Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2004, 09:14   #556
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2003
Posty: 13
Elendir123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam mały problem z przeróbka filmu Lord of the rings return king dvdrip BRUTUS , nie moge tego przerobic na dvd uzywam cinema craft encoder 2.5 i 262, avisynch 2.7 i 2.8 , we wszytkich wypadkach jak wgrywam przerobiony film do maestro mam kawalek filmu a pozniej czarny ekran i taki czerwony napis :Avisynth:caught and access violation at 0x0c577ad2 atepting to write to 0x0000004
Prosze o pomoc
Elendir123 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2004, 23:22   #557
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróboj poprawić aviki programem np avifix
__________________
Fafer
Fafer jest offline  
Stary 07.03.2004, 00:13   #558
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2003
Posty: 13
Elendir123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A sie spytam tylko czy mozna w jakims programie polaczyc ze soba pliki mpv?
Elendir123 jest offline  
Stary 07.03.2004, 10:38   #559
downloader
 
Avatar użytkownika mjq666
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 803
mjq666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
A sie spytam tylko czy mozna w jakims programie polaczyc ze soba pliki mpv?
TMPGEncoder powinien sobie poradzic
__________________
Pozdrawiam mjq
mjq666 jest offline  
Stary 08.03.2004, 16:22   #560
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ewentualnie dosuń je do siebie w programie do authoringu (DVDMaestro na pewno na to pozwala)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 09.03.2004, 19:34   #561
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.02.2004
Posty: 6
varl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielka Prośba mam dzwięk 44100, kodek Layer-3, 8000samples.
jJak to zrobić by w DVDMaestro, to przyjął.
Próbowałem juz zrobić tak jak GURU Cobra mówił w winampie ale nadal nic.
Możecie mi pomóc?
varl jest offline  
Stary 09.03.2004, 22:37   #562
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
BeSweetem zmień częstotliwość na 48kHz i ewentualnie przekonwertuj do AC3.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 10.03.2004, 08:58   #563
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
BeSweetem zmień częstotliwość na 48kHz i ewentualnie przekonwertuj do AC3.
BeeSweet kiepsko to robi - do zmiany częstoliwości najlepiej użyć CoolEdit Pro/Adobe Audition albo GoldWave a potem z otrzymanego pliku *wav można zrobić AC3.
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 10.03.2004, 11:26   #564
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.07.2003
Posty: 1
darekq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z dzwiekiem

Witam wszystkich.

Mam problem z dzwiekiem w DVDMaestro, moze o tym bylo ale nie znalazlem.
Dwa pliki z dzwiekiem ac3 chcem wrzucic w jedna sciezke w dvdmaestro, niestety kiedy zaznaczm drugi plik i chce wrzucic go na koniec pierwszego w 1 sciezce dzwiekowej wywala mi informacje czy chcem zamienic istniejacy plik,jesli zaznacze tak zamienia mi 1 plik na 2, probowalem juz wielu sposobow ale nie moge sobie z tym poradzic. Moze rozwiazanie jest prostrze niz mysle. Jak polaczyc dwa pliki dzwiekowe ac3 w jeden? Czekam na pomoc.

Pozdrawiam
DQ.

Ostatnio zmieniany przez darekq : 10.03.2004 o godz. 11:32
darekq jest offline  
Stary 10.03.2004, 15:32   #565
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
C:\ copy /b track01.ac3 + track02.ac3 track-full.ac3
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 10.03.2004, 23:50   #566
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@dk75:
Skąd wytrzasnąłeś taką metodę Coś jak 'patent' na łączenie mpeg-ów? (zresztą równie chybiony)

@darekq:
Kliknij na ścieżce audio do której chcesz dorzucić kolejne ac3 i z menu pod prawym klawiszkiem myszy wybierz Create Sync Audio Track (powinno zadziałać choć pewności nie mam)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 11.03.2004, 10:07   #567
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.02.2004
Posty: 6
varl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przerobiłem ten dzwięk tak jak mi radziliści z 441 na 48 GoldWawem.
DvDMaestro go przyjął, ale cóż z tego jak go w ogłe nie słychać tak jakby go nie było.

Jak byście mogli mi jeszcze coś doradzić to byłbym wdzięczny.
THX
varl jest offline  
Stary 11.03.2004, 13:52   #568
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ideJ... może sprawdzisz zanim zaczniesz radzić?

Cytat:
Napisany przez ideJ
@dk75:
Skąd wytrzasnąłeś taką metodę Coś jak 'patent' na łączenie mpeg-ów? (zresztą równie chybiony)
Z jakiegoś formu. Nie pamiętam czy zagraniczne, czy polskie czy z CDRInfo ;PPPp

