Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 17.08.2004, 16:16   #931
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pomóżcie z tym przesuniętym orazem bo normalnie teraz naet Hidalgo mi nie działa! nie mogę przerobić!!
Riddick2 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.08.2004, 19:48   #932
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika nobange
 
Data rejestracji: 23.06.2002
Posty: 12
nobange w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
Oczywiście robisz film z chapterami?

Nie czytałem poradnika CobraVerde i nie wiem czy to w nim jest ale nie można wstawiać chaptera w klatkach w których są napisy bo bedą problemy. Musisz na powiększonym timeline wstawiać chaptery tak aby nie trafiały w klatki zajmowane przez napisy.

Tu nie chodzi o czaptery, robie je zawsze na koncu jak juz mam dopasowane i sprawdzone napisy. Efekt migania pojawia sie gdy tylko dodam napisy, na poczatku. Chcialem dodac napisy w innym formacie niz .stl. Zapisalem Workshopem napisy w formacie .son ale DVDMaestro marudzi ze napisy nie maja "corresponding timecode" tak ze nie wiem czy wtedy tez by migaly.
nobange jest offline  
Stary 17.08.2004, 20:21   #933
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Workshop właściwie nie obsługuje formatu .son (Plik .son jest zwykłym plikiem tekstowym w którym są zapisane czasy i nazwy plików z bitmapami -- tych ostatnich nie generuje Workshop). Prawidłowy zestaw plików (.son, bitmapy i .spf zawierający paletę) umie wygenerować MaestroSBT. Najpierw jednak musisz skonwertować swój plik z napisami do formatu SSA i najlepiej to robić przy pomocy SubEdit Player'a (Workshop za bardzo miesza w nagłówku).
Po wczytaniu .son do Maestro kliknij dwukrotnie na dowlny napis i w zakładce Colors (chyba -- piszę z pamięci) wczytaj plik .spf. Może Ci się przyda to co jest na mojej stronce (adres w sigu)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 17.08.2004, 21:08   #934
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ni no pomocy czemu nikt mi nie powie co mam robć dlaczego filmy po przerobieniu cce 2.50 nagle po wielu juzprzerobionych filmach teraz przerabiaja mi sie tak że obraz jest poprzestwiany tak że krawędzie zewnętrzne są w środku cyli to tak jak by sieprystawiło połowę dłowy do lustra a druga jest w odbiciu lustrzanym!!

co robić a mam tyle filmów do przerobienia

Cobra Verde jestes specem jam ma temu zaradzić??
Riddick2 jest offline  
Stary 17.08.2004, 22:06   #935
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdziłeś czy skrypt AVS poprawnie się odtwarza w jakimś playerku (np Media Player Classic)? Może coś masz uwalone w instalacji AviSynth'a ?
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 17.08.2004, 22:29   #936
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no wszystko było ok tylko nagle cos się spier...
i kurcze Shrek i Hidalgo nie mogę zrobić
myślisz że to mozę być od Avi synth??

nie to nie to przed chwilą instalowałem od nowa i nic nic nie pomogło ciągle mam ten sam problem

Ostatnio zmieniany przez Riddick2 : 17.08.2004 o godz. 22:35
Riddick2 jest offline  
Stary 17.08.2004, 23:11   #937
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Myślę, że nie mam pojęcia od czego to może być. Wiesz już, że CCE generuje złe pliki. Warto więc sprawdzić co dostaje na wejściu. Nie chodziło mi o to, żebys w przeinstalował tylko, żebyś zobaczył czy ten avs wyświetla sie poprawnie (wczytaj go do MPC tak jak avika i sprawdź tam). Moze reinstalacja CCE? Inna wersja CCE?
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 21.08.2004, 17:41   #938
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.08.2004
Posty: 1
Andrews5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam problem z DVD Maestro przy włączaniu pokazuje się błąd :

Real Time Preview functionality wil not be avaiable because no decoders have been detected
jeśli chodzi o dekodery, to jakie mają być??

a drugi problem jest, gdy próbuję dodać plik AVI.. pojawia się :

Media Detection Error (0x10b0001)

O co chodzi? I jesli możecie to przeslijecie mi działającą wersje DVD Maestro .. mój email: andrews5@wp.pl
Andrews5 jest offline  
Stary 21.08.2004, 21:28   #939
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
1. Trzeba mieć dekoder CineMaster aby podgląd działał i tego pierwszego komunikatu nie było - było o tym na forum i był link do dekodera.

2. DVD Maestro nie łyka AVI a tylko i wyłącznie MPEG i to do tego jako strumień video wyłącznie - .mpv lub .m2p/.m1p
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 22.08.2004, 16:33   #940
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika raulo
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 99
raulo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Proszę o poradę jakimi kryteriami powinienem sie kierować w doborze napisów, które później chcę estawić do gotowego DVD.
Film to "Pasja" system NTSC.
Próbowałem już kilka napisów ale prawie wszystkie są o kilkanaście min. za długie albo za krótkie.
Proszę o poradę i pozdrawiam
Raulo
raulo jest offline  
Stary 22.08.2004, 16:59   #941
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2004
Posty: 8
Ghat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Mam pytanko czy ktos wie jakie programy sa potrzebne by zrobic menu na plycie DVD tak jak robione sa menu na "orginalach" z targowiska
jak mozna opowiedzi kierowac na gervasy@interia.pl
THX
Ghat jest offline  
Stary 22.08.2004, 18:51   #942
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Posty: 1
Pasażer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie chciałem zakładać nowego wątku, ale nie wiem czy tutaj będzie pasować to pytanie. Anyway - czy jest możliwość dodania polskich napisów do już istniejącego DVD (pliki *.VOB)? Np. obraz płytki DVD na dysku nie zawiera polskich napisów. Jeżeli jest to możliwe (dodanie napisów pl), to proszę kogoś o wyjaśnienie mi jak. Z góry dziękuję.
Pasażer jest offline  
Stary 22.08.2004, 19:19   #943
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika raulo
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 99
raulo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pasażer
Nie chciałem zakładać nowego wątku, ale nie wiem czy tutaj będzie pasować to pytanie. Anyway - czy jest możliwość dodania polskich napisów do już istniejącego DVD (pliki *.VOB)? Np. obraz płytki DVD na dysku nie zawiera polskich napisów. Jeżeli jest to możliwe (dodanie napisów pl), to proszę kogoś o wyjaśnienie mi jak. Z góry dziękuję.
Jest to opisane na www.cobraverde.net
raulo jest offline  
Stary 23.08.2004, 07:38   #944
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika KRASEK
 
Data rejestracji: 20.08.2004
Posty: 2
KRASEK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich.
Właśnie zaczynam moją przygodę z nagrywaniem DVD. Na początek chciałbym gorąco podziękować CobraVerde za poradnik, a także wszystkim innym za porady i wskazówki.

Mam problemy z podglądem napisów w DVDMaestro. Kiedy puszczę podgląd filmu to nie pokazują się napisy. Pojawi się pierwszy, nieraz drugi w kolejności po PlayCursor i dalej napisy się już nie wyświetlają. Muszę dawać Play, Pause żeby znowu się pojawiły. W sumie napisy pasują ale ciekaw jestem czy tak ma być, czy u mnie coś nie do końca gra…
I jeszcze jedno wydaje mi się, że plik *.mpv który zrobił CCE jest lepszej jakości niż film powstały po kompilacji w DVDMaestro. Czy rzeczywiście tak jest, czy sknociłem jakieś ustawienia w DVDMaestro ??
Pozdrawiam
KRASEK jest offline  
Stary 23.08.2004, 11:50   #945
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a nacisnoles 1 w DVDmaestro ? tam gdzie wklejasz napisy
lord_honey jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO