Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.07.2005, 22:18   #1
madmans1
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.02.2005
madmans1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poprawienie gotowego DVD

Koledzy POMOCY!!!. Kolega przyniósł mi swoje wesele na DVD. Jest kompletnie skopane przez jakiegoś pseudofachowca. Jak i na co przekonwertować voby żebym pod pinnacle studio mógł to porządnie obrobić. Oczywiście najlepiej bez starty na jakości. A jeżeli się nie da w tą stronę to czy jest jakiś soft żeby poprawić menu. Facet wstawił jakiś niebieski ekran z tabelką w której jest tylko jedna pozycja. Wygląda tandetnie. Nerovission ma o wiele ładniejsze menu w standardzie. Proszę pomóżcie.

P.S Szukałem na forum (może niezbyt dokładnie bo około godziny) i nic w tym temacie nie znalazłem.
madmans1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.07.2005, 00:50   #2
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Z poprawieniem menu nie powinno być większego problemu. Wyciągnij sobie z tego DVD plik video i audio np.: za pomocą vobedita, patrz tu : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...=vobedit+demux

następnie wykonaj ponowny authoring wykonując ładne menu

polecam program TMPGEnc DVD Author 1.5 (opis - http://www.cdrinfo.pl/artykuly/tda1.5/)

to tyle

pozdrawiam
Stary 03.07.2005, 01:00   #3
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeśli chcesz tylko podocinać ujęcia, to opcja Re-author w programie DVDShrink załatwi sprawę (bez konwersji, bez utraty jakości).
Nowe menu (jak i przycinanie klipów) możesz zrobić w programie TMPGEnc DVD Author.
Opis modyfikacji menu znajdziesz TU.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2005, 01:21   #4
madmans1
Nowy na forum

Dzięki za pomoc. Można powiedzieć że z menu sobie pofradziłem bo już zrobiłem TMPGEnc DVD Author 1.6 tylko chy a nie mam w nim opcji podstawienia dźwięku pod to menu a na tym też by mi zależało. Co do edycji wideo to zależałoby mi nie na samym przycinaniu ale na wstawieniu paru efektów w pinnacle studio. Jak mi już koledy pomagacie to może coś jeszce wymyślicie. Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam
Stary 03.07.2005, 22:27   #5
madmans1
Nowy na forum

Koledzy. Potrzebuję jeszcze porady jak w jednym pliku vob wykasować audio i podłożyć inne.Rozłożyłem vob na audio i video vobedit ale nigdzie nie mogę znaleść dvd maestro żeby to połączyć. Proszęo wskazówki jak to najprościej zrobić. Pozdrawiam
Stary 04.07.2005, 02:12   #6
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Program Ifoedit i opcja Author new DVD
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2005, 10:13   #7
Łukasz_R
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.07.2005
Łukasz_R w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez madmans1
Można powiedzieć że z menu sobie pofradziłem bo już zrobiłem TMPGEnc DVD Author 1.6 tylko chy a nie mam w nim opcji podstawienia dźwięku pod to menu a na tym też by mi zależało.
Poszukasz a znajdziesz ) A jest z tego co mi wiadomo.
(create menu / specify background image)
Łukasz_R jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2005, 09:23   #8
madmans1
Nowy na forum

Witam

Dzięki za oświecenie. Ja chyba byłem ślepy i tej opcji nie znalazłem. Wszystko robi to co chciałęm. Jest OK. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Stary 07.07.2005, 00:06   #9
madmans1
Nowy na forum

re

Koledzy jeszcze jedna prośba. Chcę spowolnić około 4minut materiału wideo tak aby zajmowało powiedzmy 6minut i dopiero wtedy nałożyć audia. Czy da się coś takiego spłodzić i jak. Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam
Stary 07.07.2005, 08:34   #10
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez madmans1
Koledzy jeszcze jedna prośba. Chcę spowolnić około 4minut materiału wideo tak aby zajmowało powiedzmy 6minut i dopiero wtedy nałożyć audia. Czy da się coś takiego spłodzić i jak. Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam
Da się w Adobe Premiere - zaznaczasz interesujący Cię fragment, dajesz czas trwania 150% i już masz z 4min --> 6min. Nie chcę Cię zniechęcać, ale zwalnianie materiału video zawsze wygląda kiepsko, nawet jakbyś dysponował oryginalnym nagraniem DV... Takie zwolnienie zwyczajnie przestaje być płynne, program nie wytworzy Ci klatek pośrednich - podkopiuje te co są i je wcale nie cudownie rozmnoży...
Ja bym tam się w zwalnianie nie bawił, ale jak chcesz to popróbuj...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: