Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 23.09.2003, 07:55   #151
NINJA
Bywalec
 
Avatar użytkownika NINJA
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: KRAKÓW
Posty: 29
NINJA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Zrobilem dwa filmy z poradnika i jest super , wziolem sie za matrixa 2CD AC3 no i mam problem z napisami.
Otorz wszystko przrobilem jak w poradniku film zagrale sobie na dvdrw no i co widzie przy sszybkich dialogach napisy pojawiaja sie troche ponizej sridka TV za chwile pod napisami wskauja nastepne napisy i za chwile nastepne tak ze mamy dwie czasem trzy wzoty napisow (synchronizacja z dzwiekiem sie zgadza) po chili od gory znikaja napisy kolejno.I moje pytanie dlaczego ta sie dzieje? czemu nie wyswieetlaja sie po kolei, w pliku napisow microDVD nie nakladaja sie czasy,dodam ze w podgladzie w MaestroSTB jest ten sam problemprobowalem zmieniac rozne opcje ale jakos nie ma zadnego efektu.
__________________
PEACE
NINJA jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.09.2003, 10:10   #152
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
napisz po kolei: jakie to były napisy (rodzaj, FPS) i jak je przygotowywałeś w Subtitle Workshop i MaestroSBT - chodzi głównie o ustawienia
poza tym po co się męczyć z Matrixem - niedługo bedzie na DVD...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.09.2003, 10:19   #153
tomcioro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.08.2003
Lokalizacja: Piastów
Posty: 22
tomcioro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam inny problem. Mianowicie mam film skompresowany Divx 5 + AC3 o rozdzielczosci 720x304 i po 'zalatwieniu' go FitCD, CCE nie chce 'lyknac' .avs'a. Wyswietla komunikat, ze nie moze byc rozdzielczosc "760x56" Jak sie za to zabrac?
Pzdr!
tomcioro jest offline  
Stary 23.09.2003, 10:27   #154
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
coś nie tak ci wyliczył FitCD - popatrz na wymiary które obliczył...
twój skrypt powinien wyglądać tak:

AviSource("X:\xxx\xxx.avi")
LanczosResize(720,406)
AddBorders(0,85,0,85)
ResampleAudio(44100)
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.09.2003, 10:39   #155
tomcioro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.08.2003
Lokalizacja: Piastów
Posty: 22
tomcioro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
FitCD 'daje taki' .avs
# -= AviSynth script by FitCD v1.1.2 =-
#LoadPlugin("D:\PathOf\AnyPlugin.dll")
AviSource("D:\*\*\*.avi")
LanczosResize(688,320,2,0,716,304)
AddBorders(16,128,16,128)
#Trim(0,72041).FadeOut(150)

Jak wlacze dodatkowo ANAMORPHIC .avs wyglada tak
# -= AviSynth script by FitCD v1.1.2 =-
#LoadPlugin("D:\PathOf\AnyPlugin.dll")
AviSource("D:\*\*\*.avi")
LanczosResize(688,432,7,0,706,304)
AddBorders(16,72,16,72)
#Trim(0,72041).FadeOut(150)
Czy cos jest nie w porzadku z tymi plikami?

Pzdr!

Ostatnio zmieniany przez tomcioro : 23.09.2003 o godz. 10:49
tomcioro jest offline  
Stary 23.09.2003, 10:47   #156
tomcioro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.08.2003
Lokalizacja: Piastów
Posty: 22
tomcioro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W ogole cos chyba nie tak jest z tymi Divx'ami, bo wczytujac .avs'a CCE sie wyklada. Jak wczytam bezposrednio plik .avi jest OK Juz nie wiem co z tym zrobic
Pzdr!
tomcioro jest offline  
Stary 23.09.2003, 10:52   #157
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przeinstaluj Avisynth - plecam wersje 2.07
i wypróbuj mój skrypt, powinien działać...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.09.2003, 11:07   #158
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
coś pokręciłeś z ustaweiniami FitCD - jak ja wczytam taki plik do niego, to otrzymuje prawidłowe wyliczenia.

oczywiście wartość "336" jest za mała dla TV 16:9 i trzeba ją powiększyć do "406", odejmując to z borderów. piszę o tym w poradniku...

popatrz na obrazek i sprawdź swoje ustawienia:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-avs_test.jpg  
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 23.09.2003 o godz. 11:12
CobraVerde jest offline  
Stary 23.09.2003, 11:13   #159
tomcioro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.08.2003
Lokalizacja: Piastów
Posty: 22
tomcioro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To chyba nie AviSynth. Sprobowalem na innym pliku .avi (FitCD -> .avs) i wszystko jest OK. Czy to mozliwe, zeby cos nie tak bylo z avikami? Oglada sie je dobrze...
tomcioro jest offline  
Stary 23.09.2003, 11:16   #160
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a czym jest skompresowany ten avik ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.09.2003, 11:27   #161
tomcioro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.08.2003
Lokalizacja: Piastów
Posty: 22
tomcioro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
GSpot pokazuje 4CCX50/divx Name: DivX 5.0
x:y 720x304 (2.368:1) [~12:5]
FPS: 23.976
Audio: AC3
Przerobilem na 25 FPS za pomoca NANDub'a, i plik wynikowy 'traktuje' FitCD a potem CCE. Dodam, ze testowalem to na kilku kompach (WinXP i Win 2003 Serwer), AthlonXP 2500, Pentium III 800, Celeron 2 GB. Zawsze to samo, albo CCE sie wyklada, albo 'mowi' o jakiejs dziwnej rozdzielczosci. Probowalem na tych samych konfiguracjach inne aviki i jest OK. Tak jak pisalem wczesniej, mozna wczytac do CCE ten plik (Divx 5) bez .avs'a i wtedy jest OK.
tomcioro jest offline  
Stary 23.09.2003, 11:34   #162
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kurde odpowiedz na jedno pytanie które ci zadałem - próbowałeś wczytywać ten plik za pomocą skruptu który ci podałem
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.09.2003, 11:53   #163
tomcioro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.08.2003
Lokalizacja: Piastów
Posty: 22
tomcioro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Znalazlem blad: Blocks TV-overscan mialem ustawiony na 2. Zrobilem jak na screenie zamieszczonym przez Ciebie (na 0) i wyliczenia wyszly OK, ale nadal CCE sie wyklada. Te ustawienia, ktore podales wczesniej wyprobowalem od razu i...kicha Caly czas ten sam efekt 'Program wykonal niedozwolona operacje...ble ble'. Qrde, wczytuje inny plik i jest OK. Cos chyba nie tak jest z tym .avi....
tomcioro jest offline  
Stary 24.09.2003, 13:43   #164
tomcioro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.08.2003
Lokalizacja: Piastów
Posty: 22
tomcioro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Konwersja audio na 25 FPS

Mam pytanie, jakim programem (oprocz AC3Machine) mozna przekonwertowac audio na 25 FPS?
Pzdr!
tomcioro jest offline  
Stary 24.09.2003, 13:50   #165
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie ma chyba prostrzego sposobu. moża użyć jeszcze np. CoolEdit Pro do "rozciągnięcia" pliku ale musi on być w formacie WAV. szczegóły na forum www.doom9.org
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.