Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2004, 15:01   #526
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Megaboski
Witam.
Doszedłem do miejsca finałowego w DVD Maestro. Mam juz wszystko gotowe do skompilowania filmu ale nie działa mi podglad mimo ze mam wgrane pliki o których była mowa na forum. Po wcisnieciu play w oknie podgladu wyskakuje mi na czarno zóltym tle komunikat:
"There is not enough video memory for dvd playback.
Close dvd player and swith to lovwe resolution or color bit depth."

Jeśli ktoś wie o co chodzi to prosze o pomoc.
AAAAAAA nadmieniam ze ramu mam 512.

Pozdrawiam
to niestety się czasem zdarza - mi pomogła sugerowana w komunikacie zmiana ustawień pulpitu z 32 na 16 bpp. to zapewne głupi bug bo ja wtedy miałem 786 Mb ramu i karte z 128 Mb
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2004, 15:39   #527
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez raulo
Film zrobiłem z 23 na 25 i to samo robię z dźwiękiem ale niestety plik z dźwiękiem mam krótszy o 3 min.
Krótszy od...
a). pliku MP3 wyciągniętego nanodubem
b). filmu po przeróbce 23na25

A sprawdzałes czy dźwiek jest zsynchronizowany z obrazem? Raz tak miałem że dźwiek był dłuższy od obrazu ale tak miał i w pliku wejściowym i dźwięk był zsynchronizowany więc nie robiło mi to różnicy.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 24.02.2004, 16:48   #528
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika raulo
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 99
raulo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plik dźwiękowy jest krótszy od pliku video przerobionego z 23 na 25 a co za tym idzie pliki sa nie zsynchronizowane.
raulo jest offline  
Stary 24.02.2004, 18:06   #529
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
"Co za tym idzie..." czy sprawdzałeś? Bo jesli tylko taki wniosek wysnuwasz na podstawie długości w min to jeszcze nie podstawa.
Jeśli jednak spiąłeś dźwiek z obrazem i dźwiek się rozmijają to zamiast bezpośrednio mp3>ac3 najpierw przerób MP3 na WAV, sprawdź czy dalej jest synchro czy już się "rozlatuje", a jeśli dobrze to dopiero z tego WAV zrób AC3.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 24.02.2004, 18:30   #530
Bywalec
 
Avatar użytkownika Megaboski
 
Data rejestracji: 13.09.2003
Lokalizacja: Radom
Posty: 36
Megaboski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem Z Podgladem

Cobra mnie niestety nie pomogła taka zmiana.
Czy to oznacza że bede sie musiał obejśc bez podgladu ??

Pozdrawiam
__________________
Coś tam wiem.
Megaboski jest offline  
Stary 24.02.2004, 19:33   #531
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy w miedzy czasie nie działa ci coś na overlay'u? Np. WinAMP z jak to sie nazywa, obrazowaniem, widmem czy jak? Może jakiś player video?
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 25.02.2004, 07:42   #532
Bywalec
 
Avatar użytkownika Megaboski
 
Data rejestracji: 13.09.2003
Lokalizacja: Radom
Posty: 36
Megaboski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nic takiego mi nie działa. Chociaz działa mi program od tunera telewizyjnego. Może i to jest przyczyna. Spróbuje dzisiaj wyłączyc i dam znac czy cos sie zmieniło.
Dziekuje za podpowiedz.

Pozdrawiam
__________________
Coś tam wiem.
Megaboski jest offline  
Stary 25.02.2004, 22:01   #533
Bywalec
 
Avatar użytkownika Megaboski
 
Data rejestracji: 13.09.2003
Lokalizacja: Radom
Posty: 36
Megaboski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dk75 niestety wyłączyłem program od tunera zmieniłem kolor na 16 tak jak radził Cobra i nic.
Nie zawracam głowy bede musiał sobie jakos poradzic. Ale jakbyście coś wiedzieli w mojej sprawie to bardzo prosze o info.

