Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 25.12.2003, 21:56   #316
Posejdonn
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2003
Lokalizacja: Knurów
Posty: 7
Posejdonn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziekuje bardzo bardzo, moze wkoncu dokoncze film
Posejdonn jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.12.2003, 23:41   #317
Tharkan
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.12.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 22
Tharkan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich,
jedno krótkie pytanko:
czy DVDMaestro hula tylko od 2k?
Pytam gdyż jestem conieco przywiązany do 98SE i z uwagi na sporą jeszcze niekompatybilność części oprogramowania nie przesiadłem się jeszcze na 2000
__________________
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."
Tharkan jest offline  
Stary 25.12.2003, 23:50   #318
Fafer
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Działa tylko na 2k i xp
Na 98se nie działa chyba że jest jakaś sztuczka której nie znam
__________________
Fafer
Fafer jest offline  
Stary 26.12.2003, 11:40   #319
Posejdonn
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2003
Lokalizacja: Knurów
Posty: 7
Posejdonn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam jeszcze dwa pytanka, nie dziala mi podglad w spruce maestroDVD, jaka jest tego przyczyna? ewentualnie co trzeba zrobic aby all bylo ok?, a 2 pytanko to czy jest inny program ktory znieni mi frame rate na 25 klatek w pliku dzwiekowym??, bo ac3machine mi nie dziala, mignie raz ekran i to wszystko, a w sonic foundry soft encode chyba nie ma tej opcji, bardzo prosze o pomoc.
Posejdonn jest offline  
Stary 27.12.2003, 13:20   #320
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zajrzyj tu: http://www.cobraverde.net/pliki/index_d.htm
znajdziesz tam decoder do podglądu i paczkę "audio" z programami do obróbki dźwięku i zmiany FPS...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 27.12.2003, 15:46   #321
Elendir123
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Posty: 13
Elendir123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
heh i dalej mam ten problem z dzwiekiem nie moge mp3 przerobic na ac3 - brak dzwieku juz probowalem wieloma sposobami i dalej nic to co kolega wczesniaj jakis wspomnial tez nie poskutkowalo
naprawde nie wiem co moge jeszcze zrobic ...
Elendir123 jest offline  
Stary 27.12.2003, 16:04   #322
Elendir123
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Posty: 13
Elendir123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dodam ze audio virtual dumb pokazuje mi jako : FraunHofer IIS MPEG Layer-Codec Layont : 4 chunks data rate 96 kbps
Elendir123 jest offline  
Stary 27.12.2003, 16:53   #323
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Elendir123
Dodam ze audio virtual dumb pokazuje mi jako : FraunHofer IIS MPEG Layer-Codec Layont : 4 chunks data rate 96 kbps
ac3machine to jest GUI do BeSweet którego trzeba mieć zainstalowanego. Dodatkowo BeSweet w pakiecie ma dekoder ac3 ale nie ma kodeka ac3 (przerabia ac3 na inne formaty ale nie koduje do niego). Trzeba sciągnąć kodek ac3 ze strony BeSweet'a.
To raz. (a propo mignięcia ekranem przez ac3machine i nie działanie)

Jakby mimo wszystko ac3machine nie dało pozytywnych rezulataów na playerze stacjonarnym (ja tak miałem na Pioneer DV-525 ale jak tak myslę teraz to wina tego że nagrywałem w locie) to przerób tego mp3 do wave i zakoduj pod SonicSoftEncode a potem napraw przy pomocy BeSliced.
A wave pod BeSweetGUI czy pod ffmpeg ładnie przekonwertujesz z jednego FPS na drugi. Tylko 1GB miejsca potrzeba, albo i czasami więcej (no i NTFS).
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 27.12.2003, 18:12   #324
Elendir123
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Posty: 13
Elendir123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie wiesz gdzie tego SonicSoftEncode mozna sciagnac ?
Elendir123 jest offline  
Stary 27.12.2003, 19:12   #325
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Elendir123
nie wiesz gdzie tego SonicSoftEncode mozna sciagnac ?
Poszukaj na FileMirrors, ale może być taki sam problem jak z DVDMaestro, tzn. nie działające linki.

Ale o ile pamiętam pisałeś, że i na komputerze ci ac3 nie chciało działać. Mi na komputerze bardzo dobrze chodziło ac3 z ffmpeg a z BeSweet nie chciało, co jest dziwne bo dodatkowa biblioteka do kodowania ac3 pod BeSweet jest wycięta z ffmpeg właśnie.
Tylko Pioneer DV-525 nie odtwarzał tak nagranych płytek. Ale potem taki sam problem miałem jak mi się zdefragmentował dysk i zapisywałem płytki na 401S w locie. Po zrobieniu image'u problemy ustał więc to może nie była wina ffmpeg tylko 401S. Jak nie znajdziesz Sonic Foundry Soft Encode to spróbuj ffmpeg i najpierw rób testy na RW - trochę oszczędności zrobisz; i na małym kawałku, np. 5-15min - tu na czasie zaoszczędzisz ;PPPp
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 27.12.2003, 21:20   #326
Elendir123
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Posty: 13
Elendir123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm fajnie by bylo jakbym wiedzial jak tego ffmpeg uzywac
Elendir123 jest offline  
Stary 27.12.2003, 22:12   #327
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Okienko DOSa i "ffmpeg <enter>" i masz instrukcję obsługi.
Ale do kodowania ac3 istnieje GUI. Nazywa się - co jest bardzo oryginalne; ffmpegGUI ;PPPp
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 27.12.2003, 22:26   #328
Elendir123
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Posty: 13
Elendir123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dobra przerobilem to na wav pcm i co teraz ma program sonic foundry sound forge 6.0 i co mam w nim zrobic w nim chyba sie nie da przerobic na ac3 ..
Elendir123 jest offline  
Stary 28.12.2003, 11:11   #329
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie znam programu Sonic Foundry Sound Forge, nawet na oczy nie widziałem - mnie się nie pytaj.
Skoro nie masz SoftEncode (najlepszy, można surround dodać) to możesz bezpośredni z mp3 przerobić przy pomocy ffmpeg:

ffmpeg -hq -i plik.mp3 -ab 192 -ar 48000 -ac 2 -acodec ac3 plik.ac3

wyjasnienie:
ffmpeg - plik exe ffmpeg ;PPPp
-hq - ustawia wysoką jakość ustawień (nie wiem czy to coś daje ale...);
-i plik.mp3 - plik wejściowy który chcesz przerobić. Nie musi to być mp3, ffmpeg obsługuje duża ilośc formatów;
-ab 192 - bitrate pliku wyjściowego. Dla stereo nie ma sensu ustawiać więcej niż 192 gdyż nie powiększy to pasma przenoszenia i tylko miejsce marnuje;
-ar 48000 - częstotliwość pliku wyjściowego;
-ac 2 - ilość kanałów pliku wyjściowego;
-acodec ac3 - wymuszenie użycia kodeka ac3;
plik.ac3 - plik do którego będzie nagrany zakodowany strumień. Rozszerzenie może być dowolne bo format strumienia zosatł wymuszony poleceniem '-acodec ac3' ale jeśli nie poda się rodzaju kodeka to ffmpeg rzopoznaje go po rozszerzeniu nazwy pliku wyjściowego.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 28.12.2003, 22:38   #330
R@dy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Posty: 7
R@dy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem wszystko według opisu i udało się ,wszyskto działa bez zarzutu.
Niestety mój stacjonarny odtwarzacz dvd obcina napisy(połowę linni).
Więc moję pytanie w jaki sposób podnieśc trochę napisy do góry ,udało mi się w DVDMaestro podnieść tylko pojedyńcze dialogi ale jak zrobić żeby dało się wszytkie napisy podnieść naraz?
Z góry dziękuję za wszystkie rady.

pozdro,
R@dy
R@dy jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.