Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2005, 17:56   #1
tomzzz
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.01.2005
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Synchronizacja napisow z filmem .avi

Czesc !
Dla was to na pewno nie niespodzianka ale napisy jak widze sa w dwoch wersjach DVD micro albo tmplayer. Te tmplayer startuja u mnie jakies 3 min. za pozno . Puscilem je z ffdshow i niby ok ale wlasnie 3 min. opoznienia mam .Wyprobowalem to na 2 kompach w domu i na obu jest to samo. Napisy sa w wersji odpowiedniej do filmu. Te DVD micro chodza jak trzeba ale synchronizacja nawala o jakies 3 sek. Do mojej wersji filmu , konkretnie "House of flying daggers" sa wlasnie te tmplayer.Piersza linijka w edytorze wyglada np tak:
00:00:12:dzien dobry
00:00:18:do widzenia
U mnie pierwsze 2-3 min., nic a potem leci .. i co mam poczac z tym fenomenem? gdzies mam zapisane te opoznienie tylko gdzie ?
Dzieki z gory za wasza pomoc i stawiam
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2005, 18:19   #2
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomzzz
Czesc !
Dla was to na pewno nie niespodzianka ale napisy jak widze sa w dwoch wersjach DVD micro albo tmplayer. Te tmplayer startuja u mnie jakies 3 min. za pozno . Puscilem je z ffdshow i niby ok ale wlasnie 3 min. opoznienia mam .Wyprobowalem to na 2 kompach w domu i na obu jest to samo. Napisy sa w wersji odpowiedniej do filmu. Te DVD micro chodza jak trzeba ale synchronizacja nawala o jakies 3 sek. Do mojej wersji filmu , konkretnie "House of flying daggers" sa wlasnie te tmplayer.Piersza linijka w edytorze wyglada np tak:
00:00:12:dzien dobry
00:00:18:do widzenia
U mnie pierwsze 2-3 min., nic a potem leci .. i co mam poczac z tym fenomenem? gdzies mam zapisane te opoznienie tylko gdzie ?
Dzieki z gory za wasza pomoc i stawiam
Skorzystaj z Subedita i tam uzyj korekcji czasu.

A jaką masz wersję filmu. Napisz jak nazywają sie pliki i jaka grupa wypuściła film.

-Edit-

Prawie każdy program do odtwarzania filmów ma funkcję korekcji czasu.

A patrzyłeś tutaj za napisami:
http://napisy.org/szuk?s=House+of+fl...=org&x=25&y=10

Rozglądaj się za takimi co mają takie samo rozszerzenie jak twój plik avi.

Ostatnio zmieniany przez Air : 05.01.2005 o godz. 18:27
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2005, 18:32   #3
tomzzz
Nowy na forum

wesja z torrenta "proper" na 2 plytach ma byc xvid rizz to sie nazywa Recznie poprawiac napisy na calej dlugosci filmu to kiepska zabawa moim zdaniem . poza tym to samo milaem juz z innym filmem "fist daughter" -napisy tmplayer startowaly 3 min. pozniej .Ale tam znalezlem inna wersje napisow w DVD micro i pasowalo idealnie. A tu mam juz film ale po chinsku jak na razie ....
wlasnie stad sciagnalem te moje napisy co nie chodza te rizz hoff numer39579

Ostatnio zmieniany przez tomzzz : 05.01.2005 o godz. 18:35
Stary 05.01.2005, 18:53   #4
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomzzz
wesja z torrenta "proper" na 2 plytach ma byc xvid rizz to sie nazywa Recznie poprawiac napisy na calej dlugosci filmu to kiepska zabawa moim zdaniem . poza tym to samo milaem juz z innym filmem "fist daughter" -napisy tmplayer startowaly 3 min. pozniej .Ale tam znalezlem inna wersje napisow w DVD micro i pasowalo idealnie. A tu mam juz film ale po chinsku jak na razie ....
wlasnie stad sciagnalem te moje napisy co nie chodza te rizz hoff numer39579
nie przesuwasz ich ręcznie w całym filmie. Program sam je przestawia o tyle ile mu każesz, czyli całe napisy są cofniete o 3 minuty .
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2005, 19:15   #5
tomzzz
Nowy na forum

dzieki za pomoc puscilem subtitle workshop z tymi napisami zapisalem je jesz cze raz juz jako micro dvd i juz smiga jak sie patrzy.
Puszczam wlasnie nerovision i juz ...
Stawiam baaardzo duze
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: