![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#916 |
Raven
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#917 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Właśnie sprawdziłem, że niepotrzebnie narzekałem na FitCD 1.1.13 gdyż wystarczy zaznaczyć opcję "ITU-R BT.601-4" aby wyniki też były dobre...
Trochę za dużo słabo opisanych funkcji mających wpływ na wynik porozrzucanych po oknie gdzie popadnie... tylko tyle co można mieć do zarzucenia FitCD ;PPPp |
![]() |
![]() |
#918 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Witam.
Dorabiam sobie polskie napisy do filmików DVD. Zrobiłem już kilkanaście filmów, oczywiście wsi wg opisu CV. I wczoraj natknąłem sie na problem. Film Alen 3. Vobedit, Demux, video - i wykonało. Mam plik VTS_01_1.m2v. Jak uruchomię DVD Maestro i wkładam plik video to wyskakuje mi taki komunikat: Miałem to już w kilku filmach, ale pyknąłem OK i poszło. W tym wypadku kicha. Może coś podpowiecie. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#919 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
z tego co widać film masz w PAL a projekt w DVDMaestro masz ustawiony na NTSC!!
informacja która ci się pkazała dotyczy autoamtycznej zmiany projektu z Ntsc na Pal ( z tym że czasami to nie działa :-( ) musisz w ustawieniach DVDMaestro zmienić z Ntsc na Pal
#920 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Dzięki za odpowiedź.
No ale niestety zamiana nic nie pomogła. Może jakieś inne sugestie. Szkoda go wywalać. Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2004
![]() |
Czy ktos zna lepszy program do konwersji DIVIX do DVD,ktory umozliwia dolaczenie polskich napisow niz THE FILM MACHINE czy DVD2SVCD ??
Oraz ktory z dekoderow jest najlepszy:CANOPUS PRO CODER ; TMPEGnc czy tez CINEMA CRAFT ENCODER ![]() BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wielki Problem!!!
Cześć,
Mam wielki problem, mianowicie robię tak jak CobraVerde opisał i po kodowaniu CCE (2.50 lub 2.67) wychodzą trupie kolory!!! Skóra ma zielony odcień i w ogóle wszystko jest do bani!!! COBRA!!! Pomóż, za każdym razem wychodzi to samo! ![]() Dzięki! Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
#923 | |
Raven
![]() |
Cytat:
ja uzywam CCE 2.50 i nie narzekam, ale zdania na ten temat sa podzielone wiec kazdy bedzie ci polecal inny a polecam ci do napisow Subtitle Workshop Ostatnio zmieniany przez lord_honey : 17.08.2004 o godz. 00:11 |
|
![]() |
![]() |
#924 | |
Raven
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#925 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
To wina kodekow.
|
![]() |
![]() |
#926 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
A co powiecie na taki problemik: Wczytuje do DVDMaestro napisy w formacie .stl i zawsze okolo 10% napisow "miga" przy pojawianiu sie lub - czesciej - przy znikaniu. Zrobilem 4 filmy i zawsze musialem przeleciec podgladem caly film i stosowac jedyne lekarstwo na to miganie, jakie znalazlem - recznie przesuwac krawedz paska z danym napisem o niewielka wartosc. Zaczyna mnie to juz nudzic - pare godzin na sleczenie przy kazdym filmie to troche za duzo. Ktos zna jakis sposob zeby zachowujac ten format (bo czesto robie dodatkowo edycje napisow i drobne synchro juz po zaimportowaniu do DVDMaestro) pozbyc sie "migania"? Napisy przygotowuje Subtitle Workshopem. Nie nakladaja sie ani nic takiego.
|
![]() |
![]() |
#927 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pozdrawiam, |
|
![]() |
![]() |
#928 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2004
![]() |
A ktory program jest najlepszy do dodawania napisow??
#929 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
mam pytanie czy komuś się juz zdażyło ze po przerobieniu filmu w CCE film jest przesunięty tak ze ma sie wrażenie że ktoś postawił na środku lusto poprostu środek ekranu jest na bokach a boki na środku!!
czy ktos wie jak sobie z tym poradzić |
![]() |
![]() |
#930 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Nie czytałem poradnika CobraVerde i nie wiem czy to w nim jest ale nie można wstawiać chaptera w klatkach w których są napisy bo bedą problemy. Musisz na powiększonym timeline wstawiać chaptery tak aby nie trafiały w klatki zajmowane przez napisy. |
|
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|