Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.03.2004, 00:28   #1
martin122
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.02.2004
martin122 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SonicMyDVD

co sądzicie o programie SOnicMyDVD któy jest razem z nagrywarkami LiteOn
martin122 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.03.2004, 01:00   #2
t_e_l
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.11.2003
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tam wole stare poczciwe Nero, lub WinOnCD 6
t_e_l jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2004, 01:00   #3
THX
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.03.2004
THX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
powieś płytkę jako antyradar w aucie Nawet tego nie uruchamiałem. Mój kolega dla próby odpalił, okazalo się do tego, że to jest demo. Trochę nie tak, jesli kupuje się pudełkowe wersje napędu...Sam jestem nowiutki w temacie zapisu, po kilku eksperymentach zostałem przy 1. DVD Fab, 2. DCS-DVD Copy Suite dla kompresji z DVD9 do DVD5, 3. CloneDVD dla palenia folderów tworzonych na dysku przez DCS ( aby np. zgrac na płytę później ), 4. DVDIdle dla oszczędzania napędu, 5. DVD Cloner wciąż do testów, 6. Cyberlink Power Producer2 do authoringu, no i 6. Nero ShowTime do odtwarzania. Moim zdaniem jest znacznie lepszy od Power DVD 5 w jakiejkolwiek jego wersji deluxe czy gold....I jak na razie jestem zadowolony z efektów...tylko dwie płyty poleciały do śmietnika Kompresja jakichś 7 GB z kawałkiem do 4,3 z wypaleniem zajmuje mi około 2,5 godziny. P4 2 Ghz. 768 RAM
THX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2004, 01:02   #4
THX
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.03.2004
THX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no i zapomnialem o Nero w wersjach 6
THX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 11:59   #5
stefe
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2002
stefe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niedawno kupilem Liteonka i dostalem z nim wlasnie SonicMyDVD... z tego co zdazylem zauwazyc i pobawic sie tym oprogramowaniem to jest to kombajn kilku programow... odpowiednik nero to jest swietny program RecordNow DX w przypadku nagrywania CDR mozna zapisywac pliki o dlugosci nazw powyzej 212 znakow. nagralem nim troche plytek, program nie sprawial zadnych problemow.. chociaz jak ktos jest bardzo przywiazany do nero to moze chwile zastanawiac sie nad obsluga.

w pakieciku dostepny jest tez program do robienia albumow video i z fotkami w formacie DVD i VCD... osobiscie narazie przetestowalem opcje albumu DVD z fotkami... wyszlo to bardzo fajnie, mozna dodac animowane menu, posegregoewac fotki w katalogach.

Dostepny jest tez jakis edytor video, ktorym sie jeszcze nie bawilem... i program do robienia backupu systemu/danych... nie bawilem sie nim, bo nie mam stacji dyskietek, a wymagana jest to zrobienia dyskietek startowych :-)

ogolnie mowiac programy sprawiaja dobre wrazenie... program do albumow nie sprawi problemu uzytkownikom mniej zorientowanym, bo dziala na prostym kreatorze... program do wypalania muzy i danych na DVDR i CDR, tez jest prosty w obsludze.

i nie sa to zadne demo wersje.

Ostatnio zmieniany przez stefe : 26.03.2004 o godz. 12:02
stefe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 14:22   #6
Brenda
Bywalec

Data rejestracji: 07.11.2003
Brenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
THX: "Mój kolega dla próby odpalił, okazalo się do tego, że to jest demo." Nie powinno być w żadnym wypadku. A jeżeli jest, to trzeba zmusić sprzedawcę do dostarczenia w pełni funkcjonalnej wersji. Co do tego, czy MyDVD jest coś warte - to już inna sprawa. Mnie się nie spodobał ani jeden program z pakietu, bo to kombajn do wszystkiego, który decyduje sam. A ja wolę świadomie ustawić parametry. Natomiast na płytce jest RecordNow DX, i jest to zupełnie dobry program. Używam go częściej niż Nero (mieszkają na tym samym dysku i się nie kłócą), bo wypalał DVD+R z lepszym skutkiem, niż Nero we wczesnych wersjach 6.x.x.x. Jednocześnie trzeba przyznać, że jest mniej intuicyjny niż Nero (a właściwie wcale nie jest), i ma znacznie mniej opcji.

Brenda
Brenda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 14:27   #7
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
MyDVD delax 5

to bardzo dobry program (167mb) ale delax

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:54
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 16:09   #8
stefe
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2002
stefe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Brenda
Natomiast na płytce jest RecordNow DX, [...] Jednocześnie trzeba przyznać, że jest mniej intuicyjny niż Nero (a właściwie wcale nie jest), i ma znacznie mniej opcji.Brenda
no to juz chyba zelezy kto ma jaka intuicje ;-) , a co do opcji moim zdaniem ma ich sporo (moze nawet wiecej niz nero), troche inaczej to jest rozwiazane, ale jak sie ktos zaglebi w konfiguracje programu to znajdzie wszystko czego potrzeba.
stefe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 19:48   #9
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
MyDVD 5,2 oferta !!!

prosze bardzo warto skorzystac !

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:54
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: