![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
TMPGenc się wywala...
witam,
próbuję przekodować film (konkretnie Aliens Directors Cut) tak, aby zmieścił się na jedną płytę (po wyrżnięciu ma ok. 6GB) - zastosowałem metodę opisaną w poradniku "Jakość ponad wszystko!" - wszystko pięknie, metoda super, ale mam padakę na etapie wczytywania "Force picture type setting" w zakładce "GOP structure", program faktycznie zamiera, tak jak ostrzega autor poradnika, ale po zakończeniu pracy, gdy pojawiają sie kolorowe ramki i ich lista, TMPGenc jest w stanie (Program nie odpowiada) - powtórzyło się to dwa razy na dwóch różnych TMPGencach, przy czym ostatnio na wersji Plus 2.5 - inna rzecz że nie czekam aż wczyta, tylko zostawiam go na nockę i sprawdzam rano, może to ma jakieś znaczenie czy wczytanie tych klatek ma jakieś kapitalne znaczenie dla jakości filmu? może zastosować ustawienia automatyczne? nie ciąłem filmu, tylko chcę go upakować na jedną płytkę pozdro, Doman |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Jeżeli natomiast program potrzebuje jakiejs ponadnaturalnej dlugosci czasu do wczytania tego templatu a do tego dochodza klopoty z jego dzialaniem po wczytaniu z roznych powodow to mozesz ten krok pominac, wtedy program poczas dzialania i analizy i tak bedzie musial zanalizowac typy ramek i na pewno da sobie rade tak zeby wwszystko bylo OK, bez straty dla jakosci... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|