Pozdrawiam
__________________
Coś tam wiem.
Megaboski jest offline  
Stary 25.02.2004, 23:30   #534
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tharkan
Ot pojawiła sie zagwozdka.
Przygotowując napisy do filmu przerabiam uzywając SBT Maestro i wybieram arial 20 normalny. coś mnie podkusiło, żeby to zmienić i wczoraj ustawiłem arial 20 ale pogrubioną kursywę.
W odtwarzaczu w kompie napisy są, a w stacjonarnym nie ma.
Wychodzi na to, że najkorzystniej ustawiać standard w rozmiarze 18-20 IMHO rzecz jasna. Czy ktoś ma lepsze doświadczenia (np. inna czcionka)?
Zmiana czcionki, jej wielkości czy atrybutów nie ma tu żadnego znaczenia (napisy na płytach DVD i tak są przechowywane w postaci bitmap) Zniknięcie napisów było spowodowane czymś zupełnie innym (ale pojęcia nie mam czym).
Jak dokładam napisy to używam albo Ariala albo Trebucheta w wielkościach od 18 do 22.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 26.02.2004, 15:05   #535
Bywalec
 
Avatar użytkownika kloncd1
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 62
kloncd1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam taki problem uzywam cce2.67 i gdy robie film i przekroczy mi wartosc 3.99 GB wyskakuje mi błąd że niema miejsca na dysku (na dysku jest 10gb wolnego)i jest tylko do nacisniecia przycisk "OK" i gdy go nacisne znowu mi leci drugi "PASS ENCODING" Mam pytanko czy ten da sie to jakos zmienic zeby niewyskakiwał ten błąd bo to chyba jest związane z tym ze ustawiłem za dużą ilość bitrate a program automatycznie przerywa kompresje gdy plik *.mpv zajmuje więcej niż 3,99gb
kloncd1 jest offline  
Stary 26.02.2004, 15:15   #536
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a nie masz przypadkiej systemu plików FAT32 ?? zmień na NTFS...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 27.02.2004, 08:48   #537
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Sebixus
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 16
Sebixus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam gotowy film na dvd, chcialem do niego dorobic napisy, wiec zdecryptowalem plytke dvd i wyciagnalem z vob'ów dwa pliczki, dodalem polskie napisy (i wszystko dziala), ale napisy nie mieszcza sie na ekranie telewizora tzn. ucieta jest druga ich linijka w polowie Pomyslalem zmniejsze czcionke... i tak zmniejszalem, az okazalo sie ze pasuja tylko takie ktorych prawie nie widac... (bo za mala jest czcionka). W zwiazku z tym moje skromne pytanie: Czy da sie majac plik <film>.m2v zmniejszyc jakos jego size w poziomie, albo dodac przynajmniej jakis czarny pasek na dole ekranu tak by napisy sie miescily?? Dzieki z gory za jakiekolwiek podpowiedzi...
__________________
Kobieca perwersja nie zna granic...
Sebixus jest offline  
Stary 27.02.2004, 09:09   #538
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
podnieś poprostu napisy do góry, nie trzeba nic kombinować z obrazem...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 27.02.2004, 09:22   #539
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Sebixus
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 16
Sebixus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Probowalem tez tak zrobic, ale nie wyglada to zbyt ladnie... Nie chce by napisy nachodzily na obraz, czasem przy jasnym obrazie nie widac bialych napisow a z kolei przy ciemnym nie widac ciemnych. Czy nie ma innego wyjscia niz zripowanie np. do divx'a i ponowny resize w CCE??
__________________
Kobieca perwersja nie zna granic...
Sebixus jest offline  
Stary 27.02.2004, 09:30   #540
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sebixus
Probowalem tez tak zrobic, ale nie wyglada to zbyt ladnie... Nie chce by napisy nachodzily na obraz, czasem przy jasnym obrazie nie widac bialych napisow a z kolei przy ciemnym nie widac ciemnych. Czy nie ma innego wyjscia niz zripowanie np. do divx'a i ponowny resize w CCE??
bez sensu - albo bedziesz musiał obciąć kawałek obrazu albo dodając czarne pasy (kosztem obrazu) zepsujesz proporcje obrazu. wystarczy dać na białe litery z czarnym obramowaniem (tzw. outline) o szerokości 2 pkt. i wtedy bedzie OK.
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO