Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.11.2005, 19:35   #61
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wejdz w opcje i podaj odpowiednia sciezke do CCE lub EclCCE - w zaleznosci ktorej wersji (SP/Trial itp.) uzywasz.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.11.2005, 19:35   #62
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Musisz skonfigurować Rebuilder'a. W menu Options -> Setup ustaw ścieżkę do CCE, albo do EclCCE (w zależności od wersji CCE którą używasz)


Edit: drugi...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 02:29   #63
Guru
 
Avatar użytkownika punisher
 
Data rejestracji: 14.05.2005
Lokalizacja: Biegun zimna
Posty: 1,251
punisher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zmniejszyłem film za pomocą DVD RB i CCE(trial) lecz niestety film zacina się co może być tego przyczyną? Drugie pytanie: dlaczego CCE zaczyna enkodować dopiero gdy w opcjach jest ustawiona opcja "uruchom enkoder w postci zminimalizowanej"?? W innym przypadku trzeba ręcznie zatwierdzać każdą enkodowaną częśc filmu.
__________________
Racja jest jak d..., każdy ma swoją
PIONEER 112
punisher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 07:04   #64
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez marcinez_mp
Zmniejszyłem film za pomocą DVD RB i CCE(trial) lecz niestety film zacina się co może być tego przyczyną? Drugie pytanie: dlaczego CCE zaczyna enkodować dopiero gdy w opcjach jest ustawiona opcja "uruchom enkoder w postci zminimalizowanej"?? W innym przypadku trzeba ręcznie zatwierdzać każdą enkodowaną częśc filmu.
Na pierwsze Ci nie odpowiem, bo to dziwna sprawa i trudno mi cokolwiek tutaj wymyslic. Drugie Twoje pytanie, no coz... ta "postac zminimalizowana" to tak jakby wlasnie automatyzacja uruchamiania CCE. Jak sam zauwazyles, gdy nie jest zaznaczona, kazdy segment trzeba enkodowac manualnie... ot takie ulatwienie jest gdy zaznaczysz "uruchom enkoder w postci zminimalizowanej". To tyle chyba...

Pozdrawiam!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 13:35   #65
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.07.2003
Posty: 14
przem1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie. Tak więc starałem się skonfigurować w opcjach Rebuildera, i znowu pierwsza faza o.k., a dalej info: D:\D2VAVS\item.ecl is not a ECL for CCE SP.
Raczkuję w tym programie, pomimo tego iż czytam i czytam info na forum to zaczynam się w tym gubić. Przydałby się opis krok po kroku jak działać, konfigurować.
przem1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 14:10   #66
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez przem1
Witam ponownie. Tak więc starałem się skonfigurować w opcjach Rebuildera, i znowu pierwsza faza o.k., a dalej info: D:\D2VAVS\item.ecl is not a ECL for CCE SP.
Raczkuję w tym programie, pomimo tego iż czytam i czytam info na forum to zaczynam się w tym gubić. Przydałby się opis krok po kroku jak działać, konfigurować.
Podstawa: jesli uzywasz CCE w wersji 2.7xx to eclcce jest niepotrzebne (co wiecej, z ta wlasnie wersja nie dziala!). A zakladam, ze Ty wlasnie 2.7xx uzywasz... mam racje? Jesli tak, to otworz plik REBUILDER.ELC (po wykonaniu fazy "prepare" i wykonaj pewna zamiane, a mianowicie
to ->
; Cinema Craft Encoder SP -- Encoder Control List
; Created by DVD Rebuilder

zastap tym ->
; CCE SP Trial Version -- Encoder Control List

Powinno pomoc

Wiecej na ten temat znajdziesz tutaj

Pozdrawiam!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 14:27   #67
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.07.2003
Posty: 14
przem1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wersja CCE 2.67 , sprawdzę na innej i dam znać. Pierwsze kroki są naj... fajniejsze. Dzięki za podpowiedź.
przem1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 14:37   #68
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez przem1
Wersja CCE 2.67 , sprawdzę na innej i dam znać. Pierwsze kroki są naj... fajniejsze. Dzięki za podpowiedź.
No to sie mylilem. Jesli uzywasz wersji 2.67 to pamietaj ze tutaj bez posrednictwa eclCCE sie nie obejdzie! Musisz uruchomic eclCCE, podac mu sciezke do wlasciwego CCE (w Twoim przypadku do wersji 2.67) a nastepnie w ustawieniach w DVD-Rebuilder: Options -> CCE Options -> CCE SP, tutaj zamyka sie jeden rozdzial, ale to jeszcze nie koniec. W Options -> Setup w okienku "Path to CCE SP (new)" zapodaj wlasnie tego eclCCE i w tym momencie wszystko powinno hulac prawidlowo
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 14:50   #69
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez marcinez_mp
Zmniejszyłem film za pomocą DVD RB i CCE(trial) lecz niestety film zacina się co może być tego przyczyną?
Jakbyś jeszcze powiedział o co Ci dokładnie chodzi z tym zacinaniem to pewnie byłoby nam łatwiej. Zacina się na stacjonarnym odtwarzaczu? Na komputerowym? W tym pierwszym przypadku czas zmienić płytkę dvdrw
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 20:35   #70
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.07.2003
Posty: 14
przem1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez artoor
Podstawa: jesli uzywasz CCE w wersji 2.7xx to eclcce jest niepotrzebne (co wiecej, z ta wlasnie wersja nie dziala!). A zakladam, ze Ty wlasnie 2.7xx uzywasz... mam racje? Jesli tak, to otworz plik REBUILDER.ELC (po wykonaniu fazy "prepare" i wykonaj pewna zamiane, a mianowicie
to ->
; Cinema Craft Encoder SP -- Encoder Control List
; Created by DVD Rebuilder

zastap tym ->
; CCE SP Trial Version -- Encoder Control List

Powinno pomoc

Wiecej na ten temat znajdziesz tutaj

Pozdrawiam!

Przeinstalowałem, zarzuciłem v.2.7, zgodnie z podpowiedzią podmieniłem pliki i druga faza ruszyła. Dzięki za pomoc i polecam się na przyszłość. Pozdrawiam.
przem1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 22:23   #71
Guru
 
Avatar użytkownika punisher
 
Data rejestracji: 14.05.2005
Lokalizacja: Biegun zimna
Posty: 1,251
punisher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Jakbyś jeszcze powiedział o co Ci dokładnie chodzi z tym zacinaniem to pewnie byłoby nam łatwiej. Zacina się na stacjonarnym odtwarzaczu? Na komputerowym? W tym pierwszym przypadku czas zmienić płytkę dvdrw
Przepraszam napisałem ogólnikowo. Zacina się w ten sposób, że staje dzwięk i obraz na chwilę potem rusza, i co chwilę sytuacja sie powtarza. U mnie wszystko działa ok, lecz u znajomych na odtwarzaczach stacjonarnych zacina się.
__________________
Racja jest jak d..., każdy ma swoją
PIONEER 112
punisher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 23:38   #72
Guru
 
Avatar użytkownika punisher
 
Data rejestracji: 14.05.2005
Lokalizacja: Biegun zimna
Posty: 1,251
punisher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A może wpływ na "zacinanie się" filmów ma liczba przebiegów? Czy jest na ten temat jakaś teoria??
__________________
Racja jest jak d..., każdy ma swoją
PIONEER 112
punisher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2005, 07:04   #73
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lightbulb

@marcinez_mp
Ilosc przebiegow ma wplyw wylacznie na jakosc materialu filmowego i w zadnym wypadku nie ma prawa wplywac na to ze film bedzie sie cial. Natomiast z tego co mowisz, ze u Ciebie owa plytka hula bez zarzutu, a u innych nie, osmielam sie myslec ze plytki sa po prostu cienkiej jakosci. A ze Twoj odtwarzacz radzi sobie nawet z takimi, powinienes sie jedynie cieszyc. Ale chyba najwyzszy czas jak to juz ideJ wspomnial, zmienic plytke... i nie tylko DVD-RW, ale DVD-R'y Eksperymentuj na roznych firmach, roznych producentach... tak to juz jest w tej dziedzinie nauki, ze jakies koszty trzeba poniesc

Pozdrawiam!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2005, 10:22   #74
Guru
 
Avatar użytkownika punisher
 
Data rejestracji: 14.05.2005
Lokalizacja: Biegun zimna
Posty: 1,251
punisher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Masz rację płytki są cienkiej jakości, ale gdy nagrywam na nich film zrobiony shrinkiem to nie ma żadnych problemów na innych odtwarzaczach. I to mnie właśnie martwi, super jakość CCE się zacina. A tak nawiasem dlaczego DVD "-"?? Czytałem, że "+" są lepsze??
__________________
Racja jest jak d..., każdy ma swoją
PIONEER 112
punisher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2005, 11:30   #75
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Masz rację płytki są cienkiej jakości, ale gdy nagrywam na nich film zrobiony shrinkiem to nie ma żadnych problemów na innych odtwarzaczach. I to mnie właśnie martwi, super jakość CCE się zacina.
No to dziwne. Wyglada faktycznie ze problem lezy po stronie software, ale o co chodzi Mysle ze to musi byc jakis zbieg okolicznosci, no bo jak inaczej to wytlumaczyc?
Cytat:
A tak nawiasem dlaczego DVD "-"?? Czytałem, że "+" są lepsze??
Ehhh, piszac moja wypowiedz nie mialem na mysli czy to plusy czy minusy, po prostu z rodziny DVD "erow" A jakich uzyjesz - Twoja sprawa. Minusy sa nieznacznie wiekszej pojemnosci, ale na plusach mozna ustawic znacznik bitsettingu... dlatego tez sam preferuje plusy... z reszta moj LiteOn je bardziej lubi
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO