![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
![]()
Witam
Stworzyłem właśnie swój pierwszy film, tzn. z kamery cyfrowej zgralem przez firewire do peceta, przekodowalem tmpeg do SVCD (3 płyty) i wypaliłem nero. Gdy odtwarzam film na swoim komputerze w media playerze 9 albo w allplayerze wszystko jest ok, ale gdy spróbowałem na stacjonarnym dvd (Grundig) to wszystkie płyty lekko "haczyły", zwłaszcza przez początkowe minuty filmu. Czy to wina odtwarzacza, czy może płyt (TDK), a moze coś źle zrobiłem? Czy schemat myślowy: film dobrze chodzi z płyty w komputerze, dobrze powinien chodzić w odtwarzaczu stacjonarnym obsługującym SVCD - jest błędny? ![]() I najważniejsze. Ten film - relacja z pewnego spotkania - chcę wysłać wielu uczestnikom. To zapewne ludzie którzy niewiele wiedzą o kodekach, formatach itp. Dlatego chciałbym umieścić na płytach jakiś program, który uruchomi film (jezeli odbiorcy np nie mają dvd albo będzie się coś paprało) na "obcym" komputerze, bez związku z zainstalowanym oprogramowaniem. Im prościej, tym lepiej. Czy ktoś mógłby mi w tym pomóc? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Z jaką prędkością nagrywałeś SVCD? Jeśli więcej niż x8 to tu właśnie może leżec problem.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
Troche szybciej. Wypale jeszcze raz wolniej i zobacze, czy dziala. A co z tym programem? Ktos wie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Media Player Classic nie wymaga instalacji ale chyba potrzbuje systemowych kodeków do odtworzenia MPEG-2. Dowolny odtwarzacz DVD potrafi odczytać SVCD ale wymaga instalacji. Jeśli to ma być odtwarzane na komputerach to najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest jednak MPEG-1 (windowsy mają wbudowane dekodery). Wystarczy wówczas Windows Media Player.
![]() |
![]() |
|
|