Miałem film 3:16:00 w trzech kawałkach z dźwiękiem 44100 i z jakimiś "pypciami" na początku i końcu każdej ścieżki.
Zatrudniłem CoolEditPro1.2a do pracy i mozolnie wgrałem trzy ok. 1GB pliki do niego tworząc jeden. W opcjach wybrałem przekształcenie na 32bit/48kHz i poszedłem spać. Rano z pliku 3:16:00 z dźwiekiem z filmu otrzymałem 0:06:00 ciszy.
Ściągnąłem więc CoolEditPro2.0 i to samo zrobiłem. Na koniec otrzymałem plik 3:09:00 - z uciętymi ok. 6 minutami na końcu.
Dałem spokój z dużym plikiem i obrobiłem każdy z trzech plików osobno wyciszając "pypcie" na końcówkach i odszumiając wbudowanym filtrem. Po skończonych przekształceniach mając trzy pliki 16bit/48kHz połączyłem je pod CEP2.0 w jeden plik. Jakie było moje zdziwienie gdy Sonic Foundry Soft Encode 1.0b19 DD5.1 nie reagował wogóle na podawany mu ponad trzygodzinny plik WAV - tak jakbym nie podał żadnego pliku do załadowania. Przeprosiłem się z trzema mniejszymi kawałkami i zakodowałm je oddzielnie.
Nastepnie w okienku DOS wpisałem:
"F:\film\>copy /B plik01.ac3-fixed01.ac3 + plik02.ac3-fixed01.ac3 + plik03.ac3-fixed01.ac3 plik.ac3"
Wygenerowany plik "plik.ac3" potraktowałem BeSliced z opcją fix i otrzymałem plik "plik.ac3-fixed01.ac3" który użyłem do złożenia płyty z filmem, kórą wypaliłem i obejrzałem na swoim Pioneer DV-525.

Czy pomysł z "copy" w takim razie jest chybiony drogi "ideJ"?

Cytat:
Napisany przez ideJ
@darekq:
Kliknij na ścieżce audio do której chcesz dorzucić kolejne ac3 i z menu pod prawym klawiszkiem myszy wybierz Create Sync Audio Track (powinno zadziałać choć pewności nie mam)
Skoro nie masz pewności to nie wydawaj osądów. Jak ja wybrałem tą opcję to nie pokazał się żaden requester dodawania pliku tylko ostrzerzenie "czy chcę na pewno kontynuować" i dałem "Cancel" więc nie wiem czy to to. Z nazwy wydaje mi się że do zsynchronizowania ścieżki audio ze ścieżką video przed authoringiem jeszcze, przez co mogą się zmienić parametry obu ścieżek - ale tak na prawdę nie wiem i głowy za moje rewelacje wyssane z palca nie dam.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6

Ostatnio zmieniany przez dk75 : 11.03.2004 o godz. 13:59
dk75 jest offline  
Stary 12.03.2004, 11:24   #569
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Swego czasu po Usenecie krążył identyczny patent na łączenie mpegów. Podobnie jak ten Twój - działał. Tyle, że później mógł się zemścić kłopotami z obróbką. Być może fix z BeSliced poprawił wszelkie niespójności w pliku ac3 i wszystko będzie ok (ac3 i mpeg i avi i ... - wszystkie mają określoną strukturę wewnętrzną, mają nagłówek -- który zawiera różne informacje na temat tego co jest w dalszej części, mają część przeznaczoną na dane; łączac pliki w taki sposób jak opisałeś czynisz te informacje bezużytecznymi bo nijak nie odzwierciedlają tego co jest w środku).

Czemu nie spróbowałeś nacisnąć ok? Nie wiesz czy ta opcja zadziała w sposób pożądany w tej sytuacji ale potępiasz mnie. Na pewno można w ten sposób dodać kolejne pliki ac3 i dosunąć je do wcześniej wrzuconych w daną scieżkę audio (sprawdziłem to opisując gdzieś na tym forum jak można zrobić pseudo dvd audio). DVDMaestro to nie Scenarist. Dopóki nie zapiszesz projektu na dysk zawsze możesz się cofnąć. Bardzo chętnie bym sprawdził czy to zadziała tak jak tego oczekiwał pytający ale po prostu nie mam pod ręką odpowiednich plików.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 13.03.2004, 01:00   #570
Mix
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 17
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!
Od jakiegos czasu przegladam to forum ale w dziedzinie filmow i DVD jestem raczej niedoswiadczony. Ale do rzeczy.... Posiadam troche bajek dla dzieci na CD formacie VCD (glownie z jakich tam gazet). Dzici jak to dzici juz same szperaj i zagluja plyami w DVD wiec plyty sa w opakanym stanie. Czy konwerujac je na DVD-Video (a moze jakis inny format) moge wypalic na DVD+R kilka takich bajek w rozsadnej jakosci [- mam na mysli konwersje mpeg4 na mpeg2 (chyba ze cos pokrecilem)] tak zeby sie zmiescily na 1 plyte DVD akceptowalna przez stacjonarny DVD player (pomijam juz sposob wykonania). Po prostu - nie wiem czy po konwersji taki film okolo 700mB VCD bedzie mial 700mB czy tez 1,4GB...? Czy jest sens takiego przerabuania? Dodam ze moj stacjonarny DVD akceptuje tylko tloczone plyty DVD-ROM, (S)VCD i(!) DVD+R (reszty formatow nie widzi- sprawdzilem). Pomijam tutaj takie rzeczy jak dorobienie menu i subtitles (bajki z lektorem) bo to dopiero przedemna. A moze jest jakis sofcik ktory wiekszosc tych funkcji zalatwi automatycznie?
Pozdrawiam!
Mix jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO