Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 16.05.2004, 22:09   #661
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bo źle próbujesz wczytywać skrypt AVS - sprawdź w poradniku...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.05.2004, 23:01   #662
mello
m3llO
 
Avatar użytkownika mello
 
Data rejestracji: 09.05.2004
Posty: 448
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jesli klikam prawym ppm na okno i daje add to nie mam all files
mello jest offline  
Stary 16.05.2004, 23:08   #663
mrcairo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
COBRA !!!!!
Czemu film zrobiony wg twego poradnika sie tnie
Wszyskie komponenty sa ok
Wszystkie programy dzialaja jak nalezy a film sie tnie ??
mrcairo jest offline  
Stary 17.05.2004, 00:02   #664
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
witam wszystkich "Maestrowiczów"

robie juz od tygodnia filmy za pomcą dvdmaestro i wszystko jest ok. jak narazie żadnych problemów,ale mam takie pytankojak zrobić w dvdmaestro menu, tak aby można było sobie wybrać napisy,lub ścieżke dzwiękową??tzn moge ją sobie wybierać pilotem ale chodzi mi tu raczej o wybór z pod menu!!!czy jest to możliwe w dvdmaestro??

pozdrawiam
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 17.05.2004, 17:25   #665
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jest możliwe
Poszukaj, pisałem jak zrobić menu, tylko w komendach zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 17.05.2004, 19:30   #666
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mrcairo
COBRA !!!!!
Czemu film zrobiony wg twego poradnika sie tnie
Wszyskie komponenty sa ok
Wszystkie programy dzialaja jak nalezy a film sie tnie ??
jeżeli wszystko zrobiłeś jak w poradniku to winę za "przycinanie" filmu może ponosić nośnik albo twój odtwarzacz DVD, albo zbyt duża prędkość nagrania itd. u mnie zawsze wszystko jest OK z odtwarzaniem...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 17.05.2004, 19:32   #667
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mello
jesli klikam prawym ppm na okno i daje add to nie mam all files
masz jakąś dziwną wersję CCE... nie ma takich problemów z 2.50 i 2.67
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 17.05.2004, 21:06   #668
mrcairo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
jeżeli wszystko zrobiłeś jak w poradniku to winę za "przycinanie" filmu może ponosić nośnik albo twój odtwarzacz DVD, albo zbyt duża prędkość nagrania itd. u mnie zawsze wszystko jest OK z odtwarzaniem...
THX COBRA sprawdze wszystko jeszcze raz !!!!
Panasonic RV62 nosnik Emtec -RW predkosc x2
I jeszcze jedno pytanko czy wszystkie twoje filmy mają w dolnym rogu niebieski znaczek

Ostatnio zmieniany przez mrcairo : 17.05.2004 o godz. 22:45
mrcairo jest offline  
Stary 19.05.2004, 22:24   #669
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
jest możliwe
Poszukaj, pisałem jak zrobić menu, tylko w komendach zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów
znalazłem twój post na temat menu w dvdmaestro http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...476#post231476

i to wszystko wiem ale nie mam pojęcia o co ci chodzi "zamiast nowego chaptera dajesz wybór napisów" u mnie nie ma nigdzie takiej opcji

mógłbys dokładniej sprecyzować gdzie znajduje się ta funkcja

pozdrawiam
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 19.05.2004 o godz. 22:27
Ufil123 jest offline  
Stary 20.05.2004, 16:33   #670
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Robisz podobnie do menu z chapterami, czyli jakiś obrazek w tle (lub nie ;PPPp), buttony do zmiany ściezki audio/napisów.
Zanim przejdziesz do menu button żeby je zrobić musisz zrobić nowe comand sequences odpowiadające włączeniu ściezki audio 1, 2, ..., n - gdzie n dąży do nieskończoności; oraz comand sequences odpowiadające włączeniu napisów 1, 2, ..., n - gdzie n dąży do nieskończoności; + comand sequences które wyłącza napisy.

