![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#661 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
bo źle próbujesz wczytywać skrypt AVS - sprawdź w poradniku...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#662 |
m3llO
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
jesli klikam prawym ppm na okno i daje add to nie mam all files
|
![]() |
![]() |
#663 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2004
![]() |
COBRA !!!!!
Czemu film zrobiony wg twego poradnika sie tnie Wszyskie komponenty sa ok Wszystkie programy dzialaja jak nalezy a film sie tnie ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
witam wszystkich "Maestrowiczów"
robie juz od tygodnia filmy za pomcą dvdmaestro i wszystko jest ok. jak narazie żadnych problemów,ale mam takie pytanko ![]() pozdrawiam
#665 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
jest możliwe
Poszukaj, pisałem jak zrobić menu, tylko w komendach zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów |
![]() |
![]() |
#666 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() |
#667 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() |
#668 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Panasonic RV62 nosnik Emtec -RW predkosc x2 I jeszcze jedno pytanko ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez mrcairo : 17.05.2004 o godz. 22:45 |
|
![]() |
![]() |
#669 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
i to wszystko wiem ale nie mam pojęcia o co ci chodzi "zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów" u mnie nie ma nigdzie takiej opcji ![]() mógłbys dokładniej sprecyzować gdzie znajduje się ta funkcja pozdrawiam
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!! Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 19.05.2004 o godz. 22:27 |
|
![]() |
![]() |
#670 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Robisz podobnie do menu z chapterami, czyli jakiś obrazek w tle (lub nie ;PPPp), buttony do zmiany ściezki audio/napisów.
Zanim przejdziesz do menu button żeby je zrobić musisz zrobić nowe comand sequences odpowiadające włączeniu ściezki audio 1, 2, ..., n - gdzie n dąży do nieskończoności; oraz comand sequences odpowiadające włączeniu napisów 1, 2, ..., n - gdzie n dąży do nieskończoności; + comand sequences które wyłącza napisy. Na poczatku "Comand sequences" jest puste więc RMB i "Add New Comand Sequences", zmianiasz jej nazwę na np. "Audio 1", nastepnie robisz "Edit"/dwuklik i pojawia się okno edycji komend (uwaga, jest szersze niż 1024 pikseli ;PPPp) Wybierasz "Add". Standardowo jest "NOP" czyli "nic", zmieniasz na "Set System Stream", wyłączasz "Subtitle" i "Angle" a "Audio" zostawiasz na "1" i "OK". Dodajesz nowe comand sequences, zmieniasz nazwę na "Audio 2", edytujesz tak samo jak "Audio 1" z tym że ustawiasz w "Audio" na stream "2", i tak dalej tyle razy ile masz ścieżek auido. Podobnie robisz dla napisów, z tym że musisz jeszcze stworzyć sekwencję wyłączającą napisy - po prostu w edycji sekwencji przy ustawianiu audio, napisów i kamery (angle) jest standardowo zaznaczona opcja "On" i trzeba ją odznaczyć dzięki czemu komenda przyjmie wartość "Off". Później przy edycji buttonów zamiast z menu "Movie" wybierasz akcję z podmenu "Comand sequences". Nie wiem tylko czy w edycji "comand sequences" należy zostawić opcję "Immediate" czy "GPRM" włączoną. Spróbuj na jakimś krótkim kawałku (5min.) to przetestować (a potem WinDVD/PowerDVD bez wypalania). |
![]() |
![]() |
#671 |
Forumator
![]() |
wielkie dzięki zaraz będe walczył i dam znać jak poszło :-)
jeszcze raz dzięki,bo sam nigdy bym do tego nie doszedł!!!!
#672 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
![]()
Tutorial extra, zrobiłem film i na TV wygląda wyśmienicie
![]() Ale pojawił mi się pewien problem przy robieniu drugiego, film ma 3:12:15 i jak próbuję wrzucić go do DVD Maestro to mi pokazuje się błąd że film jest za długi ![]() Czy to wina programu, czy ja coś źle zrobiłem. Odrazu pewnie padnie dlaczego nie podzielę na dwa tego filmu, moja odpowiedź jest prosta z czystego lenistwa, bo nie będzie mi się chciało zmienić płyty ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
Problem rozwiązałem w sopób, prosty
![]() Zamiast DVD Maestro, zastosowałem Sonic ReelDVD. Trochę się namęczyłem żeby dołożyć napisy ale się udało ![]() Musiałem zmienić skrypt bo ten co był robiony przez MaestroSBT, niestety nie chodził. Dla zainteresowanych o to ten skrypt st_format 2 Display_Start non_forced Pixel_Area (2 572) Display_Area (0 2 719 572) Color (1 3 4 4) Contrast (15 15 15 0) E2 (0 0 255 ===) E1 (255 0 0 ===) PA (0 0 0 ===) BG (255 255 255 ===) Directory podać katalog w którym mamy napisy ################################################## ### SP_NUMBER START END FILE_NAME Wklejamy go w pliku utworzonym przez MaestroSBT, rozszeżenie .sst Napisy prgram wczytuje jednak gdy chę żeby zrobił mi obraz płyty twierdzi że niektóre pliki nie dają się przeczytać i dalej nie idzie ![]() Więc nadal pozostaje aktualne pytanie jakim innym programem mogę zrobić DVD z napisami? Ostatnio zmieniany przez Who : 22.05.2004 o godz. 22:45 |
![]() |
![]() |
#674 |
Nowy na forum
![]() |
Pytanie za 100 pkt
Co fachowcy sadza o encoderze CANOPUS PRO CODER ![]() warto nim kodowac ![]() Czym sie roznia CCE od TMPGenc czy Canopusa filmowe pozdrowienia ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() robiłem chyba nawet gdzieś na forum porównanie ich...
![]() |
|
|