![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.07.2005
![]() |
DVDMaestro-Animowane menu
Czy można utworzyć w DVD Maestro takie "profesjonalne" menu wyglądajace tak:
plansza w środku staje się coraz bardziej transparentna aż do przezroczystości (to już tworzone będzie innym programem - jako gotowiec) a pod nią w tym okienku wyswietlane urywki filmu - zmontowane z wycinków z filmu jeżeli to jest możliwe to jeżeli podłożę muzykę pod menu i wybiorę opcję LOOP to czy czasy audio i video odtwarzanego w menu muszą być identyczne? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki - o czasach już wiem (wiem też, że decyduje czas pliku video - czas audio może być różny od czasu video).
Sekwencje video przygotuję w odpowiednim edytorze mpg - a właśnie - jakim free?Obrazki z transparentną dziurą i przyciskami też w odpowiednim progsie. Ale czy DVD Maestro to przyjmie? Chodzi mi o kolejność tworzenia np menu start: 1 Kładę na "spód" warstwę zmontowanego video 2 Na to narzucam jpg z "dziurą" i warstwowym podłożem txt i bmp jako grunt pod przyciski + tworzenie przycisków, olinkowanie itd itp 3 Wrzucam na to audio 4 No i czy to zadziała? Wiem wiem - spróbuj sam - ale dopiero uczę się obsługi progsa do obrazków a sam czas authoringu jest dłuuugi. Trochę spróbowałem w DVDLab (nawet mi wyszło animowane menu - urywki z filmu a na nich przyciski ale już nieczynne przyciski - napisy nie są widoczne pod video - okazuje się, że to wyższa szkoła jazdy z dodatkowym progsem. Mogę prosić o poradę? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, spróbuj sam
Czas authoringu możesz skrócić wrzucając do movie jakiś krótki filmik. Ale śmiem wątpić, czy to zadziała. Obawiam się, że wyłożysz się już na pkt 2 - a przynajmniej nie będzie to wyglądało/działało tak jak chcesz. Mówiłem - nałóż tego transparenta na wideo w jakimś edytorze, a do Maestro wczytaj gotowy plik. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki - wypróbuję jedną i drugą metodę
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
maestro cd. - więc tak:
wrzucam do menu byle jaką planszę, ale z ładnie opracowanymi przyciskami i napisami (2 warstwy) następnie usuwam background - zostają napisy i przyciski wrzucam video + audio olinkowuję przyciski (napisy nie) w efekcie mam motion menu z napisami i przyciskami maskować statyczną planszą jednak bezpośrednio w maestro nie można - potrzebny video edytor ale ten efekt też jest atrakcyjny - żeby każde menu nie było jak spod sztancy może się komuś te uwagi przydadzą nara |
|
|
|
![]() |
|
|