Na poczatku "Comand sequences" jest puste więc RMB i "Add New Comand Sequences", zmianiasz jej nazwę na np. "Audio 1", nastepnie robisz "Edit"/dwuklik i pojawia się okno edycji komend (uwaga, jest szersze niż 1024 pikseli ;PPPp)
Wybierasz "Add". Standardowo jest "NOP" czyli "nic", zmieniasz na "Set System Stream", wyłączasz "Subtitle" i "Angle" a "Audio" zostawiasz na "1" i "OK".
Dodajesz nowe comand sequences, zmieniasz nazwę na "Audio 2", edytujesz tak samo jak "Audio 1" z tym że ustawiasz w "Audio" na stream "2", i tak dalej tyle razy ile masz ścieżek auido.
Podobnie robisz dla napisów, z tym że musisz jeszcze stworzyć sekwencję wyłączającą napisy - po prostu w edycji sekwencji przy ustawianiu audio, napisów i kamery (angle) jest standardowo zaznaczona opcja "On" i trzeba ją odznaczyć dzięki czemu komenda przyjmie wartość "Off".

Później przy edycji buttonów zamiast z menu "Movie" wybierasz akcję z podmenu "Comand sequences".

Nie wiem tylko czy w edycji "comand sequences" należy zostawić opcję "Immediate" czy "GPRM" włączoną. Spróbuj na jakimś krótkim kawałku (5min.) to przetestować (a potem WinDVD/PowerDVD bez wypalania).
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 20.05.2004, 22:56   #671
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wielkie dzięki zaraz będe walczył i dam znać jak poszło :-)

jeszcze raz dzięki,bo sam nigdy bym do tego nie doszedł!!!!
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 22.05.2004, 01:49   #672
Who
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.05.2004
Posty: 2
Who w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Tutorial extra, zrobiłem film i na TV wygląda wyśmienicie
Ale pojawił mi się pewien problem przy robieniu drugiego, film ma 3:12:15 i jak próbuję wrzucić go do DVD Maestro to mi pokazuje się błąd że film jest za długi Film już kodowałem dwa razy za każdym razem było to samo.
Czy to wina programu, czy ja coś źle zrobiłem.

Odrazu pewnie padnie dlaczego nie podzielę na dwa tego filmu, moja odpowiedź jest prosta z czystego lenistwa, bo nie będzie mi się chciało zmienić płyty
Who jest offline  
Stary 22.05.2004, 21:05   #673
Who
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.05.2004
Posty: 2
Who w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem rozwiązałem w sopób, prosty
Zamiast DVD Maestro, zastosowałem Sonic ReelDVD.
Trochę się namęczyłem żeby dołożyć napisy ale się udało
Musiałem zmienić skrypt bo ten co był robiony przez MaestroSBT, niestety nie chodził.
Dla zainteresowanych o to ten skrypt

st_format 2
Display_Start non_forced
Pixel_Area (2 572)
Display_Area (0 2 719 572)
Color (1 3 4 4)
Contrast (15 15 15 0)
E2 (0 0 255 ===)
E1 (255 0 0 ===)
PA (0 0 0 ===)
BG (255 255 255 ===)
Directory podać katalog w którym mamy napisy
################################################## ###
SP_NUMBER START END FILE_NAME


Wklejamy go w pliku utworzonym przez MaestroSBT, rozszeżenie .sst


Napisy prgram wczytuje jednak gdy chę żeby zrobił mi obraz płyty twierdzi że niektóre pliki nie dają się przeczytać i dalej nie idzie
Więc nadal pozostaje aktualne pytanie jakim innym programem mogę zrobić DVD z napisami?

Ostatnio zmieniany przez Who : 22.05.2004 o godz. 22:45
Who jest offline  
Stary 24.05.2004, 23:35   #674
mrcairo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pytanie za 100 pkt
Co fachowcy sadza o encoderze CANOPUS PRO CODER ?
warto nim kodowac ? bo wszyscy na forum robia to tylko CCE
Czym sie roznia CCE od TMPGenc czy Canopusa
filmowe pozdrowienia ))
mrcairo jest offline  
Stary 25.05.2004, 01:08   #675
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mrcairo
Pytanie za 100 pkt
Co fachowcy sadza o encoderze CANOPUS PRO CODER ?
warto nim kodowac ? bo wszyscy na forum robia to tylko CCE
Czym sie roznia CCE od TMPGenc czy Canopusa
filmowe pozdrowienia ))
wiedzą, wiedzą nawet go używam do AVI-DV. ale w konwersji divx->DVD najlepszy jest jednak CCE (szybkość + jakość).
robiłem chyba nawet gdzieś na forum porównanie ich...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.