Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 17.06.2004, 15:22   #721
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak poprawić jakość one pass w CCE??
bo jak mam robić multipass to nawet jak ustawiam na 1 przejście robi mi to dwa razy dłużej
Riddick2 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.06.2004, 15:32   #722
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bo pewnie encoder generuje ci najpierw plik VAF...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 17.06.2004, 15:43   #723
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to coś trzeba zmienić?? żeby nie generował go?
Riddick2 jest offline  
Stary 17.06.2004, 15:49   #724
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jest taka opcja w ustawieniach kodowania - poszukaj...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 17.06.2004, 16:09   #725
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czyli mam wejść do options - extensions i tam gdzie pisze że Video information file mam wykasować wpis?
Riddick2 jest offline  
Stary 17.06.2004, 16:11   #726
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
napisałem wyraźnie - ustawienia kodowania a nie programu...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 17.06.2004, 16:16   #727
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
robie wszystko tak jak jest w twojej instrukcji i tam nigdzie nie masz ustawione żeby ie było tego pliku nawet żeby to zmienić trzeba zmienić videofiles z ES na PS i dopiero wtedy można zmienić ten vaf i wtedy powrócić do ES, czy to oto chodzi?
tylko po takiej zmianie jak ustawiam multi pass to odrazu sie zaznacza ten plik vaf

Ostatnio zmieniany przez Riddick2 : 17.06.2004 o godz. 16:18
Riddick2 jest offline  
Stary 18.06.2004, 23:24   #728
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pytanie do fachowcow !!!!
Ostatnio przerobilem 5 filmow - wszystko zgodnie z instrukcja COBRY
tylko 1 film nie przerabiany na PAL (zostal w NTSC) idzie bez problemow, reszta sie tnie im blizej konca tym wiecej.
Dzwiek jest w ac3 przerabiany fachowo (cool i soft)
Czy to jest wina nagrywania, bitratu, nagrywarki, odtwarzacza dvd czy czegos jeszcze
Mam odtwarzacz dvd Panasonic RV-62 a nagrywarke Litka 812
Jezeli ktos cos przypuszcza na ten temat to prosze o pomoc
mrcairo jest offline  
Stary 19.06.2004, 00:38   #729
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mrcairo
Pytanie do fachowcow !!!!
Ostatnio przerobilem 5 filmow - wszystko zgodnie z instrukcja COBRY
tylko 1 film nie przerabiany na PAL (zostal w NTSC) idzie bez problemow, reszta sie tnie im blizej konca tym wiecej.
Dzwiek jest w ac3 przerabiany fachowo (cool i soft)
Czy to jest wina nagrywania, bitratu, nagrywarki, odtwarzacza dvd czy czegos jeszcze
Mam odtwarzacz dvd Panasonic RV-62 a nagrywarke Litka 812
Jezeli ktos cos przypuszcza na ten temat to prosze o pomoc
prawdopodobnie wina płyty lub odtwarzacza!!sprawdź tą płyte u znajomego - wtedy będziesz miał 100% pewność. Ewentualnie nagrywaj filmy x2!!!

ja ma podobnie - filmy które u mnie chodzą bez problemu ,na odtwarzaczu mojego znajomego tną się przy końcu (tak się dzieje tylk ona niektórych płytach, więc najlepiej troche potestować i wybrać najlepsze płytki).Osobiście do filmów używam AXE AZO x4 i Intenso x4 - nagrywalność 99% i nie ma kłopotu z ich odtwarzaniem.
wszystkie filmy nagrywałeś na tych samych płytach i z tą samą prędkością
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 20.06.2004, 12:49   #730
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.06.2004
Posty: 4
TaN1502 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich.
Musze połączyć 2 filmy DVD w jeden. (2GB + 2GB)
Jak to zrobić?
TaN1502 jest offline  
Stary 20.06.2004, 12:52   #731
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez TaN1502
Witam wszystkich.
Musze połączyć 2 filmy DVD w jeden. (2GB + 2GB)
Jak to zrobić?
masz dosłownie 2 filmy w formacie dvd , czy 2 pliki w formacie mpg2??
Oba filmy są w NTSC czy PAL ?
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 20.06.2004, 13:08   #732
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.06.2004
Posty: 4
TaN1502 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam 1 film na 2 płytach DVD w PAL i chce je połączyć w 1 DVD
a nastempnie skompresować do 4,7 GB.

Jacek / GG 4654519
TaN1502 jest offline  
Stary 20.06.2004, 13:20   #733
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli te filmy faktycznie mają po 2GB to po co je kompresować?
A najprościej połączysz je DVD2One, ewentualnie DVDShrinkiem lub IfoEdit'em.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline  
Stary 20.06.2004, 13:29   #734
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.06.2004
Posty: 4
TaN1502 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam DVDShrink i IfoEdit.
Jednak nie wiem jak można je połączyć za pomocą tych programów
TaN1502 jest offline  
Stary 20.06.2004, 15:52   #735
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
-dvdshrink_opis
-ifoedit_opis
dvd2one_opis był gdzies na forum - poszukaj
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO