![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.05.2005
![]() |
Edycja w PGCEdit, domyślne napisy
cześć
chciałbym ustawić domyślne napisy jako polskie, z tymże jeśli uzytkownik wybierze inne w menu to zeby były to te napisy a nie polskie ![]() rozumiem ze mam dodac komende o zmianie napisów na poczatku komend menu tylko w jakis sposób zrobić zeby ta komenda odnosiła sie do Title 1 ?nie wiem czy jasno to napisałem
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie całkiem... Większość menu w filmach jest tak zrobiona, że wybranie napisów w menu subtitles powoduje powrót do głównego menu. Jeżeli dostawisz tam instrukcję wymuszającą polskie napisy, to ścieżka którą ustawiłeś zostanie ponownie zmieniona na polską - czyli niezgodnie z twoim założeniem.
Zrób tak: w PGCEdit uruchom tryb trace mode, ustaw breakpoint na SPRM 2 (odpowiada za napisy) i uruchom śledzenie. Jak zostanie znaleziona zmiana tego rejestru, to zmień wartość tam wpisywaną na numer polskich napisów. Jeśli do SPRM 2 nie jest wpisywana konkretna wartość tylko wartość jakiegoś rejestru GPRM, to ustaw breakpointa na ten rejestr, puść śledzenie od początku, a po znalezieniu - podstaw do niego wartość odpowiedniej ścieżki. Trochę to zagmatwane, ale tylko z opisu - spróbuj.Powodzenia. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.05.2005
![]() |
zrzuciłem film i próbuje
ustawiłem breakpoint na SPRM2, jak się włacza sledzenie chodzi o RUN ?? Bawie się przy filmie "Diamentowa Afera" pierwszy raz trafiłem na taki zamotany film. Zawsze bez problemu wyrzucałem reklamy i inne badziewie w PGCEdit, w tym filmie po wybraniu Start Movie jest krótki filmik reklama Dolby Digital jak go wywalam, i w trace mode przegladam co jest po wcisniecu Start Movie wywala bład "Target not found"
|
|
|
|
![]() |
|
|