Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 20.06.2004, 17:42   #736
Mikyy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.06.2004
Posty: 11
Mikyy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam pytanie lamera, a mianowicie czy nie mozna jakos latwiej dodac napisow do DVDR? Mam plytke tylko bez PL napisow i czy musze ja "rozbijac" na audio i wideo (i tracic rozdzialy i menu), czy moze jest jakis program ktory mi od razu doda napisy?

Sorki, za takie "banalne" dla niektorych pytanie, ale dopiero zaczynam sie bawic z DVD.

Pozdrawiam
Mikyy jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.06.2004, 18:25   #737
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie ma prostrzego sposobu.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline  
Stary 20.06.2004, 20:31   #738
mikas
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika mikas
 
Data rejestracji: 29.03.2004
Lokalizacja: sam nie wiem :)
Posty: 661
mikas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Robie film divx=dvd z opisu CobryVerde. Mam mały problem z napisami. Przerobiłem je do formatu *son i jest około 1000 lini napisów . Ale po wczytaniu ich do DVDMaestro mam tylko 457 lini i są porozrzucane w cały świat , nie pokolei i nie w tym czasie w którym mają być. Jak podglądam sam plik *.son to widze że tam jest wszystko ok .Czy wiecie jak rozwiązać ten problem .
mikas jest offline  
Stary 20.06.2004, 21:26   #739
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mikas
Robie film divx=dvd z opisu CobryVerde. Mam mały problem z napisami. Przerobiłem je do formatu *son i jest około 1000 lini napisów . Ale po wczytaniu ich do DVDMaestro mam tylko 457 lini i są porozrzucane w cały świat , nie pokolei i nie w tym czasie w którym mają być. Jak podglądam sam plik *.son to widze że tam jest wszystko ok .Czy wiecie jak rozwiązać ten problem .
napewno masz w dvdmaestro wartość taką jak na rysunku !!!
musisz ją zmienić na 00:00:00:00 i powinno wszystko być ok. bo to jest przeważnie wina nie wczytania wszystkich napisów!!!
aha polecam zamiast bitmap i pliku *.son tworzyć plik o rozszerzeniu STL - więcej na stronie CobryVerde " UPDATE: Druga metoda importowania napisów..."
Dołączone obrazki
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-zmiana.jpg 
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 20.06.2004 o godz. 21:32
Ufil123 jest offline  
Stary 21.06.2004, 14:09   #740
MegadetH
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.06.2004
Posty: 52
MegadetH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak poustawiać kolejność odtwarzania w dvdmaestro

Sorki za banalne pytanie ale tu chyba o to nikt jeszcze o to nie pytal.

Jak ustawic w dvdmaestro kolejność odtwarzania ? Zrobiłem czołówkę i chcę żeby ona leciała jako pierwsza (tak jak reklamy w dvd z gazet) i zaraz potem główny film lub menu
MegadetH jest offline  
Stary 21.06.2004, 16:48   #741
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MegadetH
Sorki za banalne pytanie ale tu chyba o to nikt jeszcze o to nie pytal.

Jak ustawic w dvdmaestro kolejność odtwarzania ? Zrobiłem czołówkę i chcę żeby ona leciała jako pierwsza (tak jak reklamy w dvd z gazet) i zaraz potem główny film lub menu
do DVDMaestro na pozycje 1 wrzucasz Twoją czołówkę a na pozycje 2 wrzucasz Twój Film i postępujesz tak jak na rysunku -
czyli jako First Play ustawiasz Movie 1 (co oznacza ze jako pierwsza odtwarzana będzie twoja czołówka!!!!)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-dvd-maestro.jpg  
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 22.06.2004 o godz. 02:16
Ufil123 jest offline  
Stary 22.06.2004, 11:26   #742
MegadetH
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.06.2004
Posty: 52
MegadetH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ufil123
do DVDMaestro na pozycje 1 wrzucasz Twoją czołówkę a na pozycje 2 wrzucasz Twój Film i postępujesz tak jak na rysunku -
czyli jako First Play ustawiasz Movie 1 (co oznacza ze jako pierwsza odtwarzana będzie twoja czołówka!!!!)
Hmm dzis wieczorem to sprawdzę ale wydaje mi się, że właśnie tak ustawiałem i faktycznie czołówka leci pierwsza i po zakończeniu sie wyłancza po prostu nie przeskakuje na Mój Film lub Menu1. Dodam jeszcze, że we właściwościach czołówki wyłanczam wszystkie możliwe akcje, (next chapter, pause, Title menu, ect.). Przy braku ograniczeń też nie przechodził do Mojego Filmu, tylko ręcznie można było wcisnąć Title Menu lub next chapter i przeswkakiwał, ale nie oto mi chodzi.

Ostatnio zmieniany przez MegadetH : 22.06.2004 o godz. 11:32
MegadetH jest offline  
Stary 22.06.2004, 12:22   #743
mjq666
downloader
 
Avatar użytkownika mjq666
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 803
mjq666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Hmm dzis wieczorem to sprawdzę ale wydaje mi się, że właśnie tak ustawiałem i faktycznie czołówka leci pierwsza i po zakończeniu sie wyłancza po prostu nie przeskakuje na Mój Film lub Menu1. Dodam jeszcze, że we właściwościach czołówki wyłanczam wszystkie możliwe akcje, (next chapter, pause, Title menu, ect.). Przy braku ograniczeń też nie przechodził do Mojego Filmu, tylko ręcznie można było wcisnąć Title Menu lub next chapter i przeswkakiwał, ale nie oto mi chodzi.
Dla Movie1 (twoja czolowka) trzeba ustawic End Action na Movie2 (wlasciwy film) lub jesli chcesz menu na Menu1.

mjq
__________________
Pozdrawiam mjq
mjq666 jest offline  
Stary 22.06.2004, 12:23   #744
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no tak , bo zapomniełem napisać że aby Movie1 przeszedł automatycznie do Movie2 musisz zjechać w tym oknie na dół i na ostatniej akcji Movie 1 (w moim przypadku Movie1 : Chapter 01:30:08:06) ustawiasz co ma nastapić po dotworzeniu Movie1 czyli jak chcesz odtwarzać Movie2 to zazanczasz Movies -> Movie2 -> Movie2 :Chapter 00:00:00:00!!! To powinno załatwić całą sprawe
pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-bez-tytulu.jpg  
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 22.06.2004, 17:39   #745
MegadetH
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.06.2004
Posty: 52
MegadetH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mjq666
Dla Movie1 (twoja czolowka) trzeba ustawic End Action na Movie2 (wlasciwy film) lub jesli chcesz menu na Menu1.

mjq
Otorz to !
Dzieki
MegadetH jest offline  
Stary 23.06.2004, 00:10   #746
Mikyy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.06.2004
Posty: 11
Mikyy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej, wiecie moze dlaczego nie moge dodac gotowych rozdzialow (wyciagnietych z oryginalnego DVD za pomoca ChapterXtractora) w DVDMaestro? Pojawia sie napis "I-Frame Insertion entry frame rate is not consisten with current tape frame rate!" Pewnie chodzi o liczbe klaten na sek, ale ja zgrywajac z oryginalu nic nie zmianialem, tylko chcialem PL napisy dodac.

Dzieki za pomoc
Mikyy jest offline  
Stary 23.06.2004, 12:01   #747
MegadetH
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.06.2004
Posty: 52
MegadetH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Mikyy
Hej, wiecie moze dlaczego nie moge dodac gotowych rozdzialow (wyciagnietych z oryginalnego DVD za pomoca ChapterXtractora) w DVDMaestro? Pojawia sie napis "I-Frame Insertion entry frame rate is not consisten with current tape frame rate!" Pewnie chodzi o liczbe klaten na sek, ale ja zgrywajac z oryginalu nic nie zmianialem, tylko chcialem PL napisy dodac.

Dzieki za pomoc
Dolanczam sie do prosby. Probowalem rowniez zaimportowac rozdzialy z chapterxtractora, ale dvdmaestro importuje jedynie 11 z 32 rozdzalow. Sprawdzalem plik z rozdzialami i wyglada dobrze.
MegadetH jest offline  
Stary 23.06.2004, 14:50   #748
Mikyy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.06.2004
Posty: 11
Mikyy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No wlasnie, DVDMaestro importuje tylko rozdzialy do 1 godziny, powyzej juz nie chce zaimportowac

Wie ktos gdzie to mozna zmienic?
Mikyy jest offline  
Stary 23.06.2004, 17:56   #749
Robber
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Robber
 
Data rejestracji: 09.12.2003
Posty: 13
Robber w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja wstawilem chaptery z ChapterXtractora i wszystko bylo ok
Robber jest offline  
Stary 23.06.2004, 18:26   #750
Mikyy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.06.2004
Posty: 11
Mikyy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A mozesz po krotce napisac jak go ustawiles? Bo moze cos mam zle ustawione w opcjach
Mikyy jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.