![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2004
![]() |
DvdMaestro - Menu się trzęsie
Poskładałem swój pierwszy film w/w programie.
Video, Audio, i SubPicture. Do tego dołączyłem prymitywne menu z jednym obrazkiem i jednym przyciskiem pokazujące się na początku filmu. To hmm ![]() Wszystko pięknie i ładnie działa tylko obrazek z menu drży na ekranie. Myslę, że to ewidentny przeplot, którego należy sie pozbyć, tylko jak ![]() Bardzo proszę kogoś o radę jak z tego wybrnąć. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Sam sobie odpowiem, ale i zapytam :)
Uporałem się z tym problemem. Przyczyna najprawdopodobniej tkwiła w nieszczęśliwym dobraniu kolorów samej bitmapy. Bardzo dużo było ciemnogranatowego i troche białego. Właśnie te białe elementy dostawały drgawek. Być może to wina samego TV (niemłodego), choć obraz z karty grafiki puszczony na ten sam TV był bez zarzutu. W każdym razie wykorzystałem inne bitmapy i wszystko jest Ok.
Coraz bardziej zaczynam wierzyć, że im więcej człowiek napotyka problemów tym więcej wiedzy zdobywa. Ale teraz druga sprawa. Zawsze myślałem, że DvDMaestro to program do kompleksowej edycji materiału AV. Ale czy jest możliwe w tym programie wycięcie niechcianych fragmentów ze ścieżki Video, a co za tym idzie i ze ścieżki Audio ? Po czym przesunięcie ich na koniec, dołączenie następnego materiału, przycięcie niechcianych fragmentów i.t.d. Jakoś szukam i szukam, ale nie znajduję odpowiednich narzędzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
DVDMaestro to tylko do authoringu DVD a nie edycji video...
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzięki Cobra za odpowiedź, ale podpowiedz jeszcze jaki program uważasz za najlepszy do edycji Audio-Video
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
KONKWISTADOR
![]() |
Ulead Video Studio jest ciekawy i dosyć prosty w obsłudze. a poza tym Adobe Premiere ale to soft dla wymagająych...
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Zawodowo zajmuję sie dźwiekiem, więc dobrze znane są mi profesjonalne programy dźwiękowe. Nieźle znam program Vegas Audio, a co sądzisz o Vegas Video 5.0 ? Programy te są w zasadzie identyczne, tylko przy Vegas Video jest bardziej rozbudowana część ....Video.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
KONKWISTADOR
![]() |
z Vegas Video 5.0 używam tylko encodera Dolby Digital, który jest bardzo dobry - podejrzewam, że pozostałem funkcje tego programu (w tym edycja video) są równie dobre... nie pozostaje ci nic innego jak sprawdzić
![]()
![]() |
|
|