![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Stacjonarne DVD nie czyta płytek!!!
Witam. Mam problem poinieważ nagrywałem dzisiaj dwa filmy na płytkach Verbatim DVD-R i napęd mi ich nie czyta. Pokazuje brak tytułu a później brak płyty. I ją wywala. Pierwszą wypalałem w CloneDVD2 a drugą w Nero 6.3.1.17. Co może być źle? Dvd mam Thomsona i w instrukcji jest napisane, że obsługuje DVD-R/RW i DVD+RW.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
napisz czym to paliles, jak liteonem to zrob wykres w kProbe, czy to sa Twoje pierwsze nagrane plyty, czy tez nagrywales juz dvd i problem wystapil pierszy raz ?
nagrywales na verbatimie, wiec najlepsze plytki jakie mozna kupic, to nie wina plyty a palnika albo softu. co to za film? a zabezpieczenia usuniete (jezeli byly)? sprawdz tez czy w kompie plyta chodzi ok
![]() |
#3 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
To sa moje pierwsze płyty.
Mam litka 832S VS04 Filmy to Nożownik i Atak Pająków. Dokładnie to było tak: 1. Uruchomiłem moviejack3 aby skopiować płytę na twardziela, wszystko było ok pokazało że zostały usunięte zbaezpieczenia. 2. Później włączyłem CloneDVD aby przygotowało pliki dvd(vob.) i później Clone nagrało płytkę i nie działa! Zdziwiłem sie troche to poszedłem jeszcze raz skopiować film na twardziela tyle że ten drugi. Przygotowałem pliki dvd(vob.) w clone i nagrałem to wszystko tym razem Nero 6.3.1.17 i to samo. 3. Stacjonarne pokazuje najpierw brak tytułu a później brak płyty i się zawiesi. Niby czyta ale to wszystko. ASPI mam systemowe. Na kompie płyta chodzi zero zacieć. ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 08.07.2004 o godz. 10:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
Hmmm. Ja w kwesti DVD jestem początkujący. Uważam, że wykresy z KProbe masz dobre i jakość wypalonych płytek jest ok. Naprawdę nie wiem co Ci poradzić ondośnie odtwarzacza DVD ponieważ się nie znam, ja mam odtwarzacz DVD Ronin i śmiga wszystko bez zająknięcia. Natomiast mogę Ci poradzić względem nagrywania DVD, nagrywaj wyłącznie na DVD+R i ustaw w programi BookType bitsetting na DVD-ROM, a powinno być wszystko ok. Płytki tak nagranę będą miały (z tego co mi wiadomo) największą kompatybilność z odtwarzaczami.
BookType używa aię tak: 1. Uruchamiasz program BookType przed uruchomieniem programu do nagrywania np. Nero. 2. Naciskasz przycisk CHANGE 3. Ustawiasz DVD-ROM 4. Nie wyłanczasz programu BookType 5. Uruchamiasz program do nagrywania. 6. Nagrywasz płytkę. 7. Po skończeniu nagrania możesz wyłączyć BookType. Trochę łopatologicznie ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
latet |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
No bo jak ktoś mógłby je kupować, skoro ich tam nie ma w sprzedaży? ![]() P.S. Człowieku, gdzie Ty żyjesz? ![]() latet |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Haha przyjedź do Konina i zapytaj sie obojętnie w jakim sklepie czy maja jakieś płytki DVD+R/Rw powiedzą że nie mają. Kiedys były ale nikt ich nie kupował. A u mnie jest tak: Komputronik, Optimus, Adax, KeyNet i inne. W żadnym nie ma! Co za miasto!!! Jak chcecie się przeprowdzic do Konina to odradzam!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Cytat:
Ja przy wypalaniu filmow na DVD korzystam z programu RecordNow Max podobno najlepszy soft w tej branzy (to opinia ktora krazy na forach).Jezeli twoj odtwarzacz ma napisane w instrukcji ze lyka te plyty to tak jest, ja mam DVD Pioneer i bierze kazde plusy, minusy i wielokrotnego nagrywania i z zadna plyta nie mialem problemow z odegraniem na odtwarzaczu (nie prawda jest ze nalezy korzystac tylko DVD+R) sprawdz czy na nagranych plytach masz dwa foldery VIDEO_TS i AUDIO_TS (ten drugi folder wiadomo jest pusty ale brak tego foldera na plycie moze prowadzic do tego ze odtwarzacz poprostu nie widzi twojej plyty) pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Liteona nie mam to nie wiem ale sadze ze nie, sprawdzales czy na twojej wypalonej plycie masz folder AUDIO_TS i daj mniejsza predkosc nagrywania ale moja rada do testow zalatw sobie jedna DVD-RW szkoda plytek i twej kasy
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Są wszystkie foldery. Było nagrywane 2x i 4x i ten sam problem. Jutro idę do avansu posprawdzać czy będa działały na innych stacjonarnych. Jak nie to idę z nagrywarą do sklepu. Jutro jest ostatni dzien w którym moge nagryware wymienić. Może będzie możliwośc wymiany na Neca 2510A.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Już się wyjaśniło. Pojechałem do avansu. I sprawdzałem na kilku dvd i działa. To z moim dvd było coś nie tak. Bo czasami nawet orginałów nie chciało czytać to je zawiozłem dzisiaj do serwisu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|