![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Jakim programem?
Witam wienc chodzi mi oto jakim programem i naj lepiej jeszcze w jaki sposub nagrac plytke dvd z filmem z menu.
Znaczy gownie to chodzi mi oto ze naprzyklad przerabiam film do mpg2 i potem jak wrzucam to do jakiegos programu to on i tak mi jeszcze raz to konwertuje . A ja chce zeby to nagrac odrazu bez konwertowania drugi raz. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no ale zacznijmy od tego w czym ten film na początku jest avi, mpg
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Wienc film jest w rmvb przerabiam go do formatu dvd programem RM Converter no i chce go nagrac na plyte dvd tak aby chodzil w odtwarzaczu stacjonarnym bez ponownego przerabiania i zeby mozna bylo jakies menu wrzucic ale nie wiem czym a raczej znajac moja inteligencje to jak to zrobic.
Bo obojetnie do jakiego programu wrzuce ten przerobiony juz to od nowa on jest konwertowany. A mi sie niechce 2 razy konwertowac ten sam film. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
Niestety bez konwertowania się nie obędzie to raz
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Cytat:
Wykonać menu możesz w programie do authoringu np.: TMPGEnc DVD Autor, opis jest TU . Jeśli wcześniej przerobiłeś film z innego (nie ważne jakiego) formatu do mpeg-2 (DVD) to aby móc nagrać go na DVD jako DVD-Video musi on zostać specjalnie przygotowany przez program do authoringu - tak aby wszystko było zgodne z wcześniej wspomnianym standardem. Jego konwersja polega jedynie na tym, że jest dzielony na pliki o odpowiednich wielkościach, łączony z dźwiękiem i napisami (gdy te są oddzielnie), tworzone są odpowiednie pliki sterujące odtwarzaniem (*.ifo) i dodawane jest menu. Cały proces trwa dużo szybciej niż zamiana z innego formatu i jest niezbędny, jeśli chcesz, aby wszystko dobrze działało. Jedyny program, który teraz przychodzi mi do głowy, a jaki w pewnym stopniu automatyzuje proces tworzenia kompilacji DVD, gdyż nie są tworzone pliki *.mpg tylko od razu *.vob i cała reszta potrzebnych plików to Winavi Video Converter. Nie ma on jednak możliwości zrobienia menu, a i jakość uzyskiwanych filmów jest słaba. Jedyny jego atut to niezwykła szybkość działania. Podsumowując, proces authoringu Cię nie ominie, ale nie trwa on specjalnie długo, dlatego nie ma się co martwić. pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Naprawde wielkie dzienki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
A mam jeszcze takie pytanko czy w programie Roxio Easy Media Creator 7,5 da sie konwertowac odrazu z rm lub rmvb bo podoba mi sie jak ten program dziala nic nie trzeba wsumie ustawiac dziala doisc szybko a jakosc koncowa jest naprawde niezla.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
z rmvb do dvd przerobisz szybko i bezboleśnie WINAVI, niestety nie bedzie tam menu, napisy mozesz wkleic ffdshow, programik prosty jak drut, wiec na pewno sobie poradzisz, jeśli nie to pisz odpowiem na kazde pytanie związane z WinAvi+ffdshow.
Używam 1. Laptop - IBM T41p, Pentium M 1400, 1GB RAM, Radeon 7500, Seagate 5400.3 2. Blaszak: INTEL CORE 2 DUO E8500 3,16GHZ, GIGABYTE GA-P35-DS4, PCX EVGA 8800GTX 768/384 1,8GHZ, PATRIOT DDR2 2*2GB 800 LLK CL4, SEAGATE 500GB 32MB SATA ST3500320AS, LG GH-20LS10 SATA BLACK LIGHTSCRIBE, SHARKOON REBEL 9 VALUE BLACK B/Z, MODECOM VOLCANO 750W, MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION PL 64BIT OEM, NEC LCD20WGX2 PRO SILVER/BLACK MONITOR LCD 20 -------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
dzienki jeszcze raz ale ja jakos niemam przekonania do tego winavi przerabialem juz tym fiilmy z roznych formatow i zawsze nie wygladalo to zbyd dobrze zawsze jakies mordy wyduzone albo cos dziwnego sie przydazalo.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() tutaj na forum jest pełno instrukcji co do CCE, więc jeśli masz czas i ochote to wyszukiwajką napewno znajdziesz. PS. może miałeś starą wersje tego winavi? ja używam obecnie 6.3 i chodzi jak złoto.
Używam 1. Laptop - IBM T41p, Pentium M 1400, 1GB RAM, Radeon 7500, Seagate 5400.3 2. Blaszak: INTEL CORE 2 DUO E8500 3,16GHZ, GIGABYTE GA-P35-DS4, PCX EVGA 8800GTX 768/384 1,8GHZ, PATRIOT DDR2 2*2GB 800 LLK CL4, SEAGATE 500GB 32MB SATA ST3500320AS, LG GH-20LS10 SATA BLACK LIGHTSCRIBE, SHARKOON REBEL 9 VALUE BLACK B/Z, MODECOM VOLCANO 750W, MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION PL 64BIT OEM, NEC LCD20WGX2 PRO SILVER/BLACK MONITOR LCD 20 -------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|