![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2006
![]() |
pytanko odnośnie TMPGEnc DVD Author 1.6
Witam. Mam pytanko odnośnie TMPGEnc DVD Author 1.6, mam film w "mpg", który trwa 2h:8min i jak go dodaje do TMPGEnc DVD Author 1.6 i chce do podzielić na sceny, to pokazuje ze film trwa 1h:23min - co z tym zrobić? Czy poprostu ten program ma ograniczenie w długości przerabianego filmu, czy ja coś źle robię? Z góry dzięki za odpowiedź. POZDRAWIAM.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Program nie ma ograniczenia, plik jest pewnie skopany. Roz***322;***243;***380; plik np w Rejig a nast***281;pnie z***322;***243;***380; go ponownie i sprawd***378;.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2006
![]() |
bo uprzednio mialem ten film na dwóch cd i wtedy sie ładnie przekonwertowalo na dvd, ale gdy zlaczylem dwie czesci za pomoca Avi Joinera i chcialem przerobic zeby miec na 1 dvd to zle wykazalo dlugosc film, a co mnie zadziwilo to nie w tym momencie filmu gdzie nastapilo złaczenie tylko kilkanascie minut pozniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak obrobisz w tym programie będzie pokazywał dobrze. Też tak miałem.
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
Jak zrobić menu programem TMPGEnc DVD Author 1.6.
Koledzy chciałem zrobić Menu programem TMPGEnc DVD Author 1.6. Napiszę jak robie
1) wgrywam film do programu 2)Klikam w - Create menu 3)Menu display setting General Jak ustawić w tych opcjach zeby np: mając na menu 1.obrazek początku filmu 2.środek filmu 3. dalsze zdjęcie filmu, obojętnie jak na odtwarzaczu nacisnę np:2.środek filmu - film zaczął się odtwarzać od środka do końca. Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Cze***347;***263; Marku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Cześć Piotr
Mam tem poradnik ,już mie głowa boli .robie co tam pisze w poradniku.Kiedy wkładam film do odtwarzacza dvd - Menu się wyświetla ,w trzech okienkach poruszają się klatki nastawiłem 15 sek. Następnie zaczyna się film od początku i leci .JEST OK. Mi chodzi o to że kiedy wyświetli się menu i naciskam 2 na pilocie bo chcę aby film zaczął odtwarzać się od środka niestety nic się nie zmienia obojętnie co wcisnę 1 czy 2 czy 3 na pilocie dvd film zawsze zaczyna się od początku.zero reakcji . Proszę odpisz .możesz na pocztę (gosc32) lub tutaj.Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Jak mnie pami***281;***263; nie myli, to gdy z pilota wciskasz 1, 2... dzia***322;a przy filmach w standardzie VCD/SVCD przy DVD musisz nacisn***261;***263; "next" ***380;eby przej***347;***263; do nast***281;pnego rozdzia***322;u, je***347;li wybierasz drugi rozdzia***322; z menu, a film zaczyna si***281; od pocz***261;tku, to oznacza i***380; rozdzia***322; nie jest ustawiony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Tak wybieram drugi rozdział wciskając -Next- z menu, a film zaczyna się od początku, to oznacza iż rozdział nie jest ustawiony.Proszę napisz mi jak to mam ustawić.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez MAREK11 : 11.07.2006 o godz. 19:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Sprawdź na starszej wersji programu, właśnie przed momentem sprawdzałem, wszystko jest OK. Sprawdzałem na wersji 1.5.20.62
Dodanie pliku Ustawienie rozdziału (wciskasz Add current frame to chapter) Glówne Menu Podmenu Ustawienia Wyświetlanie Rozdziału |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Dzięki Piotr za ogromną pomoc,
Ustawienie rozdziału (wciskasz Add current frame to chapter) TEGO właśnie nie robiłem i dla tego miałem problem. Pozdrawiam na Ciebie zawsze moge liczyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|