![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.06.2005
![]() |
TFM->AVI->DVD-brak plików vob
Witam,Przerabiam AVI na DVD za pomocą TFM i po przekonwertowaniu filmu powinien (wg instrukcji na forum) powstać folder DVD gotowy do wypalenia - u mnie folder ten zawiera video ts i audio ts-- to jest OK- ale obydwa są PUSTE !!!
![]() ![]() Dzieki - Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez tadolboss : 23.06.2005 o godz. 19:54 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Odpowiem Ci na drugie pytanie. Ostatecznym plikiem jets plik TFM_muxed_file (zajmuje najwięcej ze wszystkich, ma dźwięk i obraz). Wystarczy poddać go authoringowi np w TMPGEnc DVD author i otrzymasz gotowe pliki VOB do wypalenia. Chwilka roboty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za zainteresowanie,ale mógłbyś mi podać krótką instrukcję jak to zrobić bo jestem w temacie "świeży: Dzięki i Pozdrawiam !!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Włączasz TMPGEnc DVD author. Klikasz na create new project potem add file i wyszukujesz na dysku swój plik, kóry utworzył ci TFM (ten z dźwiekiem i obrazem). Jeżeli nie chcesz tworzyć menu to klikasz u góry na napis output i podajesz lokalizację, gdzie mają zostać utworzone pliki VOB. Na koniec tylko begin output Teraz w zależności od kompa i długości filmu program je utworzy. Potem tylko utworzone VOBy wypalasz na DVD w Nero. U mnie jest to opcja wypal pliki DVD Video
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Wieeelkie dzięki Twoje rady mi sie przydadzą,ale postanowiłem ostatni raz spróbować zainstalowałem na nowo TFM + CCE i zaznaczyłem NTSC->PAL i zrobił mi pliki VOB itp.Huuuraaa.Ale po wypaleniu na dvd mam problem z dźwiękiem-jest opóźniony w stosunku do obrazu (czytałem na forum że tak się czasami dzieje).Czy masz jakiś super sposób (łatwy) na unikniecie tego problemu
![]() Pozdrawiam !!!!! P.S Poszedłem odtworzyć na odtwarzaczu stacjonarnym (Yamaha 3 letnia) i oprócz przesuniętego dźwięku mam kłopot z obrazem a mianowicie obrac na ułamek sekundy zatrzymuje sie ,dzieje sie tak w równych odstępach co ok 10 sek.(przytnie,10 sek oki znów na ułamek przytnie i tak bez przerwy) kiedyś jak robiłem VCD też tak miałem ale przy konwersji zmniejszałem w jakiejś zakładce cyfry z chyba 1450 na 1100 i pomogło (nie pamiętam co to było,ale w TFM nie ma takiej opcji.Co to moze być ? Moze przy wypalaniu zmienić standard ISO ?? Ciężki temat..... ![]() Ostatnio zmieniany przez tadolboss : 23.06.2005 o godz. 23:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
może przyczyną tego że te VOBy nie powstały jest nie wystarczająca ilość miejsca
TFM potrzebuje 15 GB do swobodnej pracy ile miejsca miałeś tadolboss? a druga sprawa jeśli to film polskojęzyczny to owszem ale jeśli chcesz napisy to TMPGEnc DVD Author ich nie obsłuży ----------------- o nie przerabiaj NTSC na PAL pozostaw tak jak jest w jednej z zakładek programu zaznacz tylko, że obraz mam być 4/3 i Add borders i będzie dobrze nigdy nie zmieniałem formatu i filmy działają może to wina właśnie tego, że zmieniałeś NTSC na PAL i dźwięk nie jest zsynchronizowany Ostatnio zmieniany przez Mirek-1977 : 23.06.2005 o godz. 23:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
wolnych mam 24 GB wiec chyba wystarczy...
Kurde zaraz zrobię krótką próbe bez zaznaczania NTSC na PAL zobaczymy co wyjdzie mam nadzieje że 10 minut mi wystarczy No to do dzieła.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Jesteście OK - nie zaznaczyłem NTSC na PAL i na kompie wszystko GIT (dzwięk i obraz) ale na stacjonarnym tnie sie jeszcze bardziej niż z zaznaczonym NTSC na PAL..
Ale ostatecznie pozostaje mi oglądanie na nowszych odtwarzaczach (mam nadzieje że sobie poradzą) Jeśli macie jakiś pomysł na przyciecia to czekam na wskazówki a jesli nie to i tak mi dużo pomogliście .. Dzieki.. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|