Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 29.05.2007, 05:43   #1
aresek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.05.2007
Posty: 9
aresek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
start z menu

witam
Troszkę tam w edycji płyt DVD siedzę, ale za bardzo się jeszcze nie znam i mam z niektórymi płytami problem :/. Proszę bardziej zaawansowanych użytkowników o pomoc. Oto mój problem:
Posiadam film DVD oryginalny który zajmuje ok 7GB, ma w sobie dwa menu: pierwsze: i drugie:
pierwsze się odpala to niebieskie menu, po wciśnięciu np. języka polskiego od razu uruchamia się film nie przechodząc do tego drugiego menu. To pierwsze menu chcę całkowicie wyciąć za pomocą MenuEdit-a (usuwając całe Vob-ID), w drugim menu chce usunąć różne tłumaczenia menu (np. niemieckie, francuskie) a pozostawiając tylko menu w języku angielskim. Po pierwszych próbach usunięcia tego co napisałem powyżej miałem dwa przypadki:
1. startowało to drugie menu, ale bez funkcji przycisków
2. startował film pomijając menu
i tutaj się rodzi moje pytanie co robie źle - bądź co mam wpisać w First play i co zrobić aby wszystko się uruchomiło jak należy.
za pomoc dziękuje
aresek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.05.2007, 13:42   #2
Kpt.Nemo11
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Kpt.Nemo11
 
Data rejestracji: 26.04.2007
Lokalizacja: łódzkie
Posty: 86
Kpt.Nemo11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PGCEdit, PGCEdit i jeszcze raz PGCEdit .... Pznaj go naprawdę warto. Tam zrobisz to nawet w czasie snu ...
__________________
Celeron 566 | HD Samsung 20 GB | Riva TNT2 16MB PCI | SB 128 | Windows 98 SE
Kpt.Nemo11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2007, 13:55   #3
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Kpt.Nemo11 Podgląd Wiadomości
PGCEdit, PGCEdit i jeszcze raz PGCEdit .... Pznaj go naprawdę warto. Tam zrobisz to nawet w czasie snu ...
Znowu zaczynasz? PGCEdit, owszem, zgadzam się, ale tutaj ludzie oczekują bardziej instrukcji jak to zrobić...

BTW wisisz mi jakiś poradnik o ile dobrze pamiętam...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2007, 07:54   #4
aresek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.05.2007
Posty: 9
aresek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dobra poradziłem sobie jakoś z tym problemem - tylko mam następny :/ mianowicie mam menu z napisami podzielone na dwie części w jednej są jest pierwsza partia napisów a w drugiej druga (podzielone są na połowy) i są w oddzielnych planszach i z oddzielnymi przyciskami. Jak teraz mam przenieść przyciski z jednego menu do drugiego ?? - aby oczywiście zachować komendy wyboru napisów?
aresek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2007, 08:41   #5
aresek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.05.2007
Posty: 9
aresek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
już doszedłem jak - tylko muszę przenosić przyciski każdy osobno a nie można jakoś przenieść hurtowo całej jednej planszy ?? tylko w jednej planszy zmieniając przyciski o 14 pozycji (czyli ten co był pierwszy to będzie 14 itd. )
aresek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2007, 15:36   #6
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W PGCEdit masz w menu edytorze eksport całego menu - wystarczy później połączyć pliki tekstowe (mnu) zmieniając numery przycisków i importować w PGCEdit.

Ale z tego co piiszesz w innym wątku - za dużo masz przycisków....
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.