Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.03.2006, 12:05   #1
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika matdb
 
Data rejestracji: 09.03.2006
Posty: 152
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ripowanie bez irytujących ostrzeżeń i reklam?

Chciałbym się dowiedzieć jak NAJSZYBSZYM sposobem przegrać np. film z DVD na dysk twardy oczywiście z usunięciem wszystkich zabezpieczeń (to potrafię, wiem że do tego np. służy DVDDescripter), ale tak aby USUNĄĆ jeszcze
1. czarny ekran z napisem na czerwono, o legalności kopi itd.
2. reklamy firmy produkującej płytkę itd.

TAK ABY, przy wczytaniu np. w programie WinDVD materiał z dysku, odtwarzało mi się odrazu MENU GŁÓWNE, (właśnie bez tych wkurzających i opóźniających uruchomienie ostrzeżeń i reklam).

Czy ktoś wie jak to zrobić? Jaki program to robi?
Czy konieczna jest ingerencja w program sterujący materiałem wideo PGC (a tak a propo ten program znajduje się w pliku VTS_TS.IFO?, czy też w jakiś jeszcze innym gdy jest kilka PGC?).

Pozd. all
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.03.2006, 12:09   #2
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,119
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
clonedvd + anydvd + vobblanker
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2006, 19:19   #3
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika matdb
 
Data rejestracji: 09.03.2006
Posty: 152
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777
clonedvd + anydvd + vobblanker
anydvd - to w czasie rzeczywistym usuwa to, ale pozniej jak masz material na dysku to on "nie dziala" bo interesuje sie tylko tym co jest w napędach fizycznych badz wirtualnych.

vobblanker - tam jest muuuultum opcji i nie wiem za bardzo jak to używać, może pmorzesz?

na przyszlosc prosze o mniej lakoniczne odpowiedzi

Czy to jest najprostrsza metoda? te 3 programy?

Puzdro!
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2006, 20:35   #4
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,213
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Witam

Wyjątkowo prostą i prawie zawsze skuteczną metodę znajdziesz TU, potrzebny jedynie darmowy ifoedit.

pozdrawiam
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2006, 18:41   #5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika matdb
 
Data rejestracji: 09.03.2006
Posty: 152
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok dzieki, sprawdze czy to działa!
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 12:25   #6
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika matdb
 
Data rejestracji: 09.03.2006
Posty: 152
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki Arepo za linka. Przy czym dlaje jest problem, bo dzięki ifoedit można usunać reklamy tylko takie które pojawiają się tuż po włączeniu odtwarzania płytki... a czasami jest tak, że ostrzeżenia i reklamy są po włączeniu odtwarzania filmu głównego z menu.... i wtedy jak ich się pozbyc? Podobno jest do tego program DVDReMark- ale jak dzięki niemu usunąć te reklamy?

kurcze szukam i szukam linka do tego programu (strony domowej) i nie mogę znaleźć... jak ktoś znajdzie, prosze o podzielenie się nim.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 05.04.2006 o godz. 17:50
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 13:05   #7
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Posty: 148
andreg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"DvdReMaKe"-zwie się program.
andreg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 18:12   #8
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika matdb
 
Data rejestracji: 09.03.2006
Posty: 152
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak tak, sorki za literówkę, link już mam..... teraz tylko będę musiał go jeszcze nauczyć się obsługiwać, może jakieś wskazówki?
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 18:39   #9
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,213
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Proponuję rozpocząć czytanie od TEGO.

pozdrawiam
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 19:54   #10
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Takie działanie z DVDRemake ma swoje wady. Otóż wycinana opcją hide block np. reklama zastępowana jest pustym blokiem, który nadal jest odtwarzany (3-5 sek.)
Wyobraźmy sobie płytkę, a często się to zdarza, z której po uruchomieniu odtwarzania leci reklamówka studia, potem 2 warningi, później jakieś 2 inne zapowiedzi/reklamy - razem 5 'kawałków'. Po potraktowaniu ich Remake'm reklam, owszem, nie ma, ale przez ok 15 sekund oglądamy sobie czarny ekran...
Co więcej, spotkałem się z odtwarzaczami, które w takich sytuacjach zgłaszały błąd wyświetlania.

Dlatego można ukryć te bloki, żeby zmiejszyć objętość płytki o zbędne elementy przed właściwą rekompresją, ale też i pominąć ich wyświetlanie przez odpowiednią modyfikację komend sterujących.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2006, 01:01   #11
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,213
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ostatecznie można zawsze skorzystać z opcji Re-author w DVD Shrink-u i wyciąć co trzeba .

pozdrawiam
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2006, 10:21   #12
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika matdb
 
Data rejestracji: 09.03.2006
Posty: 152
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak ale wtedy zapomnij o oryginalnym menu....
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2006, 10:45   #13
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,213
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Napisałem "ostatecznie" gdyż tak drastyczne działanie w rzeczywistości prawie nigdy nie jest potrzebne. Metoda, do której link podałem wcześniej jest wyjątkowo skuteczna, jeśli nie działa można użyć DVDRemake-a, a gdy tam coś nie będzie OK (np.: z powodów, o których pisał Reetou) to wtedy jest jeszcze Shrink, ale w efekcie bez menu, które można wtedy zrobić sobie samemu .

pozdrawiam
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2006, 13:40   #14
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie demonizujmy ...

http://www.nrg.to/robs/guides/shrink_menu/index.htm
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2006, 14:21   #15
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,213
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Nie demonizujmy ...
Dobre, dobre . Nawet widziałem ten poradnik kiedyś, ale nie próbowałem. Udało mi za to podłożyć menu po reauthoringu TYM sposobem, chociaż coś nie działało prawidłowo z tego co pamiętam. No i nic wtedy nie wycinałem z głównego materiału.

Prawdę mówiąc mam duże obawy, iż po wykonaniu operacji wycinania, będą kłopoty z prawidłowym działaniem menu, przede wszystkim przy wyborze konkretnych rozdziałów, ale mogę się mylić, jak już pisałem - nie sprawdzałem.

Ok, więc załóżmy, że jak się chce to można, ale miał być tu podany najszybszy ze sposobów, a ten na pewno taki nie jest .

pozdrawiam
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO