Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2006, 17:57   #1
rocher
joanna
 
Avatar użytkownika rocher
 
Data rejestracji: 22.08.2005
Lokalizacja: Toruń
Posty: 385
rocher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry skokowa .... jakość cyfrowa

Ludzie ustawcie sie pod moim oknem ustawi to może uda mu się złapać kamere i kompa, którymi zaraz bede rzucac.....

Jestem tak wściekła, ze trudno to opisać.

Zgrywam po raz enty film z kamery, zgrywam pinnaclem w jakości dv, a zgrany materiał masakra, ma jakies poziome paski, przycina sie strasznie...

W 4 minutach zgranego materialu pinnacle zgubił 1500 klatek, to chyba tak nie powinno być??

Nie wiem czemu ludzie tak zachwycaja cie cyfrówkami, ja coraz bardziej sie do nich zniechęcam...
rocher jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2006, 18:00   #2
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może zrób Defragmentację dysku, a DMA dysku jest ustawione?
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik


Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 05.01.2006 o godz. 18:07
PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:03   #3
rocher
joanna
 
Avatar użytkownika rocher
 
Data rejestracji: 22.08.2005
Lokalizacja: Toruń
Posty: 385
rocher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
Może zrób Defragmentację dysku, a DMA dysku jest ustawione?

A cóż to takiego jest?, bo "DMA dysku" to nic mi nie mówi...
rocher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:05   #4
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A jaka kamera/komp? Bo do Torunia trochę daleko mam

Zgrywaj ScenalyzeremLive! IMO Najlepszy programik do tego. Plus oczywiście to, o czy pisał Piotr - defragmentacja.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:09   #5
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rocher
A cóż to takiego jest?, bo "DMA dysku" to nic mi nie mówi...
Patrz screeny w poscie nr 2
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:22   #6
rocher
joanna
 
Avatar użytkownika rocher
 
Data rejestracji: 22.08.2005
Lokalizacja: Toruń
Posty: 385
rocher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to sprawdziłam i owe DMA mam włączone. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w podstawowym kanale IDE biezacy tryb transferu jest taki: ultra DMA tryb 5, a w pomocniczym ultra DMA tryb 2.

A czy panowie mogą mi jakoś prosto wytłumaczyć co to mojego problemu ma defragmentacja? Bo chciałabym chociaż trochę zrozumieć co i po co robie
rocher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:26   #7
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rocher
No to sprawdziłam i owe DMA mam włączone. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w podstawowym kanale IDE biezacy tryb transferu jest taki: ultra DMA tryb 5, a w pomocniczym ultra DMA tryb 2.

A czy panowie mogą mi jakoś prosto wytłumaczyć co to mojego problemu ma defragmentacja? Bo chciałabym chociaż trochę zrozumieć co i po co robie
Jak się dużo korzysta z dysku np: (filmy DV/AVI, DVD itp) przeróbki, kopiowanie dużych ilości danych, wtedy pliki na dysku są pofragmentowane, co oznacza wolniejszy dostęp do aplikacji i wydajność systemu spada, te objawy które podałaś mogą być przyczyną braku defragmentacji w ostatnim czasie

EDIT: Ja robię defragmentację raz w tygodniu.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik


Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 05.01.2006 o godz. 18:29
PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:29   #8
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Głupie pytanie - zgrywasz to przez FireWire czy jak?

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:35   #9
rocher
joanna
 
Avatar użytkownika rocher
 
Data rejestracji: 22.08.2005
Lokalizacja: Toruń
Posty: 385
rocher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez 1stwasp
Głupie pytanie - zgrywasz to przez FireWire czy jak?

Pozdrawiam!
SONY DCR HC17E ->fire wire->jakość dv -> HDD (AMD Athlon 2GB, ram 1GB, Radeon 9000, głowna MSIKT4AV) tak dla ścisłości,
rocher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 18:53   #10
Szafran
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.06.2002
Posty: 64
Szafran w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie wiem jak wam ale mnie sie wydaje ze przez FW to raczej defragmentacja nie powinna miec nic do rzeczy
__________________
Pozdrawiam
Szafran
Szafran jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 20:11   #11
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a windows to XP? czy coś innego?
Ten kontroler FireWire to jest na płycie czy kupiony osobno? Na jakim chipsecie - najlepiej jak NEC i/lub Texas Instruments - inne, szczególnie no name = problemy.
Masz możliwość spróbowania na inym kompie czy działa - wykluczysz uszkodzenie kamery, a przez to i zweryfikujesz czy komp się wyrabia.
Jak wiele miejsca masz na HDD i jaki jest stopień fragmentacji - choć żeby tak się działo to pewnie musiałaby być fragmentacja dobiegająca 100 %

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 20:36   #12
rocher
joanna
 
Avatar użytkownika rocher
 
Data rejestracji: 22.08.2005
Lokalizacja: Toruń
Posty: 385
rocher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Windows XP z SP2, na partycji, na którą zgrywam jest 50 Gb wolnego miejsca
FireWire dokupiony osobno, płyta główna na chipsecie VIA KT400A.

Co do sprawdzenia na innym kompie, to tymczasowo nie mam, za jakieś 2 tygodnie bede miała. Fragmentacja - czy tutaj istotny jest stopien fragmentacji partycji na którą zgrywam, czy całego dysku?
Partycja na którą zgrywam ma 0% fragmentacji (całkowitej i plików), druga partycja z danymi: fragmentacja całkowita 8%, plików 17%, partycja z systemem: fragmentacja całkowita 19%, plików 39%
rocher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 20:44   #13
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to powinno działać aż miło...

Nie upieram się przy tym ale stawiam na niedogadywanie się kontrolera firewire z płytą główną - zobacz czy może nie ma jakiegoś uaktualnienia BIOSu dla tej płyty.
Zobacz jeszcze na chipset na kontrolerze FW czy jest tak jak pisałem NEC i/lub TI.

Zawsze możesz spróbować zgrać w ten sposób:

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/premiere1/

To działa zawsze w 100% - no chyba, że coś jest uszkodzone...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 23:28   #14
ikar39
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
vhs

powiedzcie panowie co to może być nie odziś zgrywam filmy i robie na dvd stacjonarne ale ostatio zgrałem materiał vhs na kopie rewelacja obraz ok ale przy wypalaniu płyty dvd mam taką sytuacje obraz jest ok ale przy ruchu kamery operatora w filmie czyli jak rusza kamerą w bok to skacze mi obraz co to moze być przy zgrywaniu dv nigdy tego nie miałem pomóżcie bo to moje wesele i chciałem zrobić na płytce a chciałem dodać ze na dvd w kopie niema takich błedów

Ostatnio zmieniany przez ikar39 : 05.01.2006 o godz. 23:31
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 23:52   #15
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A nie zamieniłeś czasami półpól obrazu przy kodowaniu albo nie przekodowałeś przez przypadek materiału interlaced jako progressive??

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.