Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 02.06.2003, 17:29   #76
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Naprawdę dobra robota ten artykuł Cobra,
dzięki za podrzucenie linka na divx.pl.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.06.2003, 13:57   #77
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.06.2003
Posty: 3
bogumilc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
gdzie jest ten soft

może mógłbyś napisą skąd ściągnąć odpowiedni - wymieniony przez Ciebie soft np Maestro itp.
bogumilc jest offline  
Stary 03.06.2003, 14:17   #78
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zdaję się już pisałem o tym ale przypomnę: w zasadzie wszystko można znaleźć tu www.doom9.org albo czasem tu www.filemirrors.com i ewentualnie w sieci eDonkey...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 03.06.2003, 15:05   #79
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.05.2003
Posty: 16
foton007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dlaczego nie ustawiać w Image Quality na 100%,czy jakość nie bendzie
lepsza niz tylko na 20-25%.
foton007 jest offline  
Stary 03.06.2003, 15:20   #80
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bo to nie jest procent jakości obrazu, tylko stopień jego obróbki w celu możliwego "polepszenia" (max. chyba 40) - możesz spróbować dać ten wskaźnik na maxa. ale nie spodziewaj się cudów
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 03.06.2003 o godz. 15:23
CobraVerde jest offline  
Stary 12.06.2003, 20:05   #81
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 2
adrianopel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanko. Metoda przerobienia Dovx-a na DVD za pomocą TMPGEnc ma jedną wadę. Filmy delikatnie się tną tak już ktoś tutaj wspomniał. Przypuszczam że nie wiecie jak to wyelominować wiec chciałem spytać czy metoda zaproponowana przez Cobre również ma ten minus??
__________________
))
adrianopel jest offline  
Stary 13.06.2003, 09:27   #82
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
żaden z wielu filmów zrobionych przeze mnie się nie tnie
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 15.06.2003, 20:58   #83
Bywalec
 
Data rejestracji: 12.05.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 36
lukiluki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE]adrianopel napisał(a)
[B]Mam pytanko. Metoda przerobienia Dovx-a na DVD za pomocą TMPGEnc ma jedną wadę. Filmy delikatnie się tną


Prawdopodobnie prerabiałes film ktory miał 23,9x klatki na sekundę. std te lekkie przeskoki. Mozesz najpierw przekonwertować divx'a w nandubie (virtuadubie) na 25 klatek (osobno audio i video) i dopier wtedy zassać do TMPGEnc-a. Cobrze się nie tnie bo właśnie tak robi - tez zmienia framerate w avikach zanim to przepusci przez CCE
lukiluki jest offline  
Stary 15.06.2003, 22:31   #84
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam! we wczesniejszych postach poruszona byla kwestia podgladu w cce ,mnie interesuje dla wersji 2.9 i o ile to mozliwe prosilbym o maila na waszq@o2.pl . ponadto nurtuje mnie inne zagadnienie a mianowicie czy to co Robs Yoda opisal na forum divx w temacie jak polaczyc na 1 dvd film dwuplytowy mozna wykorzysttac do polaczenia dwoch filmow na 1 plycie.zrobilem 2 odcinki ,,czterech pancernych...." szkoda marnowac plyty jesli srednio kazdy zajmuje ok. 1,7 gb. wydaje sie ze bardziej efektowne ale czy efektywne?? byloby wykorzystanie softu np.uleada [movie faktory ,czy workshop } ale jeszcze sie tym nigdy nie zajmowalem .o ile ma ktos w tej materii jakies doswiadczenia to prosilbym o malutki opisik. a tak po za tym podziekowania dla Cobry i innych ,,dyskutantow" za znaczacy wklad w rozwoj kinematografii
waszq/pl/ jest offline  
Stary 17.06.2003, 13:18   #85
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2002
Posty: 12
Jurgen w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy ktoś mógłby podesłać mi na @ MaestroSBT bo nigdzie nie moge tego znalezc . THX!

EDIT: Już nie trzeba

Ostatnio zmieniany przez Jurgen : 17.06.2003 o godz. 21:02
Jurgen jest offline  
Stary 17.06.2003, 14:41   #86
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 2
adrianopel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lukiluki. Wielkie dzięki za tą jakze cenną podpowiedź. Wreszcie wszystko działa bez zarzutu.
__________________
))
adrianopel jest offline  
Stary 06.07.2003, 20:46   #87
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Posty: 15
klein w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
CobraVerde napisał(a)
hmm... masz okrojoną wersję programu bez plików Cinemaster Decoder - podaj maila to Ci je wieczorem wyślę. trzeba je skopiwać do Windows/System32 i podgląd staje się aktywny
Można prosić również o te pliczki? Nie mogę ich nigdzie znaleźćklein@interia.pl
klein jest offline  
Stary 06.07.2003, 22:13   #88
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2002
Posty: 12
Jurgen w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
klein napisał(a)
Można prosić również o te pliczki? Nie mogę ich nigdzie znaleźćklein@interia.pl
Poszło.
Jurgen jest offline  
Stary 07.07.2003, 18:22   #89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.07.2003
Lokalizacja: bxl
Posty: 1
ewatom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CobraVerde napisał(a)
hmm... masz okrojoną wersję programu bez plików Cinemaster Decoder - podaj maila to Ci je wieczorem wyślę. trzeba je skopiwać do Windows/System32 i podgląd staje się aktywny
no cóż ten sam problem!!! ewatomek13@msn.com
ewatom jest offline  
Stary 10.07.2003, 16:10   #90
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.07.2003
Posty: 8
Hubas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
napisy

No kurcze, napisów mi wciąga 1/4 a co z resztą, help me !!!!
Hubas jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO