Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 18.05.2003, 15:04   #31
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SVCD można połączyć w TMPGEnc - ale z doświadczenia wiem, że DVD z SVCD wychodzi gorzej jakościowo niż z divx. poza tym SVCD można bez problemu obejrzeć na większości odtwarzaczy więc nie wiem czy jest sens go przerabiać...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.05.2003, 16:55   #32
volleyball
 
Data rejestracji: 13.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam problem na początku

ja już się zatrzymałem na CCE
Gdy już wszystko jest ustawione tak jak wskazałeś. Po naciśnięciu Encode wyskakuje takie cudo:
cce encoding failed Error: Video check-sum is different from that of previous pass
Source video data tape or the information file
Please check video tape or the information file
--information--
Current check sum = 000fbc56
Previous check sum = 00()f48b

To przez jakiś błąd CCE czy cośżle zrobiłem
NIe lubie nic nie wiedzieć
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline  
Stary 18.05.2003, 18:41   #33
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to błąd w CCE 2.50 - jak nie zgadza mu się CRC pliku to się wywala...
wystarczy skopiować patch z załącznika do katalogu programu, odpalić i wszystko bedzie OK.
powodzenia
Dołączone pliki
File Type: exe cce_2_50_sp_crc_patch.exe (17.3 KB, 773 oglądane)
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 18.05.2003, 18:59   #34
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.05.2003
Posty: 24
kefir w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja miałem problemy z CCE 2.50 tzn. nie mogłem go uruchomić a z innymi versjami nie mogłem sobie poradzić (chodzi o logo CCE na filmie)
Użyłem więc TMPencodera z ustawieniami DVD i efekt był dla mnie wystaczający. Oferuje on również 3-pass encoding ale ja użyłem tylko VBR i jest ok. Nawet szybkość kodowania jest zadowalająca.
Uzyskałem plik .m2v który spokojnie przyjmuje DVDMaestro

Poza tym nie wiem CobraV. czemu trzeba zmieniać framerate AC3.
Mi wystarczyło zrobić FixAc3 i wszystko biega jak należy?

Pozdrowienia
kefir jest offline  
Stary 18.05.2003, 19:47   #35
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
kefir napisał(a)
Poza tym nie wiem CobraV. czemu trzeba zmieniać framerate AC3.
Mi wystarczyło zrobić FixAc3 i wszystko biega jak należy?
jeżeli konwertujesz video z 23.9 na 25 Fps to to samo trzeba zrobić z audio - inaczej obraz się nie będzie pokrywał z dźwiękiem, który będzie się "rozjeżdżał" coraz bardziej w miarę trwania filmu.
chyba że masz divxa 25 Fps to oczywiście nie trzeba tego robić...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 18.05.2003, 20:32   #36
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.05.2003
Posty: 24
kefir w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W TMPGencoder daję kompilację DVD PAL i nie ważne jaki framerate ma divix i tak długość filmu pozostaje ta sama, taka jak AC3 bez konwersji.
Zrobiłem już czwarty film w ciągu dwóch dni i wszystkie były 23,976

Tak samo jest z napisami, po co zmieniać framerate skoro liczy się tylko długość filmu a plik .ssa ma tylko kody czasowe a nie klatki na sekundę. Tak samo jest z napisami TMplayera pasują i do filmu 23.976 fps i do 25 fps liczy się tylko długość filmu.
Może coś robię inaczej ale naprawdę tak mi wychodzi.

pzdrawiam
kefir jest offline  
Stary 18.05.2003, 20:35   #37
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.05.2003
Posty: 24
kefir w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poza tym kupując film DVD w Stanach i w Europie to mają one taką samą długość mimo innego framerate'u

tak myślę
kefir jest offline  
Stary 18.05.2003, 20:39   #38
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
skoro uważasz, że FPS nie ma znaczenia to nie zmieniaj - powodzenia...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 18.05.2003, 20:47   #39
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.05.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 36
lukiluki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w sprawie frame ratting..

Nie wiem czy moge wtrącić ale juz kiedys zrobiłem TmpG z divx na dvd i tam frame był 23,9 plus minus no i po przekonwertowaniu na DVD i wypaleniu odtwarzacz stacjonarny jedna pokzywał brak klatki.Dało się zauważyć leciutki szarpanko ..... ale jezeli komus to nie przeszkadza.
lukiluki jest offline  
Stary 19.05.2003, 07:01   #40
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.05.2003
Posty: 24
kefir w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Masz rację dopiero teraz to zauważyłem.
Delikatnie skubie ale trzeba się przyjrzeć.

Do CobraVerde framerate ma znaczenie tylko że ja go nie zmieniałem w Nandub'ie z 23.976 poprostu TMPGecoder przkompresował film na 25 fps z 23.976 fps co powoduje jak słusznie zauważył Lukiluki delikatne szarpanie ale pozostawienie dokładnie tej samej długości filmu.

Pozdrowienia
kefir jest offline  
Stary 19.05.2003, 21:37   #41
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.05.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 36
lukiluki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do CobraVerde

Witam
Mam pytanko cy jest jeszcze jakas szansa na pomoc przy walce z podczepieniem napisów do DVDMaestro?
Pisałem do Ciebie Emila w tej sprawie ale może nie doszedł więc pytan na Forum.
Napisy które przygotowałeś są bomba ale sam Maestro wciaga z nich tylko część tzn około 25% z całości. Co gorsza wciągnął od bodajźe 720 do kończ czyli około 250 z 1020. Nie wiem co jest grane?
Proszę Help
lukiluki jest offline  
Stary 19.05.2003, 22:01   #42
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.05.2003
Posty: 16
foton007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czemu napisy na gotowym DVD nie znikają gdy niema dialogu,tylko
czekają aż pojawi sie następny napis?
foton007 jest offline  
Stary 19.05.2003, 22:09   #43
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
foton007 napisał(a)
Czemu napisy na gotowym DVD nie znikają gdy niema dialogu,tylko
czekają aż pojawi sie następny napis?
trzeba było ustawić w Subtitle Workshop minimalne i maxymalne czasy wyświetlania napisów. pisałem o tym w poradniku...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 19.05.2003, 22:12   #44
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Do CobraVerde

Cytat:
lukiluki napisał(a)
Witam
Mam pytanko cy jest jeszcze jakas szansa na pomoc przy walce z podczepieniem napisów do DVDMaestro?
Pisałem do Ciebie Emila w tej sprawie ale może nie doszedł więc pytan na Forum.
Napisy które przygotowałeś są bomba ale sam Maestro wciaga z nich tylko część tzn około 25% z całości. Co gorsza wciągnął od bodajźe 720 do kończ czyli około 250 z 1020. Nie wiem co jest grane?
Proszę Help
odpisałem Ci na maila...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 19.05.2003, 22:16   #45
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.05.2003
Posty: 16
foton007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja już zrobiłem twiom sposobem 2 filmy i było OK.
To znaczy przerobic je na ssa.
foton007 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO