Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.01.2006, 18:48   #121
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Może tak? http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60485
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.01.2006, 23:18   #122
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.11.2005
Posty: 6
JanicQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za ten link, ale ja wracam do drugiego pytania.
Mam taki odtwarzać DVD http://www.sony.pl/view/ShowProduct....ory=DVD+Player

I nie wiem dlaczego, ale nie odtwarza mi jednego z filmów w avi. Przyniosłem ten sam film od kumpla, też w avi i też nie idzie. Pokazuje tylko Data Error na DVD. Może ktoś wie o co chodzi ??

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam - JanicQ
JanicQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 09:57   #123
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A tak na marginesie: Jaki to ma związek z reenkodowaniem menu w CCE?
Po pierwsze przeszukaj forum. Po drugie nie wrzucaj swoich postów jak popadnie.
Pierwsze ostrzeżenie.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 20:17   #124
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Mam pytanie czesciowo zwiazaną z topicem
Jesli zalezy mi na samym filmie, a nie na menu itd. to czy robie to DVD2DVD-R czy DVDRB nie ma znaczenia dla jakosci filmu ? Zauwazylem ze nie pisze sie juz nic o DVD2DVD-R, czy juz ten programik wysiada przy RB ?
i jeszcze jedno: czy jest jakas roznica w CCE 2.5 a nowszych wersjach ?

pozdrawiam
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 10:12   #125
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czyzby nikt nie znal roznic miedzy v. cce, a takze roznic miedzy dvd2dvdr a dvd rb ??
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 13:03   #126
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Roznie sa w sposobie pracy na plikach VOB, rozkaldaniu ich na czesci. Ludzie przesiedli sie na DVD-RB bo nareszcie zauwazyli ze dobrze miec menu w DVD. Poza tym do RB jest kupa programow dodatkowych jak np. RB-OPT potrafiacy zmienic przeplyw bitrate dla konkretnego rozdzialu (np. niski bitrate dla napisow koncowych, kosztem czego ladujemy oszczedzone bity w scene szybkiej walki).
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 18:42   #127
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Za glosem serca i glosem forumowiczow, postanowilem przesiasc sie na DVD-RB
No i zaczely sie dla mnie schody
Mam DVD-RB Pro 1.0.4 i CCE SP 2.70.1.5
Prepare przechodzi, ale wywala mi sie na encode, wertowalem wszystkie tematy na forum, ten juz kilka krotnie i juz zglupialem. pokazuje mi sie komunikat:
item.ecl is not a ECL for CCE SP Works Version.
pozniej wywala mi error encoder ...
domyslam sie ze to wina CCE ale nie mam pojecia jak to obejsc(zmienialem juz wpis w reuilder.ecl)
plz help
pozdrawiam
PS
czy da sie gdzies bezposrednio w rb zmieniac min i max bitrate, czy trzba do tego pluginow ?

Ostatnio zmieniany przez gabor2 : 10.01.2006 o godz. 18:54
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 20:58   #128
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z tego, co pamiętam EclCCE obsługuje wersje trial 2.66/2.67 CCE. Podajesz w konfiguracji RB ścieżkę do CCE, czy Ecl? Wrzuć może screena z konfiguracji, będzie łatwiej.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 21:33   #129
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Reetou ma racje - to dokladnie ten blad. Podales w opcjach sciezke do CCE. Zainstaluj najpierw EclCCE, wlacz je, wskaz mu CCE, zamknij program, po czym wlacz DVD-RB i w opcjach w sekcji gdzie masz wskazac lokalizacje exe od CCE podaj lokalizacje pliku EclCCE.exe!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 23:34   #130
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam CCE SP 2.7 wiec podaje do cce
nie mam wogole eclcce trzeba miec ? <ups>
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 08:41   #131
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Tychy
Posty: 73
turzol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gabor2
mam CCE SP 2.7 wiec podaje do cce
nie mam wogole eclcce trzeba miec ? <ups>
Eclcce nie obsługuje CCE > 2.7.

W DVD-RB podaj ścieżki do CCE SP (new) oraz jako w opcjach zaznacz ptaszka przy CCE SP Trial.
turzol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 10:22   #132
Bywalec
 
Avatar użytkownika dominek
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.
Posty: 35
dominek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez turzol
Eclcce nie obsługuje CCE > 2.7.

W DVD-RB podaj ścieżki do CCE SP (new) oraz jako w opcjach zaznacz ptaszka przy CCE SP Trial.
dokładnie jak napisał @turzol
jeżeli chcesz wiedziec więcej polecam zajrzeć http://forum.doom9.org/showthread.php?t=74356
pozdrawiam
dominek
dominek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 20:24   #133
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
robie to wszystko, ale nadal mam ten sam blad
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2006, 14:29   #134
Bywalec
 
Avatar użytkownika dominek
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.
Posty: 35
dominek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez gabor2
robie to wszystko, ale nadal mam ten sam blad
propozycja:
-odinstaluj program i zainstaluj ponownie bez okienka informującego o instalacji ECL
-w settings -CCE Settings-zaznaczasz CCE SP
- w settings-setup- patch to CCE SP (new) podajesz ścieżke do CCE
i musi działać u mnie tak jest ustawione i fr........
i jeszcze jedno w special settings zaznaczasz "Run Encoder(s) minimized"
pamietaj.że po każdej zmianie ustawień ponownie trzeba wykonać"Prepare" (ja tam robie zawsze to tylko dodatkowe 5 min.)chyba,że posiadasz RB-OPT
__________________
pozdrawiam
dominek
_______________________________________________
"Shadows and dust..."
dominek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2006, 17:06   #135
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.07.2003
Posty: 14
przem1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. I znowu poszukuję pomocy. Przy 50% obróbki filmu po przejściu 1 pass z 8 wyskakuje błąd.File V01001.... shows completed, but no.M2Vfile exists. Aborted. Czy można z tm coś jeszcze zrobić, czy też cały proces powtarzać od nowa. Pozdrawiam.
przem1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO