![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2005
![]() |
Podmianka napisów w DVD
Problem jest taki:
Mam film na DVD, angielska wersja językowa + napisy po hiszpańsku (Mortal Kombat). Chciałbym wyrzucić te napisy i zamienić je na polskie napisy, które mam w formacie .txt Co powinienem zribić?? Z góry dziękuje za pomoc PS. chodzi mi jedynie o konwersję *.txt na napisy dla DVD (nie znam formatu) i podmanę pliku textowego |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A o jednej z metod dokładania napisów do DVD możesz poczytać TU |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Kurde lipa. Po co mi konwertować film z DVD do avi i później odwrotnie? Lepiej by było gdyby film został w niezmienionej formie tylko wyświetlane pliki inne (czyli zastąpione napisy hiszpańskie polskimi)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
a jeszcze inaczej! Gdybym miał same pliki tekstowe z oryginalnej DVD to jakoś by sie dało zastąpić te napisy? Pytam bo może ma ktoś film w domu więc mógłby podesłać same napisy!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
a kto ci kaze konwertowac ??
- trzeba tylko zdemuxowac caly DVD do audio i video (oddzielnie) - pozniej dopasowac napisy *.txt i przerobic je na jakis zjadliwy format dla programu w ktorym czynil bedziesz authoring - wrzucic audio i video i napisy do programu i poczekac az dokona sie authoring i masz godtowy material do wypalenia na dvd+/-r ja korzystam z poradnika cobry www.cobraverde.net i maestrodvd |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
No. Nareszcie coś konkretnego. Teraz bedze problem z dopasowaniem tego wszystkiego bo niby ten DVD na 4 pliki 1GB jest podzielony. Więc mam do każdego pliku odzielnie napisy dopasowywać?? Toż to kupe czasu zajmie a ja chciałem ten film koledze na urodzinki sprezentować (bo nigdzie oryginała w sklepie już nie moge znaleźć).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Demuksując DVD (np. Vobedit) uzyskasz jeden duży plik wideo i jeden plik audio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
a czy po demuksacji nie strace podziału na sceny, bonusy, itd?
A tera z innej beczki. gdzie znajde programa "maestrodvd"?? jakoś nie mogę dorwać downloada tylko tutoriale... Ostatnio zmieniany przez skwarek : 22.10.2005 o godz. 12:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Położenia rozdziałów możesz wyeksportować np. w ifoEdit, bądź skorzystać z programu ChapterXtractor. Pliki po dodaniu napisów możesz wkleić w starą strukturę - w ten sposób zachowasz menu i dodatki. Jak chcesz to zrobić, to skorzystaj może z DIF4U i metody Big3 ze Scenaidem - odbuduje ci całą strukturę. Metoda opisana jest na Doom9.
MaestroDVD jest programem komercyjnym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
To teraz załamka!
Mianowicie. Deamuxując film z 1:41H robi mi sie prwawie 3h i żeby smieszniej było to jeszcze nie działa taki plik (konwersja Vob'a na m2v programikiem VobEdit06, może jakiś felerny jest?) Jest inny programik do do jej operacji? Bo jeszcze muszę wywalić hiszpańskie Audio i subtitles. Naprwade coraz mniej sił mam już do tego filmu. A miało być tak pięknie... Z góry dzięki za info! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|