Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 15.01.2004, 21:22   #376
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
oczywiście... taki problem to dla mnie nie problem... nie mam takich problemów... co chciałbyś wiedzieć? 8)
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.01.2004, 19:00   #377
exbach
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.11.2003
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 32
exbach w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Być moze ktoś potrafi mi doradzić. Plik video ma czas 1.25.32. Plik audio przed obróbką w AC3 Machine ma tyle samo tzn.1.25.32 ale po konwersji w AC3 ma tylko 1.21.57. Wszystkie ustawienia mam jak w instrukcji Cobry
exbach jest offline  
Stary 16.01.2004, 23:41   #378
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdź końcówkę pliku przed obróbką - może jest tam cisza?
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 17.01.2004, 08:31   #379
exbach
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.11.2003
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 32
exbach w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Sprawdź końcówkę pliku przed obróbką - może jest tam cisza?
Sprawdziłem końcówka pliku to tekst dialogowy z podkładem muzycznym ( a więc nie cisza)
Henryk
Zrobiłem próbę z innym polskim filmem i :
po zrzucie miał czas 1:37:16 (tyle co video)
po BeSliced miał czas 1:37:02
po obróbce przez AC3 i wgraniu do DVD Maestro miał czas 1:33:11
Robię dokładnie jak w instrukcji. Być może powinienem zmienić gdzieś, któryś parametr aby rozciągnąć dzwięk, ale nie wiem który
Czy ktoś zna lekarstwo ?

Ostatnio zmieniany przez exbach : 17.01.2004 o godz. 16:27
exbach jest offline  
Stary 18.01.2004, 19:50   #380
raulo
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika raulo
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 99
raulo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
rozciągające się napisy

Czy ktoś wie z kolegów jak zrobić w DVDMaestro żeby napisy się nie rozciągały ? Im dalej leci film tym napisy bardziej się spóźniają z wyświetlaniem.

Pozdrawiam
Raulo
raulo jest offline  
Stary 18.01.2004, 22:37   #381
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najprawdopodobniej chodzi o DROP-Frame. Zerknij tu. Może pomoże choć trochę.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 19.01.2004, 10:04   #382
Fafer
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jaki masz fps w tych filmach?
Wszystko wskazuje na to ze przerabiasz fps audio z 24 na 25 a video nie.
__________________
Fafer
Fafer jest offline  
Stary 19.01.2004, 16:52   #383
raulo
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika raulo
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 99
raulo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Fafer
A jaki masz fps w tych filmach?
Film mam 25 i napisy również 25.

Pozdrawiam
Raulo
raulo jest offline  
Stary 19.01.2004, 20:24   #384
Fafer
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no to nie przerabiaj fps w dzwięku (odchacz w ac3machine opcje Change frame rate from....)
__________________
Fafer
Fafer jest offline  
Stary 19.01.2004, 20:54   #385
kloncd1
Bywalec
 
Avatar użytkownika kloncd1
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 62
kloncd1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dvd maestro

skąd można pociągnąc program dvd maestro podajcie mi jakiś link bo niemoge go znaleźć
kloncd1 jest offline  
Stary 20.01.2004, 06:36   #386
raulo
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika raulo
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 99
raulo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kloncd1
skąd można pociągnąc program dvd maestro podajcie mi jakiś link bo niemoge go znaleźć
Najlepsza jest sieć P2P - na emule jest tego pełno.

Pozdrawiam
Raulo
raulo jest offline  
Stary 21.01.2004, 12:15   #387
kloncd1
Bywalec
 
Avatar użytkownika kloncd1
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 62
kloncd1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
panowie pomóżcie mi przerabiam film pod tytułem Underworld dvdrip xvid-deity.Wszystko robie według zaleceń.I jest problem gdy włanczam program Cinema Craft Encoder i klikam na edit.Ustawiam Bitrate na AVG:4000, Min 3000, Max 7000. Daje na encode i powstaje mi pliki Underworld.avi.mpv (430mb) ,Underworld.mpv.PRV (30mb), Underworld.avi.vaf (30mb). Dlaczego film który trwa tyle czasu zajmuje tylko 430mb!!!Czy coś źle jest ustawione.Aha i jeszcze jeden problem z Maestro DVD.Gdy właduje film underworld.avi.mpv do dvdmaestro na screnie niewidać nic tylko czarny ekran i w prawym dolnym rogu napis Cinema Craft Encode na niebieskim tle.Gdy dam kompresji i powstaną mi pliki *.vod również jest czarny ekran(tylko napis w prawym dolnym rogu) a dźwięk leci.Proszę was o pomoc.Może to jest wersja demo tego programu dajcie znać
kloncd1 jest offline  
Stary 21.01.2004, 16:11   #388
Czarli12
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.10.2003
Posty: 9
Czarli12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posiadasz CCE w wersji trialowej. Trzeba ściągnąć odpowiednią witaminkę i ją zaaplikować
Czarli12 jest offline  
Stary 21.01.2004, 16:37   #389
kloncd1
Bywalec
 
Avatar użytkownika kloncd1
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 62
kloncd1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale czy wersja cce trial moze niekompresować całego filmu ??ponieważ zajmuje on 430mb

Podaj mi jak możesz linka do tego programu i odpowiedniej witaminki.Dzięki z góry

Ostatnio zmieniany przez kloncd1 : 21.01.2004 o godz. 23:38
kloncd1 jest offline  
Stary 22.01.2004, 11:40   #390
Czarli12
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.10.2003
Posty: 9
Czarli12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Trial oprócz tego że pojawiają się, wcześniej prze Ciebie opisane, napisy na niebieskim (chyba) tle, to pozwala na skompresowanie tylko, nie pamiętam dokładnie, kilku minut.
Czarli12 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.