![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2005
![]() |
Kompresja w czasie rzeczywistym - jaki procesor?
Witam, choć temat był poruszany od różnych stron, to nie moge znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Obecje najczesciej zgrywam materiał z kam. przez FireWire w programie Ulead Video Studio 9, i z powodu dużej ilości materiału jaki muszę na raz zgrywać na dość mały dysk stosuje kompresję mpg2 (rate: 4000-6000). ponieważ mam wolny procek (Duron 1200, ram: 512 - 333Mhz, płyta MSI na KT400), program co chwile zatrzymuje kamerę by nadążyć z kompresją. Noszę się z myślą zmiany procka na mocniejszy, ale nie chcę przepłacać. Jaki musze mieć minimum (na moją płytę) bym mógł zgrywać materiał bez zatrzymywania?
ps. Mam kartę ATI 9200 128MB (128bit) i nie wiem czy jest to możliwe, ale może by jakoś rozwiązało to problem procka, by wykorzystać sprzętowe możliwośći kompresji karty? wiem że przy zgrywaniu przez vivo jest taka możliwość, z czego nie chcę korzystać z powodu słabej jakości obrazu w porównaniu z FireWire, ale może da się komputer kierował dane z karty firewire poprzez złącze AGP do graficznej a tam po wstępnej kompresji sprzętowej w karcie, obraz był z powrotem przesłany do zapisania na dysk? jesli to fantazja, to prosze o porade odnośnie procka. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tylko Intel Core2 Duo
![]() ale tu i plyta nowa potrzeba i pamiatki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to chyba taniej b***281;dzie du***380;y dysk kupi***263; i zgrywa***263; do avi.
![]() i niech si***281; potem kompresuje w wolnym czasie i vr bitrate. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|