![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Jedyny Sprawiedliwy
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
TMPGENC 1.5.13.44 + napisy
Witam! Na wstępie trochę danych:
Nagrałem z tunera sat (Skystar2) film w postaci MPEG2 (stream). Film zajmuje około 3gb (rzeczywisty współczynnik bitrate video 2500 kbps). Chcąc przeprowadzić authoring w programie TMPEGENC v.1.5.13.44 muszę dokonać konwersji nagłówka (header) przechwyconego pliku w ten sposób, aby w/wym. program widział go jako materiał z bitrate do 9,8 Mbps (w tym celu korzystam z niemieckiego programu freeware dvd patcher). Teraz pytanie: ![]() Mając tak przystosowany plik mogę go obrobić w TMPGENC ale chcę jeszcze dorzucić napisy. Czytałem już o tym na stronie CobraVerde ale niestety DVD Maestro NIE MOGĘ ZNIKĄD ŚCIĄGNĄĆ !Gdzieś wyczytałem że to komercha i już nie sprzedają tego programu. Poza tym wiem iż napisy powinny być w formacie *.ssa (sub station alpha) lub *.stl (spruce subtitle file) ale czym je wgrać do pliku MPEG lub już do gotowych VOB'ów OPRÓCZ programu DVD MAESTRO, jeśli istnieje taka możliwość. Poświęciłem sporo czasu aby przeglądnąć te forum ale nie znalazłem w tym temacie czegoś konkretnego (oprócz dodawania napisów do *.avi choć też w niekoniecznie najprostszy sposób opisane bo wiedzę akurat na temat kompresji do divx mam dużą ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.02.2004
![]() |
W TMPGENC musisz mieć na stałe wklejone napisy do filmu program nie posiada Timeline dla napisów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|