Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 25.05.2004, 22:45   #676
mrcairo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
wiedzą, wiedzą nawet go używam do AVI-DV. ale w konwersji divx->DVD najlepszy jest jednak CCE (szybkość + jakość).
robiłem chyba nawet gdzieś na forum porównanie ich...
Tak myslalem Cobra ))))
ale co zdanie fachowca to zdanie
THX
pozdrowienia
mrcairo jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2004, 01:23   #677
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hej ludzie mam taki kłopot zrobiłem sobie film(mpv i ac3) wrzucam to do DVDMaestro robie piękne menu i przyciskam Compile, po czym zaczyna się cały proces i po paru minutach wyskakuje błąd ( taki jak na obrazku)

czy wiecie o co mu chodzi (bądż czego to jest wina)?

prosze o pomoc ======PoZdRaWiAm======
Dołączone obrazki
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-blad-dvdmaestro.jpg 
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 28.05.2004 o godz. 01:25
Ufil123 jest offline  
Stary 28.05.2004, 09:29   #678
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
miejsce na dysku...?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 28.05.2004, 12:00   #679
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to mam pytanie jak przerabiam film który zajmuje ok.3G to ile musze mieć wolnego miejsca na dysku

napewno 3G żeby gdzieś zapisał swój wynikowy folder Video_ts!! tyle wystarczy czy musi byc miejsce na jakies tymczasowe pliki?

pozdrawiam
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 28.05.2004, 12:07   #680
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
10 GB (NTFS) to rozsądne minimum na zabawe z DVD...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 28.05.2004, 23:21   #681
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
własnie czytałem Twój poradnic @Cobra - dotyczący MainConcept MPEG Encoder !!!

==========================ŚwIeTnA RoBoTa==========================

pisałeś że ewentualne pytania można kierować na maila ale nie chce zaśmiecać Ci skrzynki byle głupotami wiec pytam na forum!!!
wszysko robie tak jak pokazałś i niby wszystko jest ok. cały proces trwa naprawde szybko,a i jakość jest nie zła .Ale film sie zacina co jakieć 2s (wraźnie przycina)
przerabiam 23,9 -> 25 fps.To samo jest gdy ładuje film bezpośrednio z AVI i gdy ładuje go przez AVSDziwna sprawa

może wiesz czego to jest wina (acha procek mam Duron 1,8G i ram 256 DDR)

pozdrawiam
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 28.05.2004 o godz. 23:23
Ufil123 jest offline  
Stary 30.05.2004, 10:41   #682
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to pewnie wina konwersji NTSC->PAL: program generuje dodatkowe klatki, żeby po zmianie FPS zgadzał się czas filmu i pewnie na tych klatkach występują skoki - u mnie czasem też ale jest to ledwo zauważalne. może lepiej zrobić zmianę FPS wcześniej - np. za pomocą Nanduba i problem z głowy...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 30.05.2004, 12:05   #683
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@CobraVerde
to wielak szkoda że MC MPEG Encoder sobie z tym nie radzi bo każde ingerowanie w film pogarsza nam jakość i przedewszystkim tracimy czas i nerwy!!!

P.S. (głupie pytanie)
znasz może sposób na zmiane fps NTSC->PAL bez ponowniej kompresji - napewno jest to nie możliwe,ale łudze się że może znasz sztuczki lub programy które robią takie cuda

pozdrawiam!!!
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 30.05.2004, 14:13   #684
Yacho
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
z tego co wiem to takiej metody nie ma - ale to jest totalnie bez sensu ! wszystko co daje ntsc to te cale 4 fps wiecej kosztem 100 linii obrazu - chcesz odciac te 4 fps ? po cholere ? juz lepiej napisy zsynchronizowac na inny framerate
Yacho jest offline  
Stary 30.05.2004, 14:16   #685
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Program "ReStream" - ja tym zmieniam bps bo CCE ustawia mi na 9800kbps co jest bzdurą (avg.3200-min.300-max.8000) i nie da się bez błędów niezgodności max. bit streamu dodać ścieżki audio, nawet takiej stereo 192kbps, bo DVD ma max. 9980 kbps wspólnie dla audio i video ;PPPp
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6

Ostatnio zmieniany przez dk75 : 30.05.2004 o godz. 14:24
dk75 jest offline  
Stary 30.05.2004, 15:11   #686
termit
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.05.2004
Posty: 1
termit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking program

mam problem nikaj nie moge znalezc tego programu Spruce DVDMaestro 2.9 puki co skonczylem na sciaganiu programow ;]
termit jest offline  
Stary 30.05.2004, 15:20   #687
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez termit
mam problem nikaj nie moge znalezc tego programu Spruce DVDMaestro 2.9...
poszukaj na jakimś P2P np. e-mule
__________________
namor jest offline  
Stary 30.05.2004, 22:50   #688
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
Program "ReStream" - ja tym zmieniam bps bo CCE ustawia mi na 9800kbps co jest bzdurą (avg.3200-min.300-max.8000) i nie da się bez błędów niezgodności max. bit streamu dodać ścieżki audio, nawet takiej stereo 192kbps, bo DVD ma max. 9980 kbps wspólnie dla audio i video ;PPPp
a masz w CCE włączoną opcje DVD Video Complian bo jak tak to ją wyłącz - bo to ona powoduje że twój plik ma ten błędny zapis o 9800kbps


!!!!pozdrawiam !!!!
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 30.05.2004, 23:20   #689
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no fajnie, opcja która ma spowodować wiekszą kompatybilność ze standardem DVD sprawia że jest na odwrót. Pewnie gdybym przy kodingu podał ścieżkę audio byłoby wporządku, bps'y były by dostosowane do siebie i ustawione byłoby tak aby razem audio i video miały 9800kbps - nie wiem po co, skoro strumień video ma np. 6000kbps, audio ma 192 i ustawione jest na 9800kbps, przeciez to nie prawda by była. Dziwne to jest. :/
Ale cóż.
Dzięki za podpowiedź, zawsze to o kopiowanie 2gb mniej ;PPPp
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 30.05.2004, 23:27   #690
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@dk75

powracając do Twojego opisu robienia menu z wł/wył napisami i dzwiękiem !!!!!

wszystko śmiga że aż miłoooooo!!!!!

pozdrawiam
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.