Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 12.05.2004, 13:23   #646
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Riddick2
mam problem z cce
pokazuje mi taki bajer
cce encoding failed error video check sum is diffrent from that of previous pass source video data or time code may be diffrent please chceck video tape or information file:

information:
current: check sum=00000000
previous: check sum=00654000

co mam zrobić robiłem dokadnie tak jak jest w tej instrukcji!!
jak to wersja ? jak 2.50 to trzeba zastosować patcha, który wyłącza sprawdzanie CRC w kodowaniu VBR. patcha można znaleźć w sieci - słowa kluczowe: CRC CCE 2.50 error
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.05.2004, 13:25   #647
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Używasz CCE 2.50 i masz Athlon'a? Albo poszukaj CRC patch'a (chyba tak się nazywał). Ewentualnie przejdź na 2.67.0.27 (w tej wersji usnięto w końcu błąd wymuszający dołączenie pustej ścieżki audio w przypadku używania Athlonów).
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 12.05.2004, 22:48   #648
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
co mam zrobić DVD maestro nie chce mi pokazać podglądu bo nie mam żadnych kodekow co robic?? gdzie ściągnąć!!??
Riddick2 jest offline  
Stary 12.05.2004, 23:11   #649
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Riddick2
co mam zrobić DVD maestro nie chce mi pokazać podglądu bo nie mam żadnych kodekow co robic?? gdzie ściągnąć!!??
podaj e-mail to ci wyśle tak jak kiedyś ktoś mi wysłał
__________________
namor jest offline  
Stary 12.05.2004, 23:56   #650
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
swimnow@go2.pl

ale teraz mam niezły proble niby wszystko działa mam przygotowane napisy (z dwóch plików) w SubtiltleWorkshop połaczyłem je i nyby wszytko działa pokazuje że napisy maja 2h no i sprawdzałem je z filmem, zapisałem ten plik i po otwarciu ma 2h tylko ze po przerobieniu MaestroSBT i właczeniu podglądu w DVDMaestro 2.9 jak to robie napisy na filmie są jak z 2CD napisów nie połączone nie 1CD tylko 2CD a według SubtiltleWorkshop były połaczone CD1 i 2 i miało działac co robię źle??
Riddick2 jest offline  
Stary 13.05.2004, 12:40   #651
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
źle ustawiony SMPTE Timecode na filmie (było o tym parę razy w tym wątku) (yoda jest down więc moje obrazki mogą być nie widoczne -- trzeba szukać napisu 01:00:00:00 pod Wall Clock;iem, kliknąć na to i ustawić je na same zera)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 13.05.2004, 15:42   #652
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no niestety nie widać
czyli mam skopana kompresją filmu??
jeszcze raz musze robić?
Riddick2 jest offline  
Stary 14.05.2004, 11:02   #653
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika DiMENTiON
 
Data rejestracji: 29.12.2003
Posty: 56
DiMENTiON zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Konwersja AVI [MPEG-4] do formatu DVD z włączanymi/wyłączanymi napisami

Kontynuując temat w załączniku artykuł: Konwersja AVI [MPEG-4] do formatu DVD z włączanymi/wyłączanymi napisami, który powstał kilkanaście dni temu. Byc może komuś się przyda.
Plik spakowany WinRar 3.20
Dołączone pliki
File Type: rar avitodvd.rar (242.7 KB, 98 oglądane)
DiMENTiON jest offline  
Stary 14.05.2004, 11:27   #654
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kiedyś też używałem DVD2SVCD do konwersji divx->DVD ale zniechęciła mnie zbytnia automatyzajca produkcji program zazwyczaj źle dobiera resize i przez to filmy są lekko zniekształcone na TV 16:9. ale jest chyba możliwość edycji skryptu AVS przed kodowaniem i pewnie można to poprawić. poza tym nie ma normalnego podglądu synchronizacji audio/video/napisy i w razie błędów trzeba robić wszystko od nowa. i jeszcze nie mam przekonania do konwersji FPS, którą robi ten program np. NTSC Film->PAL/NTSC a przecież większość filmów ma FPS 23.976 i u mnie to kiepsko wyszło.
ale taki poradnik jest napewno ciekawy i weekend ponownie się zmierzę z nową wersją DVD2SVCD i może pójdzie lepiej
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 14.05.2004, 11:39   #655
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika DiMENTiON
 
Data rejestracji: 29.12.2003
Posty: 56
DiMENTiON zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zgadza się. "Pełna" automatyzacja nie zawsze wychodzi na dobre. Najlepszym przykładem jest TFM gdzie praktycznie nic nie można zrobić pod siebie.
Możliwość edycji jest jak najbardziej.
Można zamiast robić "całość" na początek próby przeprowadzać na "fragmencie" pliku. Nie jest problemem wyciąć 20 MB filmu i "dorzucić" do tego wycięte napisy, niestety nie wszyscy o tym wiedzą i od razu rzucają się na głęboką wodę z całością. Zaoszczędzili by sobie i nerwów i czasu.
Zobacz zobacz - na tym etapie myśle, że już jest "dopracowane" chociaż jak wspomniałeś NTSC Film->PAL/NTSC być może jeszcze "kuleje", ale o tym dowiemy się pewnie po weekendzie.
DiMENTiON jest offline  
Stary 14.05.2004, 20:39   #656
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co zrobić !!!!!

Duze brawa dla poradnika Cobry
Wczoraj zaczalem pierwszy raz i dzisiaj mam dvd (troche sie zacina ale to dopracuje)

Pozdrowienia!!!!!!

Ostatnio zmieniany przez mrcairo : 16.05.2004 o godz. 22:06
mrcairo jest offline  
Stary 15.05.2004, 22:52   #657
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
>>DIMENTION<< Robiles filmy z lektorem w DVD2SVCD ??
U mnie w katalogu wynikowym powstaja same bzdury !!!
Glowny plik jest w formacie mpv, sa 2 sciezki audio
wyglada na to ze program nie zrobil authoringu
......chyba ze cos sknocilem ?? wtedy help
pozdrowienia !!

Ostatnio zmieniany przez mrcairo : 16.05.2004 o godz. 20:02
mrcairo jest offline  
Stary 16.05.2004, 12:46   #658
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.05.2004
Posty: 1
luk1212 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanie . jak nagrywac plyty na SVCD z przypisami (na nero burning room). czego potrzebuje jakiego kodeka czy co
luk1212 jest offline  
Stary 16.05.2004, 13:07   #659
downloader
 
Avatar użytkownika mjq666
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 803
mjq666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
mam pytanie . jak nagrywac plyty na SVCD z przypisami
A co to sa "przypisy"?

mjq
__________________
Pozdrawiam mjq
mjq666 jest offline  
Stary 16.05.2004, 18:55   #660
m3llO
 
Avatar użytkownika mello
 
Data rejestracji: 09.05.2004
Posty: 448
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam !!temat bardzo mnie zaciekawil wiec postanowiłem sprawdzic swoje sily

niestety caly dzien walcze z jednym problemem po zrobieniu skryptu w programie FitCD v1.1.3 nie moge go otworzyc w CCE SP Trial Version wyskakuje mi nastepujacy blad "Can't open ecl file" <dopiero zaczynam sie tym bawic wiec prosze o wyrozumialosc> i rade jak moge rozwiazac ten problem pozdrawialm i z gory dzieki
mello jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO