![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2004
![]() |
TMPGenc inaczej
Witam, przeglądałem archiwa i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, więc proszę o pomoc, gdyż sprawa mnie przerasta. W Programie Adobe Premier 6.5 stworzyłem z materiału z kamery film. Następnie zapisałem go w bezstratnym formacie DV. Dalszy krok to kompresja w TMPGenc, aby dalej nagrać na DVD. Jednak pojawił się błąd na etapie wczytywania pliku do TMPGenc, mianowicie mimo, że mam 10GB wolnego na dysku to przy wczytywaniu 6GB pliku pojawia się błąd o następującej treści:
File "J:\Film.avi" can not open, or unsupported. Męcze się z tym dobre 6godzin i bez pomocy nie poradze sobię. Co ciekawe, gdy wczytuje z tego filmu(eksport z adoba jednej sceny 15sekundowej) mały plik, program wczytuje go bez kłopotu. z góry dziękuje za pomoc Dziku |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
nie wiem dlaczego sie tak dzieje, jezeli zalezy Ci na jakosci, a sadze ze tak - premiere (!), to sprobuj jakiegos rasowego kodeka - CCE albo Canopus Procodera -ten drugi chyba przyjemniejszy w obsludze a jakosc najwyzsza. z premiere 6.5 mozesz wyrzucic material od razu do procodera (ma on wtyczke do premiera), nie musisz wiec tracic czasu i dysku na przejsciowy plik avi
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2004
![]() |
Witam, czy próbowałeś sie pobawić progr. Pinnacle Studio 9. Ja zgrywałem nim filmy z analogu przez SVideo i chinch z magnetowidu i zgrałmi materiał na DVD lub avi bez problemów 8 )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
nie próbowałem, bo swobodnie w Adobe to robie. dziwne, że krótkie filmy przerabia a długich nie chce. to wydłuża czas pracy, bo musze na około robić. ja musze zostać w Adobie bo z każdym dniem mi łatwiej w nim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
zauważyłem, że jeśli eksportuje fragment filmu to jest dobrze, a w momencie użycia jakiś przejść w filmie, efektów to wówczas zaczyna się błąd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
no uruchomiłem tego canopus procoder ale nie daje razdy sobie z ustawieniem, aby kilka plików w nocy się kodowało jeden po drugim. wiem, że trza coś z dropletem zrobić, ale z wyjaśnień na www.cdrinfo.pl nie daje rady
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|