![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2006
![]() |
już nie mam siły z tym VCD`
Witam wszystkich serdecznie. Tak jak w temacie już nie mam siły na wszelkie próby ze zgrywaniem avi do VCD więć chciałabym zasięgnąć informacji na temat VCD. Mam kilka pytań i może znajdzie się osoba, która poświęci troszkę czasu i odpowie na nie. Będę bardzo wdzięczna.
tak wieć miałam kila filmów w plikach avi. Postanowiłam, że nagram sobie je wszystkie na dvd i będę mgła oglądać na stacjonarnym odtwarzaczu (nie odtwarza Divx) Po przeczytaniu kilku postów zabrałąm się za przetestowanie programu WinAVI Video Converter - tam dodając pliki avi zaznaczyłam,że maja być convertowane do formatu VCD i faktycznie na dysku który wskazałam po długiejjj chwili znajdowały się filmy z roz. mpg razem z napisami które zostały dodane dzięki ffdshow. I teraz zaczyna się problem... Chciałabym aby te wszystkie filmy (4) zmieścić na jednej płytce DVD aby oglądać je na zwykłym odtwarzaczu. Próbowałam tak jak wyczytałan na forum wgrać same pliki na płytę DVD używająć nero (opcja - wgraj dane). Płytka się wypaliła a stacjonarny odtwarzacz ani rusz - nie czyta - więć płyta do kosza... następnie próbowałam dodać pliki w Nero jako (stwórz własne DVD Video) dodatał pliki - proste menu i NEXT - no i wyskoczył napis, że pliki są na nowo kodowane i potrwa to ok 6 godzin....po co na nowo jak już robiłam na vcd wcześniej ![]() następnie próbowałam użyć programu TMPGEnc DVD Author 1.6 - dodałam pliki, zrobiłam menu - NEXT - i tak sobie leciały procenty przez 1.5 godziny...po zrobieniu stworzyły się katalogi DVD na dysku twardym...spróbowałam uruchomić i masakra - wszystko się zacina, obraz startuje co 10 sekund, głosu nie ma tak więc operacja nie udała sie ![]() Może znajdzie się jakaś osoba która wyjaśni mi w jaki sposób wrzucić przerobione pliki avi z napisami - do mpg na DVD ...może muszę jednak poczekać te 6 godzin w nero...może nie da się tego zrobić... będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc Pozdrawiam Asia. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|