Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 05.07.2004, 20:55   #781
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
:/ szukam wszedzie dvdmaestro ale nie moge go znalezc... jak juz jest to link nie dziala - poda ktos namiary na program ?
Jawor jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.07.2004, 21:14   #782
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
eDonkey?
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 05.07.2004, 21:27   #783
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no wlasnie probuje ale mam poblokowane przez siec i chyba lipa z tego bedzie :/
nie ma ktos instalki na dysku ? bede bardzo wdzieczny

---
Update:
juz mam ...

Ostatnio zmieniany przez Jawor : 06.07.2004 o godz. 09:51
Jawor jest offline  
Stary 06.07.2004, 16:07   #784
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No wzielem sie do przerabiania divxa na DVD ... tylko wszystko bylo by dobrze oprocz tego ze w CCE film mi sie bedzie przerabial okolo 6 godzin :/
Chyba cos nie tak :/ Mam procesor Athlon 2000 + ...
Wam tez to tak dlugo idzie ?
Ew. czego to moze byc wina ?
Jawor jest offline  
Stary 06.07.2004, 16:50   #785
Jerry from hell
Calibra is the best!!!
 
Avatar użytkownika Jerry from hell
 
Data rejestracji: 06.07.2004
Lokalizacja: Trzebinia
Posty: 314
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm troche to zakręcone ale w ostateczności może byc. Nie mniej jednak ja wypalam* nagrywam* robie kopie bezpieczeństwa* w nero vision expres. Może ktoś wioe jak tam dołożyć napisy. Pozdro.
__________________
Calibra..... i wszystko jasne :-)


Jerry from hell jest offline  
Stary 06.07.2004, 16:52   #786
Jerry from hell
Calibra is the best!!!
 
Avatar użytkownika Jerry from hell
 
Data rejestracji: 06.07.2004
Lokalizacja: Trzebinia
Posty: 314
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm troche to zakręcone ale w ostateczności może byc. Nie mniej jednak ja wypalam* nagrywam* robie kopie bezpieczeństwa* w nero vision expres. Może ktoś wioe jak tam dołożyć napisy. Pozdro.


* - niepotrzebne skreślić
__________________
Calibra..... i wszystko jasne :-)


Jerry from hell jest offline  
Stary 06.07.2004, 17:43   #787
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Jawor
No wzielem sie do przerabiania divxa na DVD ... tylko wszystko bylo by dobrze oprocz tego ze w CCE film mi sie bedzie przerabial okolo 6 godzin :/
Chyba cos nie tak :/ Mam procesor Athlon 2000 + ...
Wam tez to tak dlugo idzie ?
Ew. czego to moze byc wina ?
Ciesz się... w TMPGEnc przy 2 przebiegach czas kompresji to 10-12 godz. a w CCE przy 3 przebiegach to 6-7 godz. na Athlon 2000+
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 10.07.2004, 08:40   #788
Metal_Azo
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
No i znowu problem. Może wielcy pomogą. Co jest tego przyczyną.
Pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-dvdmaestro.jpg  
Metal_Azo jest offline  
Stary 10.07.2004, 09:40   #789
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skąd masz tego m2v?
Wyciągnąłeś go z jakiegoś vob'a? Czy przerabiałaś jakimś programem?
Za dużo nie widać ale wygląda na złą kolejność "pól" (fields) w "ramce" (frame) ;PPPp
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 10.07.2004, 17:26   #790
Metal_Azo
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
Skąd masz tego m2v?
Wyciągnąłeś go z jakiegoś vob'a? Czy przerabiałaś jakimś programem?
Za dużo nie widać ale wygląda na złą kolejność "pól" (fields) w "ramce" (frame) ;PPPp
No witam.
Otóż. Mam koncert Queen w obrazie iso (Q GVH VOL 1 DISK 1.iso).
Nagrałem to na płytkę DVD-R ale tnie mi się menu. Więc postanowiłem to wyciąć.
Zrobiłem to jak pisz CobraVerde.
Vobedit/demux/demux complete - i mam plik m2v.
Mam 3 ścieżki dźwiękowe. Zostawiam tylko jedną.
Teraz do DVD Maestro/prawa mysz/Import media asset/wybieram m2v
i tak się kończy ta przygoda (obrazek w moim poście wyżej).
Ifoedit pokazuje:

Video: MPEG-2 720x576 (PAL) (PAL 625/50) (16:9) (letterboxed)

I w czym może być błąd.
Metal_Azo jest offline  
Stary 10.07.2004, 18:23   #791
pykson
Czepek - od czepiania sie
 
Avatar użytkownika pykson
 
Data rejestracji: 04.03.2004
Lokalizacja: Górny Śląsk
Posty: 1,472
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
Za dużo nie widać ale wygląda na złą kolejność "pól" (fields) w "ramce" (frame) ;PPPp
dk75 troszke nieprecyzyjnie odczytal ten komunikat, bo problem z polami to to jest, ale nie tyle z ich kolejnoscia co z faktem, ze nie stanowia uzupelniajacych sie polobrazow (kolejnosc imo jest obojetna) czyli ten m2v moze miec zle ustawione pola. proponuje sciagnac ReStream i pokombinowac z ustawiniami w ramce "Picture Coding Extension".
znajdziesz go chyba na stronie cobry
__________________
UWAGA: nie mylic z MODeratorem!
.
pykson jest offline  
Stary 10.07.2004, 19:46   #792
Metal_Azo
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
dk75 troszke nieprecyzyjnie odczytal ten komunikat, bo problem z polami to to jest, ale nie tyle z ich kolejnoscia co z faktem, ze nie stanowia uzupelniajacych sie polobrazow (kolejnosc imo jest obojetna) czyli ten m2v moze miec zle ustawione pola. proponuje sciagnac ReStream i pokombinowac z ustawiniami w ramce "Picture Coding Extension".
znajdziesz go chyba na stronie cobry
Oki. Znalazłem, uruchomiłem i co? Z english u mnie nie za bogato.
Jak to ustawić. Na załączonym obrazku jest wgrany plik. Poradźcie.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-restrem.jpg  
Metal_Azo jest offline  
Stary 10.07.2004, 21:45   #793
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Demuxowałem sobie małego VOBa i oto co wyszło...

Jak widać Picture-structure ja mam frame a ty top-field, co by oznaczało że nie jako ramki ale pojedyncze "top-field", a co z "bottom-field"?
Ale nie mam pojęcia jak to naprawić - może zaznacz "progresive" i "top-field first" .
Masz jeszcze GOP timestamp ustawiony na 10godz. - ustaw "reset".
Dołączone obrazki
File Type: png ReStream.png (17.3 KB, 200 oglądane)
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 10.07.2004, 22:09   #794
Metal_Azo
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i nic z tego.
Najpierw ustawiłem w "Picture Coding Extension" na "Frametype progresive" , później na "Top firld first" a na samym końcu oba zaznaczone. I jak na wstępie ten sam komunikat.
Zanaczałem "Reset timestamps"
Szkoda by było wywalać.
A może jest inny sposób wywalenia menu z DVD?
Proszę pomóżcie.
Dzięki z góry.
Metal_Azo jest offline  
Stary 10.07.2004, 22:27   #795
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak myślałem, ponieważ "picture-structure" nie można zmienić a tylko jest podana informacja jaki to typ.

Spróbuj "dvd2dvd-r", ale będziesz potrzebował 16GB wolnego na dysku twardym ;PPPp (używa swoich własnych załączonych w pakiecie utilków i może one nie są tak wrażliwe na niestandardowy strumień video).
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.