Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 12.02.2004, 18:30   #466
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2004
Posty: 16
darkoss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a mi udało się zgrać ładnie video i audio, ale mam problemy z napisami
mam problem z załadowaniem napisów do DVDMaestro.

Wyskakuje mi komunikat:
" No corresponding subtitles found! The video asset timecode may noy correspond to the timecode specified for the subtitles in iimport file"

Plik txt załadowałem do Subtitle Workshop.
Przerobiłem i zapisałem jako SSA
Odpalilem MaestroSBT, wczytałem *.ssa ustawiełem opcje no i wygenerowałem.

A potem chcem importować napisy w dvdmaestro to mi wywala ten komunikat.

I co wy na to ??
darkoss jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.02.2004, 22:21   #467
Bywalec
 
Avatar użytkownika spleendid
 
Data rejestracji: 06.02.2004
Posty: 32
spleendid w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kloncd1
Spleendid ja miełem identyczny problem i zainstalowlem nowsza wersje cce ty pewnie uzywasz wersji 2.50 (na tej mi się właśnie zawieszało)zainstaluj sobie 2.67 i bedzie wszystko ok
Drogi kolego z sosnowca jestem z Dabrowy G. Czym masz wersje nie trialową, bez tego durnego znaku CCE w prawym dolnym rogu?


aha wiecie co moze być powodem, że film, który trwa 1:44min, wychodzi w DVD maestro na 1:36 :/
spleendid jest offline  
Stary 13.02.2004, 11:31   #468
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@darkoss:
Na 6 czy 7 stronie tego wątku jest mój post dotyczący SMPTE. Istnieje spora szansa, że to rozwiąże Twój problem
@splendid:
konwersja FPS ?
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 13.02.2004, 12:50   #469
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2004
Posty: 16
darkoss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
@darkoss:
Na 6 czy 7 stronie tego wątku jest mój post dotyczący SMPTE.
Dzięki, ale to nie oto chodzi. Mam tutaj ustawione na same zera, ale mimo tego napisy na całej długości filmu zarówno jak na początku jak i na końcu późnią się o 9sek. Miałem oryginalne napisy 25fps tak wiec chodziły one idealnie pod avi (25fps), ale gdy załaduje je do DVDMaestro to się późnią o te 9sekund.

Czy jest jakaść możliwość przesunięcia tych napisków o 9sek do przodu czy może coś innego ??

Cały film mam prawie zrobiony tylko te cholerne spóźnione napisy
darkoss jest offline  
Stary 13.02.2004, 13:09   #470
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w samym DVDMaestro nie ma takiej możliwości. Skorzystaj z Subtitle Workoshop'a: wczytaj do niego napisy w formacie .SON i przesun o 9s (tylko, że to przesuniecie nijak się ma do komunikaty, który podałeś wcześniej....)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 13.02.2004, 13:11   #471
Bywalec
 
Avatar użytkownika kloncd1
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 62
kloncd1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
słuchajcie jak mam ustawić rozdzielczoś FitCD zeby filmy wyglądaly dobrze na telewizorze i żeby były w obrazie panoramicznym mój xvid ma rozdzielczość 608x256 albo podajcie jakis arkusz do obliczania bo tamten mi niechodzi pod exela.Prose abyscie jeszcze raz wyjasnili jakie rozdzoelczosci mam ustaiwac aby ogladac filmy w panoramie
kloncd1 jest offline  
Stary 13.02.2004, 15:22   #472
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Post Menu, podświetlenia, kursor, szmery bajery...

Robber... cofnij się o parę wiadomości do tyłu do mojego msg w którym opisywałem metodę zrobienia menu.
Może trochę chaotycznie ale jak w tle będziesz miał DVDMaestro i jakiś program malarski to chyba kapniesz o co biega.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 13.02.2004, 16:42   #473
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Robber
 
Data rejestracji: 09.12.2003
Posty: 13
Robber w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dk75 ...
dzieki, wlasnie stworzylem fajne menu

darkoss
a ustaw w dvdmaestro czas startu filmu opozniony o 9 sekund, moze to pomoze, zreszta z tego co wiem to sam film mozna tez przesunac
Robber jest offline  
Stary 13.02.2004, 20:04   #474
Bywalec
 
Avatar użytkownika Goodson
 
Data rejestracji: 13.12.2002
Lokalizacja: Cieszanów
Posty: 48
Goodson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hey moze ktos pomoze bo jum mnie krew zalewa
Mam film, Nundubem zapisuje video do jednego pliku, audio do drugiego dzwiek jest w mp3 wiec zmieniam rozszerzenie z na mp3 potem wrzucam go do BeSliced (wszystko oki) nastepnie wg. tutoriala do AC3Machine i wychodzi AC3 ale po zgraniu wszystkiego w całość w "Maestro" jest cisza. Mp3 sprawdzalem jest oki ale nie wiem jak ac3 sprawdzić. Thx za pomoc.
__________________
--==Liteon==--
Goodson jest offline  
Stary 14.02.2004, 18:07   #475
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
AC3Machine ma między innymi przycisk Play
Jak masz zainstalowane Nero Vision to NeroShowTime też potrafi odtworzyć.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 14.02.2004, 18:15   #476
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Robber
 
Data rejestracji: 09.12.2003
Posty: 13
Robber w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ideJ ... laduje plik *.ac3 do AC3Machine, naciskam "PLAY" i nic a plik jest napewno dobry, po po wczytaniu do DVDMaestro wszystko jest ok , co mam zrobic ??

a przy okazji inne pytanie, czy jest jakas mozliwosc edycji pliku *.m2v, tak jak pliki avi np w VirtualDubie. Chcialbym fragmenty tego pliku zapisac w nowym i dac jako tlo do menu Z gory dzieki za wszelkie propozycje!
Robber jest offline  
Stary 14.02.2004, 18:22   #477
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm dziwne... może CobraVerde będzie Ci mógł pomóc... AC3Machine nie wyrzucało żadnych błędów?

VirtualDubMod potrafi edytować m2v. Jest jeszcze MPEGSchnitt ale nie wiem czy nie ogranicza się tylko do plików MPEG. No i jeszcze opcja MPEG Tools w TMPGEnc.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 15.02.2004, 12:09   #478
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kloncd1 - to powinno rozwiązać twój problem z rozdzielczością http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=461
__________________
Fafer
Fafer jest offline  
Stary 15.02.2004, 14:23   #479
Bywalec
 
Avatar użytkownika kloncd1
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 62
kloncd1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam poważny problem z dzwiekiem mój divx ma parametry 44.1kHz i chce go normalnie przerobic według zalecen na surround albo na stereo.Gdy zrzuciłem plik *.wav nadubem wszystko było dobrze ale podczas konwersjio ac3machine zostaje zrobiony plik *.ac3 i gdy go wrzuce do DvdMaestro jest bardzo cichy dźwięk.Gdy zrobie kompilacje w dvdmaestro i odtwarzm film na PowerDVD problem jest taki sam dźwięk jest bardzo cicho w porównaniu do innych filmów (orginalnych) i wcześniej wspomnianej ścieżki *.wav. Czy może to byc winna jakiegoś kodera ac3 (jeśli tak to jakiego najlepiej zainstalować bo mam chyba zainstalowaną jakąś bete) albo wina że dzwięk jest w 44.1kHz i jest przerabiany w ac3 opcją SRCC na 48kHz .Jeśli tak to napiszcie czym najlepiej przerobic wave na 48khz(najlepiej krok po kroku bo próbowałem cooleditem ale niewiem czy dobrze).proszę was o pomoc dzięki z góry
kloncd1 jest offline  
Stary 17.02.2004, 10:57   #480
Bywalec
 
Avatar użytkownika Goodson
 
Data rejestracji: 13.12.2002
Lokalizacja: Cieszanów
Posty: 48
Goodson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hey kloncd1 Ty to masz szczeście bo ja to wcale dzwieku nie mam i tez wszystko wg. opisów i tutoriali robie )) heh
__________________
--==Liteon==--
Goodson jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO