukaj czegoś innego".
Pozdrawiam.
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.09.2006, 13:50   #2
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja przerabialem TheFilmMachine + CCE i powiem ze efekt mnie zaskoczyl bo wyszlo bardzo ladnie. Film mial 2x700MB z AC3 5.1. Przy 4 przebiegach niczego wiecej nie moglem wymagac od jakosci.
Stary 04.09.2006, 13:54   #3
Gentelmen
PIRAT ;)

Data rejestracji: 08.03.2005
Gentelmen zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja od dłuższego czasu używam convertXtoDVD do pobrania tutaj i jestem bardzo zadowolony, jest bardzo przejrzysty i po polsku

takie jest moje zdanie
Stary 04.09.2006, 21:13   #4
siwek
Bywalec

Data rejestracji: 06.12.2003
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"Ja przerabialem TheFilmMachine + CCE..."

Kiedyś tego próbowałem jak nie powiodły mi się próby metodą Cobry w 2003r. Pamiętam że jest o tym programie mowa w tamtym wątku, jako prostrza alternatywa dla metody Cobry. Też niestety nie osiągnąłem sukcesu po kilku próbach okupionych kilkunastogodzinnym oczekiwaniem na efekt każda a zakończonych komunikatem o błędzie. Dałem sobie wtedy spokuj z tym tematem, uznając że nie ma sensu się w to bawić z moim słabym kompem (już wtedy był to zabyteK). Teraz wróciłem do tematu ponieważ odnowiłem sobie sprzęt. Pamiętam tylko że nigdzie nie mogłem znależć opisu jak posługiwać się FilmMachine choć chyba jest to dośc prosty w ustawieniach program, ale może się myle zważywszy na efekty moich prób. W każdym razie dzięki za odpowiedz.

"Ja od dłuższego czasu używam convertXtoDVD..."

Dzięki za radę, wypróbuje. Jak rozumiem jest to kombajn, który sam załatwia sprawę, czy tak? Oczywiście poszukam w swoim czasie jakiś opinii, mam nadzieję że znajdę również przewodnik (chyba że jest na tyle oczywisty że jest to zbędne). Zawsze w kontakcie z nowymi programami mam kłopot żeby je rozgryźć, mimo że inni określaję je jako proste i intuicyjne, ale nie każdy ma wrodzony talent. Na razie robie metodą Cobry, zgromadziłem już wszystko co tam jest niezbędne i działam (pierwszy film). Po prostu w trakcie jak osiągam mozolnie kolejne etapy naszła mnie taka refleksja, czy od tamtego czasu świat nie poszedł do przodu, dlatego zadałem to pytanie. Dzięki za odpowiedz.
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: