![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 13.11.2003
![]() |
Podgłośnienie ścieżki audio w DVD-Video
Witam
![]() Posiadam płyte DVD-Video którą chciałbym nagrać jeszcze raz ale z głośniej nagraną ściężką audio. Jest to koncert, a dokładniej plik *.avi przerobiony za pomocą NeroVision Express 3 na DVD-Video. Niestety usunołem już plik avi a chodzi mi o podłośnienie muzyki w tym teledysku i nagranie tego jeszcze raz na DVD-Video (plik avi łatwo podgłośnić w np virtualdub) Czy jest konieczne ponowne kompresowanie tego do divx (avi) i obrabianie w np virtualdub (zwiększenie volume) Czy jest jakiś szybszy sposób Jakim programem i jak to zrobić Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vobeditem mo***380;esz roz***322;o***380;y***263; DVD na strumienie (wideo i audio)...
Po***322;***261;czysz je ponownie (po znormalizowaniu audio) w ifoEdit - opcja Author new DVD. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
Skopiowałem zawartość DVD-Video na dysk i mam prośbe do @Reetou jaki plik mam otworzyć vobeditem
Ten: VIDEO_TS.VOB i potem każdy z vobów pokolei?? i jaka opcja w vobedicie pozwala na rozłożenie DVD na video i audio Mam Vobedita v.0.6 i nie umie znaleźć tej opcjia![]() znalazłęm opcja "demux all audio stream" chyba o tą opjce chodziło ale teraz pytanie jakim programem podgłośnić plik *.ac3 który teraz otrzymałem
Ostatnio zmieniany przez Reetou : 06.10.2006 o godz. 19:05 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Vobedit wczytujesz pierwszego Vob'a z filmem (tego .99GB) - reszta wczytana jest automatycznie.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
(normalizowanie i jakiś equalizer by sie przydał jeszcze) Szukam też programu który przekonwertuje ewentualnie dzwięk z ac3 do wav
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
1. Jeśli masz ścieżkę 5.1 to AC3Machine, zobacz TU. 2. Jeśli 2.0 to lepszym rozwiązaniem jest : - zamiana dźwięku *.ac3 na *.wav programem HeadAC3he - normalizacja w pierwszym lepszym edytorze audio np.: Adobe Audition - zamiana dźwięku *.wav na *.ac3 2.0 programem ffmpeggui Teoretycznie wszystko można zrobić w AC3Machine, ale ja mam bardzo ograniczone zaufanie do tego programu, nie jeden raz jakość jego działania pozostawiała wiele do życzenia. Choć akurat normalizacja może się udać .pozdrawiam ps. temat wałkowany milion razy, następnym razem użyj wyszukiwarki forum
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.03.2006
![]() |
Przekonwertuj na wav i znormalizuja w foobarze... (musisz miec odpowiednia wtyczke). Ta normalizacja nie pogarsza jakosci dziwieku, bo jest to tylko r***243;wnoleg***322;e podniesienie amplitudy do g***243;ry o kila rzedow....
|
|
|
|
![]() |
|
|