![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
![]()
tak jak w temaci potrzebuje tak mam film w pliku rmvb i jak sie dowiedziałem mozna go odtworzyc tylko w Rleal Player czy jakos tak a w tym programie nie mozna odtworzyc napisów !!
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Napisy mozna dorzucic odtwarzajac plik w jakimkolwiek innym playerze (Vplayer, Subedit...). Warunkiem sa zainstalowane kodeki Real Alternative, najnowsze.
![]() |
#3 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
pozdro
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Soryy to nie Real player mi sie odtwarza tylko Media Player Classic !! to wiec jak to zrobic napiszcie instrukcje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2004
![]() |
Na torrent.org.pl jest wszystko, szukaj w zakładce filmy rmvb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.05.2005
![]() |
Jaki program przerabia rmvb na avi lub inny program??
Mam problem. Sciagnalem sobie wszystkie 3 czesci matrixa w formacie rmvb i nie wiem jak moge przerobic go na avi lub inny format zeby potem mogl zrobic z niego dvd i nagrac zeby sovbie obejrzec w kinmie domowym
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
WinAvi Video Converter Ci pomoże. Przerobi bezpośrednio z rmvb na DVD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdzalem w tym programie ale nie ma zeby przerobic z rmvb na dvd ani na inny format
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Prosze O Pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2005
![]() |
killerek sprawdź dobrze, można.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
ten co ja mam to przerabia z WMV na jakies RM, VOB na RM, MPEG na RM i potym wyrazie sa 3 kropki ;] ...i dalej sa opcje z avi na dvd, vcd i mpeg i z tych formatow na avi, i avi vob i mpeg na WMV, ale nigdzie nie ma RMVB na DVD
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2004
![]() |
1. Instalujemy codeki Allin1 Codec Pack i Real Alternative oraz program WinAvi
linki : Allin1codec http://www.gamecenter.cz:8888/filece...026_allin1.exe Real Alternative http://dl.codecpack.nl/r/realalt132.exe Winavi http://www.winavi.com/WinAVI_Video_Converter.exe 2. Konfigurujemy filtr g400 aby wymusić wyświetlanie napisów w filmie oraz proporcje obrazu : - opce Dispaly/tv ustawiamy na 4:3 -opcje Load filter ustawiamy na Force . Uwaga ! Plik filmu oraz napisy muszą mieć tą samą nazwę. 3. Przystępujemy do konwersji : - Uruchamiamy WinAvi i wybieramy ikone dvd. - wybieramy interesujący nas plik filmowy ( nie ma znaczenia czy to mpeg ,avi czy rmvb ) - wybieramy lub wpisujemy ścieżke gdzie ma zapisać program pliki końcowe - wybieramy profil dvd i przechodzimy do opcji Advanced - nas interesuje tylko zakładka dvd Opcja Quality zawsze na Highest Opcja Spilt the output file musi być zaznaczona aby spełnić normy dvd oraz size na wartość 1000 Opcja Set Chapter Leght może być ustawiona domyślnie czyli zaznaczona i wartość np.150 sekund . Opcja Target Format ustawia się na Pal Opcja Aspekt ratio na Auto ponieważ ją wymusi filtr G400. Opcja Preference na By Quality . Opcja Audio Bitrate na co najmniej 192000 . Opcja Enabled DirectAC3 zaznaczona pozwoli na pezrobienie stereo na Ac3 . Zostaje tylko wcisnąć OK i jeszcze raz OK i poczekać na zakończenie konwersji. Ostatnio zmieniany przez coby6 : 04.05.2005 o godz. 17:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
a na vcd jak ustawic? mam malutki problem z polskimi znakami nie chce ich obslugiwac
![]() ![]() i jak to sie robi? " 2. Konfigurujemy filtr g400 aby wymusić wyświetlanie napisów ..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2004
![]() |
Cytat:
Czyli wybierasz Start => Programy => Codec Pack => Nastaveni DivXG400 Druga zakładka Subtitles opcja Font i na dole zmieniasz w opcji skrypt na Eropa Zachodnia . Co do ustawień vcd robisz to samo co z dvd tylko w Advanced w drugiej zakładce wybierasz Pal i w zależności od długości filmu do 80 min wybierasz 798 MB powyżej dzielisz na mniejsze części np. co 600 MB. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|