Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 07.12.2004, 08:36   #1
mickey66
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.12.2004
mickey66 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pytanko do ogladajacych filmy na PS2

Witam mam pytanie a zarazem problem teo typu ze dostalem wczoraj filmy od kumpla ktore sa nagrane predkoscia 4x i na odtwarzaczu DVD smigaja extra a na mojej konsolce niestety w ogole i mam pytanie czy trzeba jakos inaczej przegrywac filmy by zadzialaly-mam przerobiona konsole riperem3...Slyszlaem gdzies ze filmy musza byc nagrane predkoscia 2x,ale pytam ludzi dobrej woli by nie marnowac plyt Pomozcie jak wiecie cos na ten temat...
mickey66 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2004, 01:08   #2
aL1En
Trust No 1

Data rejestracji: 08.11.2004
aL1En zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja nagrywam x4 filmy na dvd i na ps2 wszystkie dzialaj ;o nie wiem czemu tobie, moze laser trzeba wyczyscic ? ^^
aL1En jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2004, 10:12   #3
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mickey66
Witam mam pytanie a zarazem problem teo typu ze dostalem wczoraj filmy od kumpla ktore sa nagrane predkoscia 4x i na odtwarzaczu DVD smigaja extra a na mojej konsolce niestety w ogole i mam pytanie czy trzeba jakos inaczej przegrywac filmy by zadzialaly-mam przerobiona konsole riperem3...Slyszlaem gdzies ze filmy musza byc nagrane predkoscia 2x,ale pytam ludzi dobrej woli by nie marnowac plyt Pomozcie jak wiecie cos na ten temat...
A na jakich płytach są nagrane na + czy - , bo plejka chyba ma problem z plusami, może tu trzeba szukać przyczyny.

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2004, 11:15   #4
mickey66
Nowy na forum

Chlopaki dzieki za odpowiedzi juz doszedlem co jest dzwonilem do serwisu gdzie przestrajano mi konsolke...Wiec teraz dziele sie z tymi ktorzy maja taki sam problem: Wkladamy plytke wywlaczamy konsolke i wlaczajac przytrzymjemy power okolo 1,5-2 sekund tak na wyczucie i wszytko hula Pozdrowionka dla wszystkich i jeszcze raz dzieki za zainteresowanie...
Stary 08.12.2004, 16:38   #5
aL1En
Trust No 1

Data rejestracji: 08.11.2004
aL1En zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to chyba tylko ino dla tych co maja czipa a z + to PS2 daje rade bo je oblsuguje ale w tych najnowszych ver. w stary + nie czyta.
aL1En jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2004, 21:27   #6
mickey66
Nowy na forum

No dokladnie ja mam wstawionego rippera3 i musze uruchamiajac film tak robic ale lux dziala wszytko Pozdroweczka dla calego forum...
Stary 09.12.2004, 08:14   #7
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Podlacze sie pod temat : czy uruchamiajac gry na CD-R (PS2) na chipie ripper 3 trzeba odstawiac jakies cyrki (przytrzymywanie, podwojne resety itd) zeby dzialaly? Gry na chipie Mars chodza bez problemu, na Ripperze 3 nie chca :-(...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2004, 08:41   #8
mickey66
Nowy na forum

jesli chodzi o filmy na cdr pewnie mowisz o formatach avi i divix potrzebujesz programiku np: Reality Media Player lub PS2 Media Player innego w tym stylu i za pomoca niego odpalasz zarowno filmy na CDR i MP3, ale plytki musza byc nagrane maksymalnie predkoscia 4 x bo nagrane szybciej slyszalem i nie wiem ile w tym prawdy ze zarzynaja laser...Cos w tym musi byc...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: